wrzucac mi do koszyczka Orzelka Bialego , jak ktos nie wierzy w przyszlosc tej firmy to niech ja odda. czekam z otwartym woreczkiem na wrzutki. pozdrawiam
Coś niewielu chętnych do wrzucania. Ci co mieli oddać już dawno to zrobili i obroty są symboliczne. Dopiero skup może coś rozrusza ewentualnie publikacja wyników. Powodzenia i pozdrawiam
2015r mielismy 2600 na wig 20 teraz 1770, pewnie nie wszystko co robila PO bylo madre ale atmosfera w okol polski byla lepsza. Pieniadz rzadzi swiatem ale polska maloznaczacym krajem jak duzy tupnie noga to u nas czesienie ziemi. To jest prosta odpowiedz na proste pytania.
witam ostatnio bardzo duże ilości akcji jest przedmiotem transakcji jakieś sugestie co do sprzedającego i kupującego ( dlaczego po tak niskiej cenie ktoś wychodni z akcji ) ?
to byla typowa pulapka bessy, a moze tez ktos mial akcje na lewarze i go bank wyczyscil, ja dalej uwazam ze tutaj bedzie fajnie w tym roku i ze to bedzie spolka 2016, zasieg wzrostow 12-15 PLN a moze i jakies przejecie w trakcie bedzie. spolka kapitalizacja 100mln PLN USD/PLN 4,1 to juz tylko 25 mln USD to okazja. w szczycie hossy byla kapitalizacja 125 mln USD, a spolka juz po modernizacji i splaceniu kredytow. czekam jeszcze na wyniki 4Q i zobaczymy czy sie potwierdzi trend zyskownosci. pozdrawiam
ludzie opamietajcie sie jak kurs spada to dlatego ze jest przewaga podazy a nie kupujacych na tym shicie predko sie pewnie nic nie zmieni takze lepiej przestancie karmic sie marzeniami o skupie/wezwaniach
zle to interpretujesz ;) jesli masz te akcje tzn ze wierzyles w zysk i tak trzymaj, czasami nie widzisz rzeczy jak one rzeczywiscie wygladaja. jesli umoczylej "tak piszesz" to musisz znalezc strategie wyjscia - skrosuj strate i zapomnij, usredniaj i czekaj, zakop i zapomnij ;) ja inwestyje rynek teraz jest ponizej ale wierze ze bedzi eduze wyjscie z formacji i przynajmiej 2 konsolidacje w marszy na cene 12-15 pozdrawiam
Ewidentnie cos sie dzieje, jak przebijemy dobrze 6 zl to znowu bedzie dobry znak. Moze przyszla "moda' na orla albo pod wyniki to sie wyjasni w tym tygodniu. Moze tez podpucha
podziwiam optymizm w jakim Piszesz o perspektywach dla OB SA Mam nadzieję że jest to szczery optymizm Ja niestety pozostaję sceptykiem co do szczęśliwego zakończenia mojej przygody z tą spółką Ale pozostaje na pokładzie . Z ciekawości .
a jaką mamy pewność że już teraz akcje nie są skupowane na " słupa " a później na drodze poza sesyjnej - odkupią . A reszta dalej będzie marzyć o cenie 8,75
i znowu leszcza wytrzepali, zeszli pod opor 5,80PLN wystraszyli wszystkich drobnych, przejeli zniecierpliwionych. I znowu mamy powyzej 5.80 i juz po pulapce, pozdrawiam i czekam dalej
Szanowny Maxi ; Wybacz osobiście nie lubię personalnych wycieczek ale muszę zadać pytanie Tobie osobiście ; Powiedz mi dlaczego mam odczucie że nie Jesteś szczery w swoich wypowiedziach ; a jedynie Pełnisz rolę "naginacza rzeczywistości" ? Jak zejdą z ceną - powiedzmy do 4,50 i będą ją trzymać - dalej Będziesz pisać o świetlanej przyszłości drobnych akcjonariuszy ? Dlaczego nie Zakładasz negatywnego końca przygody z tą Spółką ? Bezgranicznie Ufasz właścicielowi że nie zrobi " numeru " z wyciskaniem mniejszościowych ? pozdrawiam
wklejam wycinek z komunikatu spółki: "Powyższe zdarzenie wpłynie na zwiększenie wyniku finansowego jednostkowego i skonsolidowanego netto o kwotę 10 528 tys. zł."
z tego komunikatu nie bardzo wiadomo o co dokładnie chodzi. wydaje się ze sprzedadza nieruchomość co teoretycznie powinno wygenerować cash. w kazdym razie na pewno jest to one-off