Odcięci od surowców Brytyjczycy pozyskiwali je z wody. Taką technologię zastosują Ropczyce, a tlenek magnezu ze słonych wód kopalnianych tańszy i bardziej eko! link
Wszystko niby cudownie, wysokie kursy walut, badania, technologie, ładne zyski tylko kurs jak na bankrucie, wycena na poziomie 40% wk brak jakiegokolwiek popytu. Obserwując notowania giełdowe robi się przykro jak bankrutujące śmieci rosną po 20, 30% a tu zawsze to samo 1 akcja +1, 1 akcja -1. Pozdrawiam cierpliwych.
tylko zapominacie o 100 bankach jakie ropczyce wisza bankierom. prezes bidula dokupuje papiera aby bankierzy mieli dobre humory ze wszystko gra girara prezes bierze!!!
ropczyce to spolka "no name" swietne info ktore czasami uda sie :im: podac, maja niewielki wplyw na rynek,natomiast jesli jest negatywne to kierunek poludniowy jest gwarantowany.Jesli zdecyduja sie wybudowac fabryke o ktorej mowa w pierwszym poscie( taka uwaga do "spolki" ktora tak uporczywie sie reklamuje-dobry produkt nie potrzebuje reklamy) w kooperacji z jakims potentantem to mozliwe ze wyrwiemy sie z marazmu! poki co zarzad jeszcze sie nie "wkupil" i zarzadzajacy funduszami nie sa skorzy inwestowac w ropczyce,ten stan z pewnoscia bedzie trwal niestety dla akcjonariuszy
Warto się przyjrzeć kopalniom soli w takiej sytuacji gdy będą przejmowane lub upubliczniane. Sól ma wiele właściwości i opłacała się od tysięcy lat, nie inaczej będzie teraz.
Kurs jest tak dynamiczny jak zarzad firmy.Slimaczy się wszystko i tapla we wlasnym sosie tym samym tracac wiarygodnosc i pokazując się jako leśne dziadki.Gdybym ja byl prezesem Ropczyc kurs szybowalby wysoko akcje by rosly a ludzie na wyścigi kupowaliby jedni od drugich a ja bym placil sowite dywidendy co roku i ludzie kupowali by po coraz wyższych pieniądzach i prosiliby o emisje nowych akcji aby mieć ich coraz więcej,a ja bym inwestowal caly casch z tych akcji w promocje i budowalnym kolejne linie produkcyjne z nowymi produktami na caly swiat i roslyby zyski a ja bym placil tluste dywidendy az wszyscy którzy grają na gpw trzymaliby nasze akcjie dla swoich dzieci a one dla swoich wnuków...kasa lalaby się szeroka rzeka dla tych którzy mi zaufali i kupili akcje...tak by bylo gdybym zostal prezesem Ropczyc
jest mały problem - nie zostaniesz prezesem bo zapewne nie jesteś z układu :-) no chyba że skupisz akcje tej firmy i kopniesz w zadki - lesne dziadki -zajmując ich miejsce