• Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Sąd [83.238.198.*]
    To skandal, żeby jakiś Sąd a nie fundusze lub układy decydowały w sposób obiektywny o sytuacji w spólce. Przecież my z normalnej Białorusi przesuwamy się w skandaliczny kraj europejski jaki jest Polska. Nie ma zgody naszego wielkiego Pana na takie obrzydliwe działania. Odniosłem taki wniosek z komunikatu zarządu. Panowie przeczytajcie te wszystkie wpisy akcjonariusze nie chcą takiego sposobu wyznaczania działania spółki. Nie ma zgody na zakulisowe sterowanie Przemkiem , nie ma zgody na rodzinne układy. Spółka ma się rozwijać, pracownicy mają mieć stabilna sytuację.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Qwe [46.77.124.*]
    NWZA!!!!!!
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Rodzinka [83.16.136.*]
    Pan "prezes" sie nie zgadza bo nie jest prezesem. Przewodniczący od układów z fundami nie jest przewodniczącym a pani prezes jest panią prezes. Panie Pietrzak bedą roszczenia akcjonariuszy - obiecuje.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Ciekawe [83.20.4.*]
    Zobaczymy jak teraz zachowa się "stara" Rada Nadzorcza.

• Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Akc [83.23.189.*]
    Czy nikt tego nie widzi ze Immobile caly czas broni bylej Prezesowej. Co to sa za powiazania ? Moze ktos odpowie ? Jak mozna jeszcze bronic osoby- finansisty, ktora nie dopilnowala sciagniecia pieniedzy od Rosjan i innych zadluzen, pokazanych w raporcie!!!!!! Przestancie wojowac i pozwolcie ludziom pracowac.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Pracownik [46.238.239.*]
    A o załamaniu się rynku w Rosji słyszałeś? A o kursie rubla do euro słyszałeś? Prezesowa wróżką była? Myślisz że teraz pan powiązany z akcjonariuszami lokalnymi pójdzie i powie zapłać? Ja mam inne pytanie kiedy ludzie wynoszący informacje zostaną zwolnieni? A może awansowali? ???
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Prac [83.23.189.*]
    A ja sie pytam jakie powiazanie ma PREZESOWA z IMMOBILE ??? Bo to zdjecie mowilo samo za siebie, ktore ktos pokazal.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Teoriaspiskowa [46.215.48.*]
    Wydaje mi sie to calkiem normalne, ze firma, ktora kupila sporo akcji danej firmy zaprasza jej Prezesa na oficjalne spotkanie ze swoimi akcjonariuszami. Jakby chcieli cos ukryc to nie publikowali by zdjecia z nia na swojej stronie internetowej.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~prawo [31.11.221.*]
    Proszę przestać mydlić tu oczy akcjonariuszom i podważać orzeczenia Sądu. Ta decyzja Sądu jest niezwisła. jako akcjonariusz chcę mieć jasność kto kieruje teraz firmą i czy decyzje podejmowane przez te osoby są wiążące. Kto jest członkiem rady nadzorczej i czy jest ona władna do podejmowania uchwał przypominam obowiązujące przepisy prawne. Od zarządu oczekuje jaki nie byłby jego skład a musi wynikać z prawa jasnego komunikatu co się dzieje w tej spółce. Kompletnie nie interesuje mnie czy Pani prezes jest córką , wnuczką czy kimkolwiek dla Immobile. Interesuje mnie natomiast wzrost akcji i dydidenda.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~wywar [83.23.189.*]
    Jak zwykle w Przypadku PJP po jednym komunikacie SPółki góre biora emocje, które widac na tym forum.
    Status obecnie jest taki: Immobile reprezentowane przez Pana Skrockiego w RN zainwestowało w SPółkę po namowie byłej Prezes i okazało sie , że nie ma wpływu na decyzje w spółce. Zatem logiczne jest że się denerwują i dochodzi do wojny między Immobile i najsilniejszą frakcja akcjonariuszy (grupa bydgoska + ????). W efekcie Immobile skierowało sprawę do Sądu , a ten wydał orzeczenie, które jak twierdzi komunikat spółki jest nieprawomocny. Zanim jednak nastapi uprawomocnienie wyroku nastapi zaskarżenie i sprawa nabierze swojego toku .Do gry wejdą prawnicy i sprawa będzie się ciągnąc dalej.
    Walne dokonało wyborów i niezaleznie od tego czy własciwie czy nie (na Walnym był przecież Przewodniczacy Prawnik i Notariusz)
    Zarząd i RN beda oni sprawowali swoje funkcje. SPrawa jest ciekawa z prawnego punktu widzenia, ale nie ma sie co gorączkowac tylko obserwować spokojnie decyzje prawników Spółki i Immobile. Nastepne Walne nie ma obecnie sensu, bo nic nie wniesie.
    Ważne by PJP nie stracił twarzy na rynku, bo konsekwencja będzie spadek przychodów i spadek kursu akcji, a tego nie chce chyba nikt
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~valuefundpoland [5.226.116.*]
    Następne walne (już niedługo) to będzie tsunami dla tych co dopiero co się rozsiedli na fotelach w PJP :)
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Qwe [5.172.252.*]
    Bankier.pl/wiadomosc/GRUPA-KAPITALOWA-IMMOBILE-S-A-Postanowienie-Sadu-Okregowego-w-przedmiocie-zabezpieczenia-powodztwa-o-stwierdzenie-niewaznosci-uchwal-NWZA-PROJPRZEM-S-A-z-dnia-23-12-2015r-ujawnienie-informacji-poufnej-7295897.html
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~realista [46.77.213.*]
    Ktoś pyta o powiazania? Odpowiedz to były prezydent Bydgoszczy pan Rafał B. Za jego czasów pani prezes piastowała posadke w ADM a pan Rafał J. rozwijał swe biznesy, zatrudniał syna prezydenta w swej firmie i zasiadał w tzw radzie prezydenckiej z Sebastianem Ch. obecnym wspólnikiem Sebastiana R męża pani byłej prezes. Lokalny układ i nic więcej
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Kot [83.8.134.*]
    Ta Pani Prezes miala ze swoim mezem uklady i z immobile to juz jest pewne .To jest cos strasznego !!!!!!!! I nie powinno miec nigdy miejsca.. Bardzo dobrze ze ja odwolali. W Spolce gieldowej musza byc na tak wysokim stanowisku CZYSTE UKLADY , aby spolka wzbudzala zaufanie inwestorow. Niestety to doprowadzilo do takiej sytuacji jaka jest A to odbija sie na akcjach, wszyscy traca.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Merc [83.238.198.*]
    Uważam, że cos złego dzieje się w tej spółce. Proponuje odrzucić emocje i realnie spojrzeć na sytuację. Idą prawdopodobnie duże zmiany wywołuja one naturalne emocje. Jeśli jedna strona mówi, że druga jest niedobra to pozostaje zdać się na ocenę obiektywna zewnętrzna w tym przypadku Sądu Okręgowego. Postanowienie Sądu i najbardziej istotne moim zdaniem sformułowanie "zabezpieczenie obejmuje wstrzymanie wykonania uchwał", Emocjonalne zachowania nie mają znaczenia. Należało tak przeprowadzić nadzwyczajne, aby nie było jakichkolwiek wątpliwości. Akcjonariusze, którzy zwołali to nadzwyczajne przeprowadzili je w taki sposób, że jest jak jest. Uważam, że obecnie należy wykonać postanowienie. Następnie najsilniejsza grupa jaką jest "grupa bydgoska" powinna zwołać kolejne NWZ i przeprowadzić je prawidło realizując swoje założenia. Tak na marginesie przecież nie sądzę, że coś mogło się zmienić w akcjonariacie !!! moim zdaniem wzmocniła się jedynie "grupa bydgoska" kto by jej nie tworzył.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~haha [164.127.160.*]
    Dnia 2016-01-21 o godz. 19:05 ~Kot napisał(a):
    > Ta Pani Prezes miala ze swoim mezem uklady i z immobile to juz jest pewne .To jest cos strasznego !!!!!!!! I nie powinno miec nigdy miejsca.. Bardzo dobrze ze ja odwolali. W Spolce gieldowej musza byc na tak wysokim stanowisku CZYSTE UKLADY , aby spolka wzbudzala zaufanie inwestorow. Niestety to doprowadzilo do takiej sytuacji jaka jest A to odbija sie na akcjach, wszyscy traca.

Teraz jest już dobrze - podejrzany facio od nikogo jest chwilowo nibyprzewodniczącym rady i ma na pewno czyste układy z nowym, chwilowym nibyprezesem - buhahahaha. Coś strasznego to jest to kiedy ktoś dostaje 20 zł za trolling na forach, płacą wam premię za liczbę wykrzykników i włączanie caps locka?
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Masakra [46.77.124.*]
    Rafal B to obecny, a nie byly Prezydent Bydgoszczy. Nigdzie nie znalazlem, ze prezes Immobile zasiada w jakies radzie Prezydenta. Z tego co wiem, to Pani Prezes byla Pania Prezes duzo wczesniej niz Immobile sie interesowalo akcjami Pjp. Zostala wybrana przez starych akcjonariuszy i fundy. Ktos na sile szuka powiazan....
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~eryczek [77.113.0.*]
    Zwykłe bicie piany jest robione dla zamydlenia działań zmierzających do rozwalenia PJP i przejęcia przez konkurencję, którą reprezentuje "przewodniczący RN". Fundusz, który go wprowadzał do RN nie ma już akcji - świadczy to dobitnie o tym, że ktoś inny za nim stoi. Umówiła się ta tzw, "grupa bydgoska" z ciemnymi typami na rozpirzenie spółki.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Qwe [46.77.124.*]
    Co za syf!! Pan pietrzak jako biegły, czytajac postanowienie sądu powinien wiedzieć, że prezesem już nie jest, a w zasadzie nigdy nim nie byl!
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Pie [31.11.221.*]
    To skandal. Kiedy odbędzie się NWZ. Nie potrafili przeprowadzić nadzwyczajnego posiadając miażdżąca przewagę głosów, a teraz doprowadzają do fatalnego wizerunku Przemka. Panowie trzeba mieć trochę godności. Nie można przyjmować, że jak zakryję uszy to nic nie słyszę a jak zakryję oczy to nic nie widzę.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~dziecinada [45.55.246.*]
    Dokładnie, takiej dziecinady jaka odstawia ten Pietrzak to jeszcze nie widziałem, a inwestuje od dawna. Współczuje wszystkim akcjonariuszom.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Akc [83.20.186.*]
    Dajcie spokoj , jeszcze wyrok jest niprawomocny. Na tym forum tylko piekli sie immobile . A krzyk Swiadczy o ich slabosci i przeszkodzie w ich planach.. Dajcie spokoj do wybrania nowego Prezesa przez HR . To bedzie najbardziej sprawiedliwe dla wszystkich Akcjonariuszy. My juz nie chcemy powrotu bylej Prezes, ktora jak swiadcza fakty i cyfry, nie nadaje sie na to stanowisko.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~oni [46.238.239.*]
    Czyli którzy my?
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Ból [83.238.198.*]
    W firmie mówią, że wróci i będzie bolało, oj będzie bolało !!!
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Prac [83.20.186.*]
    A kto chce zeby ona wrocila .????. No jacy pracownicy.???? Smialo nazwiska. A poza tym nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki ,o przepraszam bagna.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Ból [83.238.198.*]
    Nazwiska jeśli chcesz to to pod koniec lutego, proszę poczekaj. Przepraszam, że tak krótko ale czytam komunikat Pioniera.
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Pionier [83.20.1.*]
    Czyli zaczyna się wszystko wyjaśniać.

Fundusze uciekają z Projprzemu.
    Jeżeli akcje kupiło Immobile...
    Robi się ciekawie.
    Niedługo NWZA?

• Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Jingle [83.20.243.*]
    To kto teraz jest Prezesem?
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Haha [217.67.204.*]
    http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_hWarvDhhcaxlsDGNiNr3gnp3rVU6MvHT.jpg
  • Re: Spadająca gwiazda !!!!!!!!! Autor: ~Haha [217.67.204.*]
    I sam jeszcze dorzucę rozwiązanie dla komentujących ;)

http://img.wiocha.pl/images/0/e/0ea60813aeda0a8aa36eac684ae94aff.jpg
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.28.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ja [89.65.203.*]
    http://centrumprasowe.pap.pl/cp/pl/news/info/47322,5,projprzem-sa-zbycie-znacznego-pakietu-akcji;jsessionid=nB-niZZ5oOMwIu3PFYg+XpNB.undefined
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ucieczka [46.113.24.*]
    Robi się nie wesoło skoro fundusze uciekają. Te to chociaż mają dobrą cenę za akcje, coś czuję, że w tym roku do będzie wodospad !!!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~kkk [83.21.4.*]
    Jak na razie im więcej kłotni wśród akcjonariuszy PJP tym lepiej stoja akcje. Prosze o kurs powyżej 12 PLn za walor.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ucieczka [46.113.228.*]
    Kurs to dopiero wzrośnie po informacji o NWZ !!!!!!! oj wzrośnie, ja już swoje sprzedałem jestem przekonany, że 8 to był bardzo dobry wynik!!!!!!!!
[x]
PJPMAKRUM 0,00% 18,00 2026-04-02 10:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.