dobrałem po 16 gr jest ktoś jeszcze na tej spółce ? jeśli chodzi o raport to spodziewam się małej straty ponieśli koszty otwarcia sklepów i reklamy spadła jednak cena mleka myślę ze w 2016 roku będzie już lepiej zaczną zarabiać jak dla mnie spółka warta 30 gr za akcję
dokładnie. nie udało sie kupic po 25 g , nie udało sie po 20 g ( a długie miesiące wisiało bez obrotu), to postanowiono wystraszyc gnojac kurs. przewalajac z wora do wora. na 5 g raczej nie spuszcza , bo wtedy na pewno nikt juz nie sprzeda. np. wczoraj. godz, 17. poszło i to w jednym czasie - 3871 i 2129 szt ( czy jakoś na podobę tak). no przeciez w takich sztukach to nie leszcz. a kwota po dodaniu sztuk była pełna. i w ogóle te ilosci K - S , takie jakies dziwne sa. . zobaczymy 15 lub 16 luty.
Aby kurs znalazł się powyżej 0,25 zł trzeba kupić akcji za 40tys zł, spowoduje to wzrost kursy o 62,5%. Chwilę jeszcze powyciskają, ale widać, że nie udało się zebrać większych wolumenów. Powiem tak wzrost do 25 gr czyli o 50% mnie nie zdziwi, spadek o 50% do 8gr nie jest realny. No chyba, że fabryka by spłonęła nie będąc ubezpieczona. Co jest nie realne.
W ciągu ostatniego 3.5 roku spółka wypłaciła 5 gr dywidendy na akcję. Prawdopodobne jest, że w 2016 oraz 2017 również będzie wypłata części zysku w formie kolejnych dywidend. Czy kurs jest atrakcyjny mając na uwadze przyszłość, moim zdaniem tak. Jaki jest wynik za 2015 rok zobaczymy już za 10 dni. (Została poniedziałkowa i wtorkowa sesja tylko.) Tu wynik raczej bliski zera, to naprawdę był ciężki rok, embargo Rosji, uwolnienie kwot mlecznych, spadek cen w EU i Polsce, mniejszy import ze stron Chin produktów mlecznych, spadek cen światowych. Chiny odeszły od polityki jednego dziecka, a więc w perspektywie najbliższych lat, zapotrzebowanie z ich strony będzie tylko rosnąć. Wzrost cen światowych, w EU i PL.