Dnia 2016-01-18 o godz. 12:38 ~znawcaNC napisał(a): > chyba bedziesz mogla mi jutro Pandorko odsprzedac swoje akcje orphee po 80gr! > choc kiepska koniunktura na rynku, wiec moze jednak taniej?
hmmm ty masz tak od urodzenia czy to chwilowy udar?
Dnia 2016-01-18 o godz. 12:38 ~znawcaNC napisał(a): > chyba bedziesz mogla mi jutro Pandorko odsprzedac swoje akcje orphee po 80gr! > choc kiepska koniunktura na rynku, wiec moze jednak taniej?
ZnawcoNC bardzo się cieszę z samego faktu, że chcesz kupić akcje Orphee :) cena jest zawsze kwestią negocjacji, ale rozumiem że sam fakt zainteresowania zakupem akcji świadczy o potencjalnym dużym popycie, a to mnie cieszy
ZnawcoNC nie masz akcji Orphee??????!!!!! Sprzedałeś przed zawieszeniem????!!!!! Myślałam, że masz akcje, a Ty chyba siedzisz na forum bo lubisz sobie ze mną pogadać????? No przyznaj się, że masz ich trochę....
koniunktura na rynku najgorsza z możliwych i przypuszczam, że może to trochę jeszcze potrwać, zapaść gospodarcza w Polsce to jedyna droga do wymuszenia zmiany władzy, po co ludowi igrzyska jak nie ma na chleb, mentalności wyborcy PISu nie da się zmienić, ale można go próbować do zmiany poglądów zmusić ekonomicznie
pamiętajmy, że nasza Orphee to szwajcarska perełka i sytuacja gospodarcza w Polsce ani ją ziębi, ani grzeje, a wzrost wartości euro i franka to wzrost wartości księgowej spółki liczonej w złotówkach
zastanawiam się co powinnam zrobić, osoby które mają akcje Orphee i które osobiście znam z decyzją będą czekać na informacje o parytecie wymiany na akcje Cormay, mnie to osobiście nie interesuje bo ja nie chcę akcji Cormay więc do wyboru mam dwie drogi albo sprzedać akcje na giełdzie, albo robić bierny opór jak Gandhi i nie wyrażać zgody na nic czekając aż sąd szwajcarski coś ze mną zrobi
o całej sytuacji próbuje też myśleć jako potencjalny kupujący, za ile dziś kupiłabym Orphee??? kupowanie do 2 zł wydaje się bezpieczne i powinno gwarantować możliwość szybkiego zarobku na akcjach ale do jakiej ceny mógłby dojść kurs przy pozytywnych wiatrach? 3 zł przy nowym zarządzie, nowym akcjonariacie, planach zdjęcia spółki z giełdy, przyszłych potencjalnych dużych dochodach ze sprzedaży analizatorów wydaje się atrakcyjną ceną do zakupu, gdybym miała zaufanie do Płocicy i wierzyła w umiejętności inwestycyjne Łapińskiego 3 złote wydawałoby się ceną atrakcyjną i akceptowalną do inwestycji bo 4 zł wydaje się realne do osiągnięcia bądź w postaci ceny akcji na giełdzie tuż przez zdjęciem spółki z giełdy jak i jest wielce prawdopodobne przy określeniu parytetu wymiany akcji na Cormay, bo oscyluje w okolicach ceny księgowej akcji
swój pakiet akcji w dniu odwieszenia notowań wystawię po 3 zł, jak nie zejdzie to będę swoje akcje sukcesywnie sprzedawać do końca marca licząc na wzrost wartości akcji na koniec I kwartału, bo to co mnie martwi to płynność spółki, która nigdy nie była za duża
ciekawe jak po odwieszeniu notowań kurs Orphee skoreluje się z kursem Cormay, starzy akcjonariusze będą wiedzieli o czym piszę
a mnie ciekawi,dlaczego tak przeciagane jest wznowienie notowan,jakby kazdy dzien byl znaczacy-11.01 byl raport za IIIkw i dostep do ebi,animator byl juz podpisany 05.01 wiec od 11.01 trzeba bylo tylko opublikowac raporty w ebi,co srednio gramotnemu osobnikowi nie powinno bylo zajac wiecej jak jeden dzien-i to wszystko.
Dnia 2016-01-18 o godz. 23:49 ~zloty napisał(a): > kaptalizacja orphee 32,8mln kapitalizacja cormay 124mln cormay bez orphee?- nie orphee bez cormay-jak najbardziej
jak bym czytała swoje wpisy sprzed pół roku.....
dziś jestem mądrzejsza o doświadczenie z kilku innych spółek, dziwnie zwykle jakoś jest tak, że jak wszyscy spodziewają się uzasadnionego odpału to spółka zamiast rosnąć spada (Fluid) lub stoi (Boruta)
sytuacja na Orphee jest niepowtarzalna i trudno ją porównać z jakąś inną spółką i mam nadzieje, że oczekiwania wszystkich potwierdzą się w rzeczywistości, inaczej Łapiński wyszedł by na kompletnego ......, tu musi być lepiej niż za Tuorów inaczej wszyscy będą z niego kpić
mam nadzieje, że Szatan się myli pisząc o potencjalnej grze na spadki
może za kasę uzyskaną ze sprzedaży Orphee kupić Cormay, jakiś taki niedrogi się dziś wydaje.... :)
większość w Orphee i cormayu ma total-inwestor finansowy-po co zatrudnił drogiego Płocicę?-żeby aktywa przygotował do sprzedaży w całości albo w częściach, ile akcji Orphee ma Płocica? ile Cormaya?
Dnia 2016-01-19 o godz. 00:48 ~zloty napisał(a): > większość w Orphee i cormayu ma total-inwestor finansowy-po co zatrudnił drogiego Płocicę?-żeby aktywa przygotował do sprzedaży w całości albo w częściach, ile akcji Orphee ma Płocica? ile Cormaya?
już Ci odpowiadam po co zatrudnił Płocicę "po to aby pilnował pieniędzy funduszy, które chciał ukraść Tuora"
a zatrudnienie Płocicy okaże się przyczyną upadku i Orphee i Cormay, ale jeszcze nie teraz, zacznie to być oczywiste za jakieś pół roku i wtedy będzie jasne że nawet inwestor branżowy tego nie kupi
a Płocica w swojej roli nota bene się nie sprawdził bo pod jego nosem TT wyprowadzili, ile tam było w wywiadzie? 50 mln zł?
ale cieszę się, że są ludzie przekonani że Płocica firmę sprzeda jakiemuś zachodniemu inwestorowi, to powinno dobrze wpływać na kurs Orphee :)
Do PAndory-ale zdecyduj się, najpierw piszesz,że chcesz sprzedać a teraz, ze za pół roku coś się zdarzy? Jakaś niekonsekwencja-dziś Swiadkowie Jehowy mnie nagabywali,że koniec świata zaraz będzie a za chwilę miedzy sobą, że ubezpieczyli samochód-no to sie ich pytam po co ubezpieczasz samochód jak 10 minut temu o końcu świata mi pierdzieliłeś-tak samo z Tobą
Dnia 2016-01-18 o godz. 22:51 ~fr napisał(a): > a mnie ciekawi,dlaczego tak przeciagane jest wznowienie notowan,jakby kazdy dzien byl znaczacy-11.01 byl raport za IIIkw i dostep do ebi,animator byl juz podpisany 05.01 wiec od 11.01 trzeba bylo tylko opublikowac raporty w ebi,co srednio gramotnemu osobnikowi nie powinno bylo zajac wiecej jak jeden dzien-i to wszystko.
fr
podejrzewasz, że to coś innego niż nieudolność i niekompetencja Płocicy? ja się tak przyzwyczaiłam do jego ślamazarności że nie zauważam w tym tempie czegoś odbiegającego od normy
może racje ma Złoty, Total potrzebował czasu aby upłynnić aktywa z innych spółek
mam akcje orphee ale w cenie 80gr chce ich wiecej. zastanawia mnie twoja niekonsekwencja, z jednej strony narzekasz na plynnosc na orphee a z drugiej nie chcesz ich wymienic na cormay gdzie plynnosc jest i nie ma problemu ze sprzedaza. ja nie widze nic zdroznego w wymianie ich na cormay przy dobrym parytecie. niepotrzebnie wiazesz sie emocjonalnie z papierem, to nie obraz na twojej scianie ktory chcesz ogladac przy porannej kawie by Cie dobrze nastroil na nadchodzacy dzien a tylko narzedzie do zdobycia pieniedzy. mysle ze po odwieszeniu po paru dniach fluktuacji kurs orphee zacznie dazyc do tego by odzwierciedlic parytet bo przecież znajomi kroliczka juz wiedza jaki on bedzie.
Dnia 2016-01-19 o godz. 09:31 ~znawcaNC napisał(a): > mam akcje orphee ale w cenie 80gr chce ich wiecej. > zastanawia mnie twoja niekonsekwencja, z jednej strony narzekasz na plynnosc na orphee a z drugiej nie chcesz ich wymienic na cormay gdzie plynnosc jest i nie ma problemu ze sprzedaza. ja nie widze nic zdroznego w wymianie ich na cormay przy dobrym parytecie. niepotrzebnie wiazesz sie emocjonalnie z papierem, to nie obraz na twojej scianie ktory chcesz ogladac przy porannej kawie by Cie dobrze nastroil na nadchodzacy dzien a tylko narzedzie do zdobycia pieniedzy. > mysle ze po odwieszeniu po paru dniach fluktuacji kurs orphee zacznie dazyc do tego by odzwierciedlic parytet bo przecież znajomi kroliczka juz wiedza jaki on bedzie. > > ps. i nie wystartowali dzisiaj!
ZnawcoNC
chcesz akcji Orphee za 80 gr dzwoń do Tomasza, on po tyle sprzedaje, może został mu jakiś pakiecik to Ci odsprzeda :)
kobiety są emocjonalne i uczuciowe i przywiązują się emocjonalnie do wszystkiego, nawet do spółek na giełdzie, nie ma po co walczyć z biologią i ewolucyjnie wykształconymi mechanizmami, jestem kobietą i funkcjonuje jak kobieta, mi już robi się bardzo smutno, na samą myśl, że za chwilę sprzedam wszystkie akcje i będę musiała się rozstać z ukochaną szwajcarską perełką
nie chce akcji Cormay z innego powodu, ale go na razie nie zdradzę, nie jestem głupia, choć może jestem pod silnym wpływem, ten syndrom sztokcholmski nadal u mnie działa
gdzie jest uchwała GPW o odwieszeniu notowań?????? może Płocica nie potrafi złożyć poprawnego wniosku????
Droga Pandoru, Podważasz kompetencje Pana Płocicy. Chciałbym żebyś porównała swoje osiągnięcia i jego w kwesti prowadzenia firmy. O ile mi wiadomo to jesteś zwykłym pracownikiem (-nicą) biurowym piszącym raporty pracującym w na państwowym stołku (to wynika z postów). Więc dużej firmy jeszcze nie prowadziłaś w życiu. Pan Płocica prowadził i ma jakieś sukcesy na tym polu więc nazywanie go nieudolnym jest trochę nie adekwatne. Ty jedynie z czego słyniesz to słowotok i produkcja dużej ilości postów. Odnośnie twoich inwestycji: Boruta, Fluid.... Mam pytanie czy umiesz czytać raporty finansowe? Czytałaś jakieś książki odnośnie inwestowania? Trochę tam przydatnej wiedzy jest. Poleceam. Zamiast siedzieć i pisać post za postem lepiej poczytaj troche fachowych książęk.
do [89.73.122.*], jk to Ty czy Ted ma takie samo ip?
mówiono mi że "Pan Płocica" ([89.73.122.*] chyba piszesz "Pan" z dużej litery, bo szef czasem czyta forum, trzeba formę grzecznościową zachować) ma osobowość mocno narcystyczną, ale jest w zupełności pozbawiony talentu, no cóż zdarza się, nawet wśród menadżerów największych spółek
a ja zwykły pracownik biurowy na państwowej posadzie, co ja jestem, że się śmiem oceniać faceta, który zarządza spółką w którą wpakowałam pieniądze, takie osoby o nudnym życiu jak moje, jedyne co mogą to własne frustracje i brak przynależności do elit rekompensować pisaniem postów na forum, uwierz narcystyczny blask sukcesu jaki bije od "Pana Prezesa" nie przestanie bić z powodu moich wpisów
[89.73.122.*] chcesz, żebym czytała książki o inwestowaniu? chyba zbyt optymistycznie zakładasz, że coś z nich zrozumiem, więcej empatii do maluczkich ludzi, nie każdy może odnosić sukcesy w zarządzaniu jak Płocica
ale nos do góry, sprzedam akcje i stąd znikam, będziesz mógł robić prezesowi dobry PR, jeszcze tylko chwila
co do ceny to nie mam pojęcia, ale wesołowski ze swoim privatech, chyba przypadkowo się w akcjonariacie nie pojawił-no chyba,ze przyjaźnią się ze starszym Tuorą i taką przysługę wyświadczył a potem akcje znowu to Tuorów i zabawa od nowa, tym razem-zabawa w parytet
Moim zdaniem to szybko do połączenia, czy sprzedaży Orphee nie dojdzie. W Polsce prognozy na przyszłość są mało optymistyczne (kurs pln, giełda, przyszłe kontrowersyjne zmiany gospodarcze.), więc pozbycie się funkcjonującej spółki w stabilnej Szwajcarii i rozliczającej się we franku- byłoby błędem. Aktualnie jest to świetne miejsce na lokatę kapitału i przetrwanie niepewnych czasów. To raczej należy włączyć Cormay do Orphee niż odwrotnie. Takich dobrze funkcjonujących spółek jest niewiele na rynku. Co o tym myślicie ?
Dnia 2016-01-19 o godz. 13:17 ~grzasiec napisał(a): > Oczywiście miałem na myśli spółki zarejstrowane i działąjące w stabilnych krajach, a notowane na GPW
a kto ma spijac tę smietankę- drobni akcjonariusze czy łapinski z tymi z Próżnej