W tej chwili realna wycena PILAB to jest nie więcej niż 13 zł. Z tym że powinny tracić 1 zł na kwartał. Bo tyle wynoszą straty w raportach kwartalnych 1,7 - 1,9 mln na kwartał. Aktywa 26 mln, ilość akcji 2mln.
Dzięki współpracy z PiLab stworzyliśmy wielowymiarowy przejrzysty model obiektów biznesowych, który wykorzystujemy w złożonych analizach. PiLab oferuje nam obiecujące podejście do kompleksowej analizy w wielu obszarach działalności Banku, które mogą być wykorzystane do optymalizacji naszej oferty. Ewa Zaleska / Dorota Brzoza / Piotr Wyrzykowski Departament Strategii i Architektury IT BZ WBK
PiLab pokazuje nam właściwe dane, które potrzebujemy do szybkich analiz. Jesteśmy pod wrażeniem szybkości systemu. Dzięki PiLab możemy zarządzać ryzykiem, wdrażać nowe strategie handlowe i zwiększać rentowność naszej firmy. Andrew McCaleb, Risk Manager
Nie mamy nic do powiedzenia to lepiej milczeć. Milczenie jest złotem. Na koniec roku napiszesz kolego, że gdyby nie twój wpis to firma by splajtowała :-)
Jedna wizyta w siedzibie Spółki i dokonasz oceny prowadzonych kontraktów i procesu skalowania na Stany, na podmioty z Doliny Krzemowej. Mam do wyboru dwie alternatywy PILABU, 1. Pierwsza alternatywa to PILAB z zyskiem netto 5 miliony złotych rocznie, taki ktory realizuje zlecenia dla firm w Polsce wchodzącej w kryzys, 2. Druga alternatywa Spólki to PILAB z 25 milionami zlotych na kontach bankowych i skalujący swój gotowy, flagowy program dla banku wielkości City Banku. Na przełomie 2016/2017 oczekuje podpisanie umowy na około 30 mln $, to moja ocena rzeczywistyosci pozbawiona optymizmu, bo realna rzeczywistość ( jestem optymista!) podsuwa mi nawet 3 razy wieksze kwoty. To jest podstawa dzielenia się tymi oczekiweaniami i stawianiem tak mocnym na tego czarnego konia polskiej giełdy. Pilab czeka wielokrotne łamanie krotnosci kursu, a nawet dwa lata mogę na to poświęcić. Wileku innych alternatyw nie ma, nasze firmy z WIG 20 maja rekonstruować nasze obietnice, górników/wegiel na hałdach, walące się sieci energetyczne, splitujace sklepy wielkopwierzchniowe itd itp. tzn. różne ciekawe w konstrukcji podatki i dziesieciny. Jedno w podsumowaniu. Mówienie, że to agonia jest szkalowaniem wynikajacym chyba tylko z uszkodzenia układu nerwowego spowodowanym oszustwami dziesiątek firm, ktore są nadal bez nadzoru a maja kreatywne raporty. Chcesz taki raport/ty czy chcesz prawdziwe zyski zapisane w raportach w 2017 roku? PILA
Ciągle fantazjujesz. Firma od lat przynosi straty. Aktualnie 1,6 - 1,8 mln zł na kwartał. Gdyby nie emisja akcji dawno by zbankrutowała. Bo na koniec 2014 roku miała ledwie 2 mln zł aktywów.
jak w oddziałach korporacji - najwazniejsze wyniki kwartalne. Najwięksi widza "aż" roczne. Na strategie i to co za 2-5 lat nie juz nie patrzy, może być spalona ziemia.
Firma P. powiedziała, ze zbiera kasę i zrobi coś wielkiego za dłuższej chwile. A niektórzy " zysk, zysk, zysk, pokaz zysk". Oczywiście takie prawo inwestora. Ale przypomina mi to j.w.
Firma jest na giełdzie od 2012 roku. Tutaj mówi się, że zysk zanotuje najwcześniej za 3 lata, czyli w 2019. Zainwestuj może w firmę co przyniesie zysk za 20 lat, może 50. Niech ci PILA obieca że za 80 lat firma zarobi 3 mld USD