• prezes-uokik-odwolany Autor: ~wiarus [89.77.249.*]
    http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/adam-jasser-prezes-uokik-odwolany/mwfbsn
    A może już tak łatwo nie da się pozbywać małych akcjonariuszy.

• Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~panowak [89.72.28.*]
    Zdaje się że UOKiK chroni konsumenta a nie akcjonariusza...
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~wiarus [89.77.249.*]
    Fortum Holding złożył do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad Grupą Duon, podał Urząd.

Więc sobie dopisz (Konsumentów i Akcjonariuszy).
    W sumie, to się okaże dopiero co ten urząd zrobi.
    Dla mnie cena godziwa za DUON, to 12 zł. Tak tak proszę się śmiać - zwłaszcza jak chodzi o całkowite wycofanie spółki z obrotu.
    Jak ktoś bardzo chce to niech sobie skupi z rynku, a nie pod stołem.
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~dex [139.149.31.*]
    Z calym szacunkiem, ale ten urzad sprawdza czy nie nastapi zbytnia koncentracja na rynku po przejeciu tego podmiotu - nie natomiast to czy i kto jest akcjonariuszem obecnie oraz po ile sprzeda akcje.
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~panowak [89.72.28.*]
    Gdyby chociaż PiSowcy mieli akcje Duonu to może coś by próbowali blokować. Ale wątpię bo władza koncentruje się na spółkach na które może mieć jakiś wpływ, czyli z udziałem skarbu państwa. I to też chyba bardziej ta poprzednia władza, chociaż minister Mateusz syn legendarnego ojca ma całkiem pokaźne pakieciki :-)
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~piotrw123 [89.75.43.*]
    pisowcom nie w smak sprzedaż duonu...
    Dla nich duon to ajent gazpromu..
    Teraz ajent będzie bez jakiejkolwiek kontroli...
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    Dnia 2016-01-21 o godz. 21:17 ~wiarus napisał(a):
    > Fortum Holding złożył do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad Grupą Duon, podał Urząd.
    >
    > Więc sobie dopisz (Konsumentów i Akcjonariuszy).
    > W sumie, to się okaże dopiero co ten urząd zrobi.
    > Dla mnie cena godziwa za DUON, to 12 zł. Tak tak proszę się śmiać - zwłaszcza jak chodzi o całkowite wycofanie spółki z obrotu.
    > Jak ktoś bardzo chce to niech sobie skupi z rynku, a nie pod stołem.
    _________________________________________________________________________________________________________

co ty bredzisz, pod jakim stolem,,, co ywrywa komus z rąk ? tobie wydziera ? pierdzielicie jak POŁAMANI
    nikt na sile akcji nei oddaje, kazdy o swoich decyduje wiec o czym wy w ogole bredzicie ????
    wycofanie DUO z gieldy ? mozliwe dopiero jak beda mieli 90% akcji a do tego droga daleka i nie wiadomo czy w ogole sie uda :P
    a do konca lutego kurs bedize siedzial na tym poziomie i tyle zbiora GÓRA 70% chociaz bardziej sadze ze to beda okolice 60%
  • Re: prezes-uokik-odwolany Autor: ~Jacek [87.205.200.*]
    co ty bredzisz, pod jakim stolem,,, co ywrywa komus z rąk ? tobie wydziera ? pierdzielicie jak POŁAMANI
    nikt na sile akcji nei oddaje, kazdy o swoich decyduje wiec o czym wy w ogole bredzicie ????
    wycofanie DUO z gieldy ? mozliwe dopiero jak beda mieli 90% akcji a do tego droga daleka i nie wiadomo czy w ogole sie uda :P
    a do konca lutego kurs bedize siedzial na tym poziomie i tyle zbiora GÓRA 70% chociaz bardziej sadze ze to beda okolice 60%

A ty co zrobisz z akcjami, po wpisie sadzę ze będziesz trzymać dalej , czekajac ewentualnie na ponowne wezwanie ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.249.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~dex [89.79.143.*]
    Jacek sprawa jest dość prosta wg mnie,
    jesli skup sie odbedzie drastycznie spadnie FF, przy niezmienionym zarządzaniu spółka powinno to umocnić kurs.
    Drobnicy moze nie oplacac sie wyjsci z papieru, duzy gracz ma dwie opcje albo zostac albo wyjsc przez wezwanie - brak plynnosci aby sie wysypac na rynek bez sztuczek.

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Mmm [31.61.136.*]
    Znaczy sprzedawać czy czekać. A jeśli czekać to do kiedy?
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.