Grunt tu jest wydrenowany na max, więc pewnie tu wszystko jest możliwe, pewnie nawet z … kilka zł w… tydzień… trzeba spoko czekać na jakąś sprzyjającą aurę z kierunku obligów
…a dla uspokojenia nastroju można sobie poczytać o innym częstochowskim biznesmenie Sebastianie Myśliwcu
Dnia 2016-02-02 o godz. 11:10 ~FRUMKIN napisał(a): > …a dla uspokojenia nastroju można sobie poczytać o innym częstochowskim biznesmenie ... > >link >
Bardzo ciekawa i pouczająca historia. Sądziłem tylko że tym znanym częstochowskim biznesmenem skazanym za napad z bronią w Londynie okaże się nie mniej znany i szanowany (w pewnych kręgach) przedsiębiorca z Poraja Przemysław S. ... i stąd mamy dziś wzrosty na Cogsyfie. Niestety jak zwykle się pomyliłem ...
Dnia 2016-02-02 o godz. 17:00 ~mir napisał(a): > to jeszcze jedna taka sesja i PZU bez akcji ;)
PZU za tym hałasem raczej wątpliwe, niemniej może to być też ich ustawka. Wydaje się , że to jest raczej typowa sesja hałasu pod zwrócenie uwagi leszcza na ten papier. Mogą np. miętolić te (darmowe?) akcje ze skonwertowanych obligacji, a jak wymiętolą z tego jakiegoś pseudo-inwestora to może być tu bida a nie inwestycja, ale przy niezaradnym Sztuczkowskim w akcjonariacie to każda bida jest tu możliwa
Dnia 2016-02-02 o godz. 17:50 ~mir napisał(a): > sesja halasu to by była jakby utrzymali wzrost , a nie pozniej wywalali z ukrycia po 0.72. > Chociaż kto wywala w ten sposob ?
Handlowali z ukrycia? I ktoś taaaakie dzidy chapał w ciemno? Od dłuższego czasu nieco na luzie obserwuję giełdę. Niemniej, moim zdaniem, to tu nie jest handlowanie a mamy zwykły pusty rumor, to jest niczym nagonka na polowaniu, naganiacze obecnie tu dyrdają na skołowanego zwierza, oszołomiony zwierz strzyże oczami i uszami i jeszcze nie wie gdzie ma skakać, a łowy będą później, nie po to tyle to zwalali, aby teraz wciskać to na ślepo za bezcen i to bez jakiegoś infa, a wciska się zazwyczaj na infie o dupie marynie. Wykluczyć się tu nie da takiego banału jak pojawienie się jakiegoś inwestora-golasa, bo tylko ze skonwertowanych akcji jest juz próg 5,2%, do tego (po jakimś układzie z inną szwagiernią) może dorzucić się dziadostwo z PZU i mamy 10%, a jak Grzesiak sypnie to będzie prawie 15%. Charyzma Sztuczkowskiego może przyciągać tu różne lichoty giełdowe i dopiero wówczas może być tu handel jak już to dziadostwo pojawi się w infie, poziom spółki wówczas spadnie, ale poziom kursu wzrośnie… pozostaje mieć nadzieję, że coś innego tu będzie a nie zwykle dziadostwo giełdowe, bo inwestycja w wojsko sugeruje mi poważniejszego właściciela niż ten śmieszny Sztuczkowski.
Dnia 2016-02-02 o godz. 22:19 ~mir napisał(a): > Moze wrescie cos dobiegnie do konca
18 lutego 2016 w Kijowie odbędzie się "Forum ukraińskiej obronności i bezpieczeństwa '16" pod patronatem Ministerstwa Obrony Ukrainy i koncernu "Ukroboronprom." Forum ma zgromadzić członków rynku ukraińskiego i międzynarodowych inwestorów i będzie zrobione z naciskiem na możliwości inwestycyjne w ich krajowym rynku obronności i bezpieczeństwa, a pamiętać trzeba, że Cog to dostawca blachy dla Ukroboronprom, więc może jakiś inwestycyjny wiatr powieje ze wschodu….
jestem prosty chłop , myślę,że chodzi o przejście akcji z rąk do rąk ( sprzedaż -kupno na sesjach ,bez pakietów tak normalnie ) . "Panie ja nie wiem , nie pomogę Panu wystawiłem 1,5 mln akcji i ktoś kupił , nie wiem kto , nie pomogę" i dlatego jest tak tanio. Kto kupuje ? Kto się ujawni ? czy będzie legendarna pompa ?