• spadnie poniżej 200? Autor: ~ben [31.61.136.*]
    obstawiam, że tak. Tu rządzi pionier. ustalił sobie cenę 31.12 i zrobił wynik roczny, zrealizował też część zysków a teraz jedzie z kursem w drugą stronę.
  • Re: spadnie poniżej 200? Autor: ~Investor [37.249.56.*]
    To by byla jakas kpina, ale jak będzimy mieli tąpnięcie na DAXie, S&P czy Chinach jeszcze mocniejsze, to wszystko walnie w dół. Od ilus miesiecy OFE korzystajac z niekorzystnej sytuacji rynkowej zjechala z kursem nabywajac 30-35tys akcji, co nie bylo az tak trudne przy takiej a nie innej plynnosci. Albo ktos zjezdza z kursem znowu celowo albo sie ustabilizowalo w okolicach 210-215zl, co jest w/g mnie grubo zanizonym kursem i znowu jakies TFI albo OFE podkupuje po pareset akcji. Jestem bardzo ciekaw wynikow za 1Q2016, ktore beda w kwietniu . Sam dokupowalem po cenach ok 220zl, bo patrzac co sie dzieje jedynie w spolkach exportowych widze sens na zysk, a ta ma 95% sprzedazy w eksporcie, wiec dodatkowo +10-15% na kursie waluty odbije sie w zyskach i sprzedazy.
  • Re: spadnie poniżej 200? Autor: ~ben [31.61.136.*]
    mała płynność jest tu kluczem. Nie ma płynności nie ma prawidłowej wyceny. Kursy pow. 250 mogły być kosmiczne ale przy takich obrotach nie dowiemy się prawdy.
  • Re: spadnie poniżej 200? Autor: ~swiss [194.158.250.*]
    Wyrzne im jakas epistole na Maila. Olewaja jednak drobnych.Wiekszosc transakcji poza parkietem.
    Mimo wszystko uwazam ,ze bedzie zmiana trendu gdy juz sie powymieniaja papierem.
    Myslalem tez ,ze pojdzie ponizej 200 ( kiedys robil ktos tez taki trik ,zeby sie nakupic i wrocilo do bodaj 260 bez specjalnych komunikatow)
    Fundamentalnie jestwszystko ok.
    Wg. mnie i bez AT widac rozkaz brzmi zbierac po 216 (oczywiscie jezeli ,ktos znudzony odda za mniej tez kupia)
    Co mnie wpienia ,to fakt ,ze uczepili sie tego jednego portalu (inwestor cos tam) i publikuja tylko tam wywiady ,i zeby przeczytac co nieco,trzeba sie logowac itp.
    Idiotyzm jakis ,jakby im nie zalaezalo na PR.
    Naprawde powinni wziac przyklad z Selvity.I nie mam na mysli wciskania ciemnoty tylko solidna informacje. Wydaje mi sie w dalszym ciagu ,ze split pomoglby w plynnosci.
    No ale jak widac olewaja to. Trzeba by pojechac na walne i im to przy prasie wygarnac.;)) tymczasem..luzik .dlubanie palcem w nosie
  • Re: spadnie poniżej 200? Autor: ~ben [37.47.66.*]
    połamali zniesienie i jedziemy na minima historyczne. Bez paniki, spokojnie ... z palcem
    No co za swolocze  .)  mialem absolutnie racje.....podprowadzaja  naiwnych zeby na koncu walnac w ostatniej sekundzie  PKC po 216.
    Mowie wam Jakis ktos ma prikaz brac po 216 ile wlezie  i to od dawna juz.Wiedza palanty ,ze papier absolutnie niedowartosciowany

• Re: spadnie poniżej 200? Autor: ~Max [89.73.7.*]
    Korzystając z okazji podepchałem pod korek :) Ktoś jawnie skupuje wszystko z rynku
    Zastanawiam sie czy panowie z Vigo o tym wiedza.Pewnie tak.Totez siedza cicho nie puszczajac pary z geby.Po zakonczeniu akcji skupu zaczna sie pewnie chwalic osiagnieciami i puszcza lejce.
    Ten papier naprawde wymaga cholernie wywazonego charakteru. Juz widze jak ten dyzurny "zaopatrzeniowiec" siedzi przy monitorze i sie czaii.
    Apaluje do Pana..kupuj Pan nie skap, bo cierpliwosci brakuje, Ciekawe czy wezma cos dzisiaj.?A moze to ty Alex skupujesz ? ;))
    Ocho ... Mamy nastepnych... Tym razem mWealth Management z ponad 5% udzialem. Coraz ciekawiej sie robi z ilością TFI/OFE.
    Czyzbym sie mylil, na liscie akcjonariuszy ich nie bylo? Przynajmniej ich nie widzialem.Czyzby to oni podbierali cichcem?
    Alex wlasnie bylem na ich strobie i...tylko w wersi angielskiej jak na razie info z dzisiaj,ze zostali czlonkami jakiejs (musze jeszcze poczytac dokladnie ) jakiejs b. ekskluzywnej organizacji badawczej w USA same tuzy tam..zerknij okiem  ja mam troche roboty (niegieldowej) wlasnie
    Podbierali mWealth + OFE w sumie blisko na oko licząc 70000 akcji zgarneli od prywatnych inwestorów bo nie widzę, żadnych zmian póki co w liście OFE i TFI. Ale wydupczyli naiwnych hahahahahaha. Dobrze, że zbierałem też akcje :)

A o tym co piszesz to fakt. Zostali nowym czlonkiem jakiegos zespolu kierowanego przez uniwersytet w Princeton. Beda robili/sie zajmowali monitorowaniem zanieczyszczen powietrza i analizatorami oddechu.
[x]
VIGOPHOTN 2,59% 554,00 2026-05-14 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.