Może faktycznie za kilka miesięcy okaże się, że warto było czekać? Ważne, że zarząd realizuje swoje założenia z poszczególnych walnych. W ostatnim czasie jednak mam niedosyt informacji przede wszystkikm związanych ze scaleniem. Mogliby się też czasem czystko informacyjnie pochwalić jak tam z elektroniką dla uboższych, jak z gazetami itp. Rzucić jakiąkolwiek dobrą wiadomość dla akcjonariuszy.
sprzedaż Larka idzie naprawde niezle, własnie zrobiłem przeglad allegro i jestem pod wrazeniem. 153 akucje na fabrycznie nowe tabley. Z jeszcze dostepnych aukcji tylko tabletów wynika ze zrealizowana sprzedaz na poziomie 90tysiecy złotych. Ogółem na allegro sa ponad 3000 aktywne aukcje z fabrycznie nowymi urzadzeniami Lark, w tym tablety, kamery, nawigacje, smartfony, odtwarzacze mp3, sluchawki, glosniki, czytniki ebooków, powerbanki, anteny.
Jedna z nawigacji na tylko jednej aukcji kupiły 823 osoby
Do tego masa urzadzeń dostepnach w wielu duzych marketach typu morele.net, neo24, agito, neonet, Karen, Komputronik, empik, Juka, Mall, Mixmedia. Do tego sprzedaż w takich gigantach jak TESCO, Auchan, Carrefour, Mediaexpert, eurortgagd, mediamarkt, saturn, Selgros i Makro.
1,04 to wartść nominalna akcji, a nie cena dla nowego inwestora, poza tym to nie jest nowy inwestor, tylko ileś ludzi, którzy dostali zapłate nie gotówką, ale akcjami MIT, czyli zaraz sypną te akcje na GPW aby się wziąć kasę/gotówkę Jesli juz bym mial na coś liczyć to ewentualnie na jakis zysk, oraz zakonczenie upadłości MNI premium, to mogłoby oczyscic sytuacje wokół spółki plus oczywiście wejscie na ciagłe notowania. ale w dłuzszym okresie bez zysków spółka i ta bedzie dołowac Zyski to podstawa, czyli nalezy sie modlic aby ich model biznesowy wypalił, czy zakup prasy lokalnej to dobry ruch to si okaże kupili spółkę za 5 mln akcji czyli za 750.000,00 zł licząc jedna akcje po obecnym kursie tj. 0,15 zł Mam nadzieje, że przychody roczne z reklam, które ukazują się w tej prasie są wieksze, lub nieduzo mniejsze, wtedy miało by to sens. Szerokosci zyczę!!!
no właśnie to napisalem, ze za 750.000,00 zł, ale nie kupili, tylko dostali 5 mln akcji, ktore dzisiaj są warte 0,15, przynajmniej narazie, w zamian za udziały w tej społce z o.o.
ktos robil zakupy po 200-500 K i sie nie bal pkc , a jakis animator/amator wali kleksa po 13 groni i nagle wielkie spadki wrozycie? spokojnie, tak sie robi korekte...po scaleniu to 20 groni myknie jak nic....tzn 2 zl :)
Zebys sie nie przejechal. Widzialem jak brales po 11gr. Zyczeniowo czy probujesz czegos tu przed powrotem kursu na stare smieci? Po scaleniu bedzie... jak zwykle
bralem po 11 ale bralem tez dużo wyżej wiec mam tu bardzo duza strate ! jakbym decydowal o kursie to bym się na pewno na tym forum nie wypowadial...patrze na obrot sprawy, i analogie kursu historycznie...jeśli będą spadki to wg mnie byłoby bez sensu tylko zachodu z resplitem i dalsze dolowanie kursu..obstawiam 2.5-3 zl w tym roku..
Dnia 2016-02-11 o godz. 15:57 ~Volter napisał(a): > bralem po 11 ale bralem tez dużo wyżej wiec mam tu bardzo duza strate ! jakbym decydowal o kursie to bym się na pewno na tym forum nie wypowadial...patrze na obrot sprawy, i analogie kursu historycznie...jeśli będą spadki to wg mnie byłoby bez sensu tylko zachodu z resplitem i dalsze dolowanie kursu..obstawiam 2.5-3 zl w tym roku..
to ja opwowiem jak zrobilem , nacialem sie w slawetnym czasie po 0,60 jak spadlo na 0,12 dokupilem drugie tyle , jakims cudem podskoczylo na 0,28 i sprzedalem , teraz mam minimalna strate i pakiecik znowu po 0,11 :)
Tez tak zrobilem ale to nic w porownaniu z pierwotnym zakupem po 5 zl. Strata chyba z 97 proc.
Tak to jest z takimi prezesami. Oni na koniec dowalaja info o bezplatnej gazecie. Wierzyc sie nie chce.
Dnia 2016-02-11 o godz. 16:51 ~harold napisał(a): > Tez tak zrobilem ale to nic w porownaniu z pierwotnym zakupem po 5 zl. Strata chyba z 97 proc. > > Tak to jest z takimi prezesami. Oni na koniec dowalaja info o bezplatnej gazecie. Wierzyc sie nie chce.
stary, nie chce cie pouczac bo sa rozne sytuacje zyciowe ale moim zdaniem za dlugo trzymales akcje jak kupiles po 5 zl, trzeba bylo ciac straty, tez tak sie kiedys zalatwilem na innej spolce , co do mit jak kupilem po 0,60 i bym wczesniej wiedzial o "utajnionej informacji" he he tzn. odpisie na 270 mln to bym nie kupil, wielu sie zaladowalo wtedy po 0,60 i wyzej takie fakty ;) a pzoniej polecialo na dno