nie ma co plakac ;) w czasach duzej bessy duo pieknie strzelil w gore, do marca teraz mozna trzymac akcje i oddac na wezwaniu i niech do marca gielda sie wali ;) i tą kasę z DUO bedzie mozna ewentualnie przeniesc na inne mega przecenione akcje. RObi sie naprawde duzo okazji do okoła !!!!
A na wezwaniu spokojnie zbiorą z 60%, spokojnie i bez napinki 51% to już mają (patrzac na to ze 44 oddaja im główni i zarząd)
Baltazarze, oczywiscie ze celowale duzo wyzej i liczylem na z 3-04 lata na duo jeszcze, ale nie zacowujmy sie tak jakbysmy byli wlascicielami firmy ;) jestesmy TYLKo skromnymi udziałowcami a firma rzadza ci co akcji maja najwiecej. A skoro glowni oddaja, a holding tylko dzis i w piatek wciagnal kilka mln akcji pewnie juz kilak mln miał wczesniej i jeszcze kilkanascie lub kilkadziesiat zbierze to wiesz ;) mozemy sobie poszczekac,,, tylko po co ? JA sobei teraz zycze zeby na szerokim byla MEGA bessa :D niech sie wali swiat dookola :) na duo mamy strzałw górę, gdyby nie wezwanie pewnie bysmy tez lecieli w dol ;) a tak masz skok w gore na DUO a na innyc hakcjach zwale w dol tu duzy + tam duzy minus ;)
Nawet bez wezwania przesiadka na inne spolki robi sie w tym momencie dosyc kusząca ;) nie mow ze nie.
A pisalem ze mi szkoda i celowalem wyzej, duzo wyzej, ale jak pisalem jak zdobeda 51% a to maja z marszu, to zrobia co zechcą, Robia glupie wylaczenie dywidendy i juz uciekaja jakies fundy ;)
jak myslisz kto dzis wciaga akcje (juz 330 tys) kto wciagal w piatek i w czwartek itd itp ;)ja zamiast plakac szukam okazji, dobrego rozwiazania, pozytywów. Nie mam zamiaru plakac nad rozlanym mlekiem, ani machac szabelka i mowic co to ja nie moge i że mnie okradaja,,, nikt nas nie okrada ;)
Gdyby nie bessa mysle ze wezwanie bylo by na powyzej 4 zł a zarzad i glowni oddaja po 3,85 ale to nie koniec ich zarobku, pewnie dostana jeszcze udzialy w holdingu ;) albo jakies premie w postaci akcji czy premii pienieznych za zyski firmy w najblizszych latach.
Grzesiek, nie ma co mowic ze nie oddamy ze sie nie uda wezwanie, ono juz sie udalo ;) a mozesz na tym zarobic krocie ;)
Pamietaj rynek sie wali, gdyby nie wezwanie sadze ze DUO bylo by w okolicach 3 zl lub nizej, a tak mamy spory skok w gore gdy wszystko notuje mega skok w dol ;)
W całym tym wszystkim zamieszaniu kluczowe zostaje słowo "rozważymy" (wycofanie akcji z giełdy). Weźcie pod uwagę, że może to być zwyczajne zagranie psychologiczne, wyobrażam sobie scenariusz, w którym nawet jeśli zbiorą jakimś cudem minimum 80%, a leszcze mniejsi i więksi ze strachu oddadzą, a FH już zaciera rączki bo ma za pół darmo kurę znoszącą złote jajka, a Duon odleci w kosmos po wynikach rocznych i dalej za następne kwartały... ;) co myślicie?
o0o pełna zgoda niech reszta spada na maxa:) Już się nie mogę doczekać! Bez wezwania duo chodziłby teraz w okolicy 2.8a długofalowo w okolice 2zł by poleciał. Oczywiście długoterminowo do 10zł by doszedł
nooooo i widze ze ktos widzi sytuacje tak jak ja :D
nie wiem dlaczego kazdy widzi samo zło w tym co sie stało, mamy duzy UP w chwili gdy swiat sie wali ;) to zle ?
ale co sie dziwic Bufon ze widzisz podobnie jak ja, siedzisz na duo tyleco jak jak nie dluzej :D sprzedajesz czy czekasz ?
Fakt jestem dłużej od Ciebie ale w sumie najważniejsze jest to,że spółka dała ładnie zarobić przez te lata:) Dobrze,że kursu nie zwalili na 2 zł bo wtedy wezwanie by było po 3zł:( Szkoda mi tych akcji ale mamy dużo przecenionych spółek które wyglądają bardzo ciekawie. Dzisiaj sprzedałem troche po 3.81 reszte też sprzedam! Pozdro
nom ale na Duo swiat sie nie konczy ;) nie mam zamiaru jeczec i narzekac, mam zamiar wykorzystac PRZEPREZENT !!! jak mowilem bez wezwania duo by bylo teraz po 2,8 lub 3 zl ;) a mamy skok na 3,8 gdy wszystko do okoła spadło o od 20% do nawet 50% ;)
Na duo zarobil bys w 2016 jeszcze gora z 30% wiecej, a spolek na ktorych w 2016 mysle ze 50% a nawet 100% da sie zrobic jest od cholery, nie ma co tracic nerwow i plakac ;) analizowac i szukac dobrego rozwiazania i okazji trzeba :)
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, wiec chcialbym zapytac was Kiedy mozna spodziewac sie zgody UOKiK????? czy zapisy sklada sie przez konto maklerskie czy jakies inne biuro??? jesli tak to w jaki sposób???
biuro maklerskie chyba samo Ci zaproponuje, bedziesz widział loguja sie na wiadomosc, albo wysla ci ma email.
Decyzja bedzie na TAK na 99% od urzedu bo w imię czego sie nie zgodzą? A zgoda bedzie na tygodniu, musi byc przed data rozpoczecia wezwania czyli przed 28 stycznia