Co sie dziś stalo ??? Wolumen największy od 2 lat, 6,7,/8 prawie/ zebrane, papier zniknął z arkusza - kto zebrał ? W sumie miało by prawo wybić bo to dno totalne. A może jakieś info bedzie ??? Zerknąłem na to technicznie i oczom nie wierze !!! Potężna pozytywna dywergencja na AD - spadki na małych obrotach od maja 2015r. a akumulacja pęka w szwach, RSI niziutko, MACD na dniach wygeneruje mocny sygnał kupna !!! Pierwszy opór szczyt konsolidacji z października 2015 - 18gr. a biorąc pod uwage obroty na spadkach nie powinien być problemem. Palec na enterze bo pomimo mrozów może być bardzo gorąco :)
Dnia 2016-01-08 o godz. 13:25 ~kaka napisał(a): > 'Wybicie' jest bo sobie sam podbiłeś :D > Nie nabierzemy się.
Kolego sympatyczny po pierwsze "primo" - dziękuję za komplement - bo być grubasem to zapewne, rzecz fajna :) I po drugie "primo ultimo" :) /poranek kojota :D/ - opisałem tylko sytuację na kursie oraz sytuację techniczną - i nikogo nie miałem zamiaru nabrać. A podbić sobie sam to ja moge jedynie oko :P Pozdrawiam
Jeżeli w poniedziałek bedzie kontynuacja wzrostów to mamy 3 możliwości: -już ktoś wie, że bedzie dobry raport, może bardzo dobry /bo jak wiemy za 3q dpy nie urwal/, -jakieś bardzo dobre info w drodze, -..................................... /pozostawiam dla siebie/
Wszystkie trzy opcje to mocne wzrosty! + do tego technicznie wszystko na mocne TAK. W szczególności imponuje mi ta dywergencja na AD i dalej oczy przecieram :D Oficjalny ff to 2 600 000, zaznaczam, że oficjalny bo mocna akumulacja zrobiła swoje. W piątek zebrano ponad 1/5 calego ff - 572K większośc pewnie grubcio a my jak zawsze drobno :) więc z tego większość akcji zakopana bo z tego co widziałem to akcje nie latały na okolo tylko "wystawione" 4 stycznia po resecie. No i na koniec arkusz S w którym tyle papiera, że co drugi leszcz może zassać do górnych wideł :P Średni portfel może tu zrobić kilkaset % w kilka sesji. Obym sie nie mylił. Czekamy w poniedziałek na górne widły - a może i podwójne :) Życze wszystkim powodzenia.
Dnia 2016-01-09 o godz. 20:58 ~polk napisał(a): > oj żeby to nie było odbicie zdechlaka....
To trzecie, które pozostawilem dla siebie to niestety nie trafiłeś. Mam na myśli coś innego. Niby myślisz /albo tylko piszesz/, że to zdechlak a jednak zaglądasz na jego forum w sobote o 21? Ja tam jak wiem, że zdechlak to nie wchodze na jego forum tym bardziej nie trace czasu na pisanie postów. Coś w tym jest nie ??? :) Jeżeli od poniedziałku bedą wzrosty to spodziewam się więcej postów tego typu co twój :) wiadomo spóźnialscy będą gonić pociąg pocąc się nagonką na zdechlaka na forum ale niestety gadki forumowiczów i takie nagonki niewiele się mają do zachowania kursu. A sporo mamy tu do nadrobienia. Bedzie co ma być. Czekamy do poniedziałku. Pozdro.
Jutro może być co najmniej ciekawie . A zapowiada się krach na rynkach paliwowych to dla B2b szansa na wybicie . http://odnawialne.wix.com/biznes , normalnie sprawdzają się to co tam napisane
Z raportu za 3q: "... Wynik netto z działalności operacyjnej za 3Q15 zamknął się stratą w wysokości 826 tys. zł. Na wynik netto istotnie wpłynęły jednorazowe odpisy aktualizujące w łącznej wysokości 896 tys. zł...." "Biznes Spółki podatny jest na cykliczność. Generalnie najlepsze wyniki branża generuje w kwartale I oraz IV, kosztem spadku przychodów w kwartałach II i III." Czyli 3q nie był taki zły na jaki wygląda w raporcie a przed nami najlepszy kwartał.
Spokojnie i bez euforii. Akumulacja papiera zrobila swoje. Zerowa podaż, nikt nie dokłada, aktywność na forum świadczy o tym ilu drobnicy jest na papierze. Ulica /nie ubliżając nikomu bo sam do niej należe :)/ będzie wchodziła dużo wyżej podejrzewam że powyżej 20 gr. i wtedy sie zacznie ujadanie na forum. A narazie spółeczka niezauważona i zbieranie trwa po cichu i czekanie aż ktoś odda lub dołoży z prawej bo za wiele nie zostało w arkuszu na S. Dziś mamy potwierdzenie, że w piątek nie mieliśmy doczynienia ze spekulacyjną podbitką tylko pięknym wybiciem z dna na ogromnym wolumenie /największym od 2 lat/. A AT dobitnie to potwierdza. Niebawem test oporu na 18 gr. i z tego co widze przeleci bez problemu.
Do kupienia zostało mało akcji jakieś 500 tyś ponad , skupywali od czwartku pod coś ( info) . na wykresach technicznych wskaźniki pokazują kupuj ,wycena porównawcza 0,21 gr jak na czas obecny . Przebicie wskaźnika słupa przebija , 0,21 gr ciekawe jest jedno pod co tak skupywali od czwartku . Jak na tyle akcji co jest w obrocie to jest coś na rzeczy . Tak czy inaczej koniunktura gospodarczą dla tej spółki jest w najwyższym stadium , wchodzi na to czynnik poopłacanych kredytów , i wejście wielkim pędem do dużych korporacji na Polskim rynku. Oj rozwijamy się . Zapowiada się ciekawy początek tygodnia .Od 18.01.2016 r będzie się działo .........☺☺☺☺ Ale powiem jeszcze jedno trudno nie przyznać prawdę piszą odnawialne.wix.com/biznes
Firma za minion kwartal zanotowala rekordowa strate ostatnie kilka lat tez jechala pod kreska z takich problemow nie wychodzi sie w dzien a w 2-3 lata
Trzeab tez myslec negatywnie moze ta podbitka miala n acelu nie akumulacje a dystrybucje papiera ? kupil ten co wyprzedawal sie osttanio a zrobil to z gestem wiec tlum sie podlaczyl a grubas obdzielil akcjami tłum -)))
Caly czas ktos sprzedaje akcje i kurs sie sytstematycznie obniza mozna juz kupic po 8 groszy walor
Wybicie jest tylko kwestią czasu , straty zostały już zweryfikowane w poprzednich raportach . A odnośnie odrobienia strat to wszystko zależy od konwersji gospodarczej biznesu . Który to biznes jest napędem gospodarki , w związku z wyceną i analizą pola rocznego krzywej technicznej . Wahadło Kroczące po kursie.