Ołów po zaliczeniu dołka idzie w górę, dolar cały czas wysoko. Czwarty kwartał powinien być na 1-2 milionowym plusie, a pierwszy w tym roku już znacznie wyżej.
zobacz 3Q, ja obstawiam ze 4Q bedzie tak z 7-8 mln zysku netto. juz 3Q byl znakomity i kurs chcial sie wybic na 7,5 i ktos hamowal, ta spolka w 2016 bedzie hitem, a jak surowce wroca do lask ok 4Q2016 to bedzie wysoko
Zobaczymy czy ci co tak pisali o przejeciu czy mieli racje, ja wierze w rynek ze na razie chociaz troche podniesie notowania bialego. A jak w chinach tapnie na calego to ratujcie co mozecie. Jak ten ro bedzie kichowaty i chiny co jakis czas beda dolowac to trzeba uciekac.
Owad spojrzyj z innej perspektywy...obecnie mamy całkowicie inna sytuacje niż w 2008, w zeszłym roku na wielu rynkach działo sie nieźle jak np. chiny, stany, itd. a u nas ponuro i smutno. Ciekawe na ile rynek sie zdyskontował i przy tak niskich cenach surowców i spółek z nimi związanymi mamy niesamowita szansę na polskiej GPW. Wszyscy psiocza na rząd itd itd itd. ale zobaczcie jak tania jest polska giełda w swietle innych rynków. Patrzac na rynki rosyjski i grecki które sa jeszcze tańsze u nas wieksza stabilność wiec sami ocencie. Oczywiscie ze może jeszcze polecieć ale w dłuższej perspektywie firmy jak orzeł to prawdziwa okazja, naprawde prawdziwa.
Panowie na spokojnie najgorsze co mogla miec ta spolka to juz przeszla, zmodernizowala sie i ma nowy zaklad, splacila kredyty i jest na czysto. Ja tam spokojnie sobie czekam i nie panikuje, zbieram i dalej bede zbieral. Jesli spadnie do dalej dokupie. mam srednia ok 7 z kawalkiem. to zrobi ta spolka w jedna sesje. Nie panikujecie tylko dobierajcie, zyski za 4Q obstawiam pozytywne. Caly rok 2016 obstawiam jako odwrocenie trendu i tendencji i wyjscie w obszary dzialalnosci rentownej. USD/PLN ok 4, spolka sprzedaje w PLN w przeliczeniu przez kwotowanie Pb i USD wiec realnie cena olowiu w 4Q bedzie wyzsza. pozdrawiam i polecam brac dalej.