Fortum Holding złożył do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad Grupą Duon, podał Urząd.
Więc sobie dopisz (Konsumentów i Akcjonariuszy). W sumie, to się okaże dopiero co ten urząd zrobi. Dla mnie cena godziwa za DUON, to 12 zł. Tak tak proszę się śmiać - zwłaszcza jak chodzi o całkowite wycofanie spółki z obrotu. Jak ktoś bardzo chce to niech sobie skupi z rynku, a nie pod stołem.
Z calym szacunkiem, ale ten urzad sprawdza czy nie nastapi zbytnia koncentracja na rynku po przejeciu tego podmiotu - nie natomiast to czy i kto jest akcjonariuszem obecnie oraz po ile sprzeda akcje.
Gdyby chociaż PiSowcy mieli akcje Duonu to może coś by próbowali blokować. Ale wątpię bo władza koncentruje się na spółkach na które może mieć jakiś wpływ, czyli z udziałem skarbu państwa. I to też chyba bardziej ta poprzednia władza, chociaż minister Mateusz syn legendarnego ojca ma całkiem pokaźne pakieciki :-)
Dnia 2016-01-21 o godz. 21:17 ~wiarus napisał(a): > Fortum Holding złożył do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad Grupą Duon, podał Urząd. > > Więc sobie dopisz (Konsumentów i Akcjonariuszy). > W sumie, to się okaże dopiero co ten urząd zrobi. > Dla mnie cena godziwa za DUON, to 12 zł. Tak tak proszę się śmiać - zwłaszcza jak chodzi o całkowite wycofanie spółki z obrotu. > Jak ktoś bardzo chce to niech sobie skupi z rynku, a nie pod stołem. _________________________________________________________________________________________________________
co ty bredzisz, pod jakim stolem,,, co ywrywa komus z rąk ? tobie wydziera ? pierdzielicie jak POŁAMANI nikt na sile akcji nei oddaje, kazdy o swoich decyduje wiec o czym wy w ogole bredzicie ????
wycofanie DUO z gieldy ? mozliwe dopiero jak beda mieli 90% akcji a do tego droga daleka i nie wiadomo czy w ogole sie uda :P
a do konca lutego kurs bedize siedzial na tym poziomie i tyle zbiora GÓRA 70% chociaz bardziej sadze ze to beda okolice 60%
co ty bredzisz, pod jakim stolem,,, co ywrywa komus z rąk ? tobie wydziera ? pierdzielicie jak POŁAMANI nikt na sile akcji nei oddaje, kazdy o swoich decyduje wiec o czym wy w ogole bredzicie ???? wycofanie DUO z gieldy ? mozliwe dopiero jak beda mieli 90% akcji a do tego droga daleka i nie wiadomo czy w ogole sie uda :P a do konca lutego kurs bedize siedzial na tym poziomie i tyle zbiora GÓRA 70% chociaz bardziej sadze ze to beda okolice 60%
A ty co zrobisz z akcjami, po wpisie sadzę ze będziesz trzymać dalej , czekajac ewentualnie na ponowne wezwanie ?
Jacek sprawa jest dość prosta wg mnie, jesli skup sie odbedzie drastycznie spadnie FF, przy niezmienionym zarządzaniu spółka powinno to umocnić kurs. Drobnicy moze nie oplacac sie wyjsci z papieru, duzy gracz ma dwie opcje albo zostac albo wyjsc przez wezwanie - brak plynnosci aby sie wysypac na rynek bez sztuczek.