• Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~S355J2plusN [31.61.136.*]
    Czemu to tak rośnie choć nie powinno.
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~kpk [46.215.226.*]
    kontrakt dostał Zarząd...

na nowy rozum :)
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~mir [77.254.92.*]
    Zarzad dostal premie za wyniki i ma kase .
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~stalowy [37.47.7.*]
    Jakoś nie wierzę w te zakupy. Może dojadą do 75-80 gr. nie więcej bo i po co.
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~FRUMKIN [94.40.121.*]
    Grunt tu jest wydrenowany na max, więc pewnie tu wszystko jest możliwe, pewnie nawet z … kilka zł w… tydzień… trzeba spoko czekać na jakąś sprzyjającą aurę z kierunku obligów

…a dla uspokojenia nastroju można sobie poczytać o innym częstochowskim biznesmenie  Sebastianie Myśliwcu  

link

• Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~coda [83.27.145.*]
    Dnia 2016-02-02 o godz. 11:10 ~FRUMKIN napisał(a):
    > …a dla uspokojenia nastroju można sobie poczytać o innym częstochowskim biznesmenie ...
    >
    >link
    >

Bardzo ciekawa i pouczająca historia. Sądziłem tylko że tym znanym częstochowskim biznesmenem skazanym za napad z bronią w Londynie okaże się nie mniej znany i szanowany (w pewnych kręgach) przedsiębiorca z Poraja Przemysław S. ... i stąd mamy dziś wzrosty na Cogsyfie. Niestety jak zwykle się pomyliłem ...

• Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~kpk [46.215.226.*]
    jeszcze będą wychwalac Sztuczkowskiego za kontrakty na pancerblache :)
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~mir [109.173.216.*]
    dzisiaj obroty powalaja
    ilosci do wywalania powalaja
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~gil [212.59.238.*]
    wywala PZU. Mam nadzieje ze juz im nieduzo zostalo. Wystrzelaja sie z akcji wracamy ponad 1 zl.
    to jeszcze jedna taka sesja i PZU bez akcji ;)
  • Re: Zarząd podał się do dymisji ? Autor: ~pytek [31.183.160.*]
    jesteście pewni ,że to PZU ? po co na dołku ma sprzedawać ?
    Dnia 2016-02-02 o godz. 17:00 ~mir napisał(a):
    > to jeszcze jedna taka sesja i PZU bez akcji ;)

PZU za tym hałasem raczej wątpliwe, niemniej może to być też ich ustawka. Wydaje się , że to jest raczej typowa sesja hałasu pod zwrócenie uwagi leszcza na ten papier.
    Mogą np. miętolić te (darmowe?) akcje ze skonwertowanych obligacji, a jak wymiętolą z tego jakiegoś pseudo-inwestora to może być tu bida a nie inwestycja, ale przy niezaradnym Sztuczkowskim w akcjonariacie to każda bida jest tu możliwa
    Chyba masz rację
    sesja halasu to by była jakby utrzymali wzrost , a nie pozniej wywalali z ukrycia po 0.72.
    Chociaż kto wywala w ten sposob ?
    Dnia 2016-02-02 o godz. 17:50 ~mir napisał(a):
    > sesja halasu to by była jakby utrzymali wzrost , a nie pozniej wywalali z ukrycia po 0.72.
    > Chociaż kto wywala w ten sposob ?

Handlowali z ukrycia? I ktoś taaaakie dzidy chapał w ciemno?
    Od dłuższego czasu nieco na luzie obserwuję giełdę. Niemniej, moim zdaniem, to tu nie jest handlowanie a mamy zwykły pusty rumor, to jest niczym nagonka na polowaniu, naganiacze obecnie tu dyrdają na skołowanego zwierza, oszołomiony zwierz strzyże oczami i uszami i jeszcze nie wie gdzie ma skakać, a łowy będą później, nie po to tyle to zwalali, aby teraz wciskać to na ślepo za bezcen i to bez jakiegoś infa, a wciska się zazwyczaj na infie o dupie marynie.
    Wykluczyć się tu nie da takiego banału jak pojawienie się jakiegoś inwestora-golasa, bo tylko ze skonwertowanych akcji jest juz próg 5,2%, do tego (po jakimś układzie z inną szwagiernią) może dorzucić się dziadostwo z PZU i mamy 10%, a jak Grzesiak sypnie to będzie prawie 15%. Charyzma Sztuczkowskiego może przyciągać tu różne lichoty giełdowe i dopiero wówczas może być tu handel jak już to dziadostwo pojawi się w infie, poziom spółki wówczas spadnie, ale poziom kursu wzrośnie… pozostaje mieć nadzieję, że coś innego tu będzie a nie zwykle dziadostwo giełdowe, bo inwestycja w wojsko sugeruje mi poważniejszego właściciela niż ten śmieszny Sztuczkowski.
    Ony tak było
    Tak konwertowano warranty:

50 000 -  0,07% 
    41 489 -  0,06 % 
    457 446 - 0,65% 
    3 080 304 - 4,41%

Razem mamy:

3 629 239 - 5,20%

Czyli ta zadyma to może być scalanie powyższych akcji w jeden pakiet pod info o jakimś inwestorze, a co dalej to się zobaczy ...
    Moze wrescie cos dobiegnie do konca
    Dnia 2016-02-02 o godz. 22:19 ~mir napisał(a):
    > Moze wrescie cos dobiegnie do konca

18 lutego 2016 w Kijowie odbędzie się "Forum  ukraińskiej obronności i bezpieczeństwa '16" pod patronatem Ministerstwa Obrony Ukrainy i  koncernu "Ukroboronprom."
    Forum ma zgromadzić członków rynku ukraińskiego i międzynarodowych inwestorów i będzie zrobione z naciskiem na możliwości inwestycyjne w ich krajowym rynku obronności i bezpieczeństwa, a pamiętać trzeba, że Cog to dostawca blachy dla Ukroboronprom, więc może jakiś inwestycyjny wiatr powieje ze wschodu…. 
    jestem prosty chłop , myślę,że chodzi o przejście akcji z rąk do rąk ( sprzedaż -kupno na sesjach ,bez pakietów tak normalnie ) . "Panie ja nie wiem , nie pomogę Panu wystawiłem 1,5 mln akcji i ktoś kupił , nie wiem kto , nie pomogę" i dlatego jest tak tanio.
    Kto kupuje ? Kto się ujawni ? czy będzie legendarna pompa ?
[x]
COGNOR -1,90% 5,17 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.