C/WK=0,41 C/P=0,50 C/Z=0,86 czy ten tydzień to jakaś korekta??? czy tylko czerwony tydzień i czekamy na odbicie??? z tego co zauważyłem to popłoch ostatnie dwa dni jak złoto, ale czy ci z lewej naprawdę lubią tracić kasę czy tylko ruch w interesie pod panikę sieją dla zbicia ceny? no cóż, czas pokaże.
panika piątkowa , koniec świata , cięcie strat większych jak 30-40% :)) , ale nadchodzi nowy tydzień i nagle się okazuje , że wszystko po staremu i trzeba odkupić , albo szukamy znowu coś na górce :))
Ja wszedłem w walor ponownie, ostrożnie w czwartek po 0,45 i mocno w piątek po 0,32. To są atrakcyjne poziomy, kapitalizacja <1.5mln. Jak spółka wygra tą sprawę w sądzie wartą 10x tyle co kapitalizacja... A i branża jest przyszłościowa.
Ktoś długo zbierał, potem zrobił podbitkę i wywalił. Też bym skorzystał jak cena weszła na 1 PLN. FF to 25% i jestem przekonany, że to działanie spółdzielni a nie zarządu, który trzyma swoje akcje. Kapitalizacja jest śmieszna, firma po Q3 znacząco poprawiła wyniki, to bezpieczny poziom na wejście. Nie przewiduje poziomu 0,2x - nie po Q3.
Dnia 2016-01-09 o godz. 23:04 ~gorg napisał(a): > Zerknijcie na obroty na wzrostach i spadkach - to była książkowa pompka pod ewakuacje. Możliwa lekka podbitka na 0,4x pod RGR a dalej wiadomo - 0,2x.
Groszołapy wam szmacą kurs. Zejście poniżej 32 gr. zwiastuje realizację RGR-a.
Dnia 2016-01-09 o godz. 23:04 ~gorg napisał(a): > Zerknijcie na obroty na wzrostach i spadkach - to była książkowa pompka pod ewakuacje. Możliwa lekka podbitka na 0,4x pod RGR a dalej wiadomo - 0,2x.
Przykro mi to stwierdzać ale niestety była ewakuacja pod raport. Prawie milion straty.
W 3Q wyniki całkiem niezłe, biorąc pod uwagę że tego rodzaju usług nie proponuje wiele firm, myślę że tu będzie całkiem niezły kurs, że to była podbitka pod wywalenie - można tak uważać, obserwowałem tę spółkę w grudniu, widziałem tę podbitkę, była po małych kosztach. Uważam, że tu bardziej o obroty chodziło niż wywalenie, teraz obroty całkiem przyzwoite, mała panika też jest potrzebna bo się wielu wyleszczyło ze stratą lub bez zysku, ale patrząc na obroty ze stratą. Można dobrać za grosze i pociągnąć pod 1 lub 1,5 zł. Nie widzę tu spekulacji pod wywalenie - po ile trzeba kupić aby wywołać po 0,4 lub 0,3? raczej korekta i wejście na obroty, jak wytrzyma dwa dni z obrotami i wytrząsie niepewnych - podbije do poprzedniego poziomu i po przełamaniu 0,6 ,0,7 powinno osiągnąć 1,2+ spółka była nidoszacowana, więc teraz jest zainteresowanie. tyle mojego, jeżeli ktoś uważa inaczej, proszę o wypowiedź