• EURO/PLN do BAXA Autor: ~CASH [95.45.99.*]
    BAX jak widzisz pozycję sprzedaj euro/pln????
  • Re: EURO/PLN Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    to rynek nasz poszedl kilka groszy i na dolcu i na eur
    jutro beda korekcic
    a eur dalej ma bat na 4.4000
    mimo szczytu wiec trzymanie to ryzyko jak zwykle

• masz tu wykres ze stooq Autor: ~bax [31.179.22.*]
    http://stooq.pl/chart.html?id=285&nr=01
  • Re: masz tu wykres ze stooq Autor: ~Cash [95.45.99.*]
    4.415 max z tego wykrsu wynika. Przewidujesz jutro większą korektę bo ja mam 1.3 gr spredu to w obie mańki to około max 3 gr. Dziś sprzedałem małą transzę po 4.3797 na czysto.
  • casch Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ja mam jeszcze moj wykres z miesiecznego ty nie masz dostepu
    to masz mocny opor na 4,4070 z grudnia 2014 roku i w zasadzie on broni formacji z krotkiej
    http://stooq.pl/q/a/?s=eurpln&i=m&u=14538390
  • Re: do baxa Autor: ~cash [95.45.99.*]
    ''mocny opor na 4,4070 z grudnia 2014 roku i w zasadzie on broni formacji z krotkiej''
    Weszli dziś jak w masło i przeszli. Jak to widzisz?Dzieki
  • Re: do baxa Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    wg mnie zasieg (na 1W) dla eurpln to 4.54 i powrot 
    nastepny poziom to juz 4.69-4.7
  • Re: do baxa Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    na 4H jest jeszcze 4.47, ale nie wiem czy to bedzie mialo znaczenie duze
    bardzo dlugo kurs byl powiedzmy na 1 poziomie, plaski, wiec stosowanie 1W tak jak dla dlugiego terminu ma swoje uzasadnienie w pewnym sensie
  • Re: do baxa i stella Autor: ~Rico [89.204.220.*]
    Kiedy można wypada z towaru przed większą korekta????? Do ilu dobija korekty.
  • Re: do baxa i stella Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    podalam max zasiegi
    ile zrobi rynek - nie wiem, tego nikt nie wie
    wielkosc/zasieg korekty uzalezniona od momentu zawrocenia, wiec teraz nic nie pomoge - zalezy jaki chcesz przyjac wariant zasiegu wzrostu

• tak pesymistycznie Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    kolejny to jest 449 ale to juz ciezka droga edek musialby jednak podejsc znacznie juz wyzej
    chyba ze dalej bedzie rynek panikowal
  • Re: tak pesymistycznie Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    i jak \wykle szczyt wyrazny to i cofka
  • Re: tak pesymistycznie Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    na dziennym jest wzrostowo ale czerwona linia w zasadzie nie ruszona jeszcze przydaloby sie wybicie wyrazne jesli maja rosnac
    http://stooq.pl/q/a/?s=eurpln&i=d&u=14538390
  • Re: tak pesymistycznie Autor: ~Zen [86.187.43.*]
    Kochani podajcie cyferki bo siedzę na telefonie i wykresów niet.

• Re: EURO/PLN Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    na 441 masz 50fb a reszte cyferek masz w infach
  • prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    czy ktos zauwazyl co sie dzieje na eurpln ? :)))
    niezla jazda ostatnie pol godziny niecale
    taki przezent na weekend dla Cash :)

• Re: prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~CASH [95.45.99.*]
    No co się dzieje??? dolat też ładnie szrpie zaraz 4.10!!!!!!!!! Do ilu to zaleci????
  • Re: prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~inwestor [217.99.105.*]
    s&p obnizl polske...
  • Re: prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    juz tez zobaczylam - obnizony rating dla Polski - no ladnie
    niezle - to podsumowanie niektorych dyskusji tutaj - a to poczatek dopiero

a juz myslalam ze to tylko prezent dla Cash
    Stella to co to dopiero przedbiegi do czegoś większego?? Ale po tak gwałtownych wzrostach powinna być solidna korekta?!  Od poniedziałku z eurakiem jedziemy na 4.50 +??
    nie wiem - rano pisalam o zasiegu 4.54 - ten 4.47 mial miec wg mnie mniejsze znaczenie
    ale teraz nie wiem sama, czy najpierw nie bedzie jakiejs korekty
    za szybko sie zadzialo - po takich ruchach czesto jest powrot, chocby czesciowy jako uspokojenie
    bo to ogolnie euro zyskalo w stosunku do wielu walut (chyba tylko z jenem jest w miare normal sytuacja), a pln stracil do wszystkich
    dlaczego pln - wiadomo
    ale jednoczesnie euro zyskalo - powod ? ten sam ?
    trzeba trzymac reke na pulsie i patzrec dzis co bedzie dalej i w poniedzialek tak samo - teraz to trudno cos oceniac chyba
    ale w dluzszym terminie to i tak ten poziom jest aktualny wg mnie
    Dzięki Stella! Też mi się wydaje, ze po takiej strzale powinna być spora korekta ale jak to Bax mówi rynek zweryfikuje:) W poniedziałek będzie jaśniej i więcej komentarzy. W sumie nie wiem czemu obniżyli rejting bo takie gadanie o zmianie prawa itp. to jakiś kit. Dalej jesteśmy demokratycznym europejskim krajem a nic za bardzo się nie przewijało, ze finanse w 2016 się w POLSCE zawalą czy coś, Nawet Kuczyński guru mówił o tym dzisiaj, ze jest ok póki co i nie widzi tego obniżenia ale z komentarzy S&P też coś tak nie wynika. Uważam, ze na ten raz to powinni utrzymać i upomnieć werbalnie a nie tak z grubej rury. No nie wiem może się mylę.
    to nie kwestie prawne decyduja, tylko ekonomiczne - takie jest zalozenie, chociaz oczywiscie ramy prawne sa wazne, bo pokazuja co mozna zrobic, a czego nie
    taka wystawili ocene za kierunek zmian w gospodarce - dali sygnal
    a dlaczego Kuczynski nie rozumie to pozostawiam bez komentarza
    jeszcze jedno,
    ja nie napisalam ze bedzie duza korekta, tylko ze nie wiem, trzeba zobaczyc reakcje, 
    ale mysle ze raczej nie - bo na koncu napisalam, ze w dluzszym terminie przewiduje ze ten poziom (okolo) zostanie utzrymany
    korekta zwykle jest po tak gwaltownych ruchach, ale nie musi byc duza
    zobaczymy
    milego weekendu :)
  • Re: prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~ja [46.112.175.*]
    Dokładnie, Polska stała się niepewna. Jednego dnia mogą wprowadzić prawo, które spowoduje nieopłacalność inwestycji. Można sobie wyobrazić np nacjonalizacje banku, bo ... niemiecki. Kto wie co Prezesowi strzeli do głowy.
  • Re: prezent dla Cash i nie tylko :))) Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    trzy dni paniki a weekend pomoze to nie jest normalna podbitka patrzac na eur/dol
  • Re: EURO/PLN do BAXA Autor: ~stachu [176.109.133.*]
    Bax czyli w przyszłym tygodniu złotówka sie umocni?
  • Re: EURO/PLN STELLA Autor: ~CASH [95.45.99.*]
    Jak mówię ja za bardzo się nie znam na tych Agencjach ale czytałem artykuł ten poniżej i w jakiś sposób potwierdza wyżej napisane moje przemyślenia. Jeżeli obniżyć reyting Polsce to trzeba mieć argumenty ekonomiczne a  nie polityczne. Rząd szykuje sporo wydatków ale też będzie sciągał  kasę z Banków i Marketów itp. a to nie mała kasa. 500+ pójdzie w wydatki gospodarkę i przełoży się na 30% zwrot w formie podatku. Nie wiem zobaczymy ale wydaje się S&P przesadziła na obecną chwilę. Jeżeli Pisiory będą pogłębiać znacząco deficyt i nie będą go pomniejszać to zgoda 2017 jak mówił guru Kuczyński choć jego prognozy są do bani chyba że robi to celowo tak ja z giełdą, czy ze złotem.
    link 
    Pozdrawiam i miłego wekeendu!!!!!!!
  • Re: EURO/PLN STELLA do CASH Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    to co przytaczasz to juz sa czyjes wnioski - pamietaj ze one zawsze sa w pewnym sensie subiektywne, 
    najlepiej sam przeczytaj zrodlo i sam wyciagnij wnioski

https://www.globalcreditportal.com/ratingsdirect/renderArticle.do?articleId=1563200&SctArtId=364549&from=CM&nsl_code=LIME&sourceObjectId=20017024&sourceRevId=
    146&fee_ind=N&exp_date=20260114-21:41:18

tu wszystko jest - cale uzasadnienie

na Twoje 500 chce tylko Ci zwrocic uwage, ze zeby komus dac 500 to trzeba je skads wziac - albo powiekszajac deficyt budzetowy (finansowany dlugiem skarbu) albo przez podatki - poza tym zeby komus dac 500 to to kosztuje skarb panstwa wiecej niz 500 (powiedzmy 550) bo dodatkowa biurokracja do obslugi tego jest konieczna, a koszt biurokracji to koszt budzetu, ktory nie stanowi nowej wartosci dodanej w gospodarce
    pamietaj tez ze za zwiekszone podatki marketow i bankow zaplaca ich klienci czyli my (bo markety podniosa ceny a banki podniosa oplaty)

milego weekendu

Stella

PS sluchajac analitykow (czy np. kogokolwiek na forum, mnie tez :)) stosuj zawsze zasade krytycznego spojrzenia i zawsze miej swoj poglad
  • Re: EURO/PLN STELLA do CASH Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    zapomnialam napisac ze link udostepnil rownygosc w innym watku, za co Mu dziekuje :)