• czy dolar 3,95 Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    was dzisiaj zaskoczyl bo mnie troszke wiecej niz troszke ha hsa ha ha bajka znowu trwa
    http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=30&u=14538390
  • Re: czy dolar 3,95 Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    wspaniała niewielka formacja spodka. to ma siłę
    i z tego może być 3.98...!!!
    w poniedziałek
  • Re: czy dolar 3,95 Autor: ~bax [31.179.22.*]
    musieliby edka zaczac ciagnac w dol szybko mocno
    j i ak widac 3,95 bylo sprzedaj szybko teraz bujanie wazne co poniedzialek da
    ale 398 to by bylo za szybko juz to widac teraz
    poki nad zielona to wsio ok

• Re: czy dolar 3,95 Autor: ~bax [31.179.22.*]
    zamkneli 3,925 i 10860 tragedii niet i tym akcentem wszystkiego naj,,,,, w nowym roku zmykam
  • Re: czy dolar 3,95 Autor: ~dolarek [79.69.70.*]
    troche naciagany ten spodek, podobnie jak te 3,98, 50% nie tknięte więc na razie short
    na W1 mamy solidną dywergencję , więc jak dla mnie to zapowiedź spadków przynajmniej na najbliższe tygodnie
    w każdem razie ja wszedłem w krótką z 3,944 i mam nadzieję jej tak szybko nie zamknąć

• dolarek Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    slusznie prawisz
    dla dolarowych bykow jedyne to to ze przesuneli wsparcie na 3.90-91 zas opor na 3,955
    dalej 1,0795 na edku nie ruszone a to wiadomo co znaczy
    to moze byc sygnal do powrotu do wzrostow moze ale nie musi
    optymistycznie w nowym rku, to dalej produkuja eur
    a stopy w usa podniesli i kolejna podwzka tez moze byc szybko
    czyli krol moze wrocic do kierunku jesli mrozy mu nie zaszkoda
    istotne dane z usa juz w przyszly piatek lub dopiero
  • dolar w NOWYM ROKU Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    KRESKI sa jak zlote kule kto umie je odczytac zawsze zarobi wazne by choc z 1 kule zlapal
    ha ha ha ha

• Re: dolar w NOWYM ROKU Autor: ~kamina [89.68.255.*]
    dziękuję BAX, wygląda to obiecująco na L na edku, to by było dobrze, bo niestety zostałam z jedną L z 1,0918 na weekend sylwestrowy, ja staram się nie zostawać z pozycjami na weekend, zwłaszcza taki, ale się zagapiłam i mój broker zamknął obrót w piątek
  • Re: dolar w NOWYM ROKU Autor: ~Spain [31.61.138.*]
    Bax ostatnio pisałeś ze wyście nad 61 fibo to sygnał na wzrostu i wyszli nad 3,9350 bo tutaj wypadało te fibo i co teraz ...? Bo jak sygnał na wzrosty poszedł to spadać nie powinno tylko korektę zrobić a tym czasem mogą pogłębić dno ktore wypadło w okolicach 3,85. Wiec ja juz nie kumam :d
  • Re: dolar w NOWYM ROKU Autor: ~Spain [31.61.138.*]
    Bo z długiej nie wyszli nad 50 fibo a z krtpkeij poszli nad 61 wiec ?? Masz jeszcze dolary z 3.85 ?? Widzisz z czym mam jeszcze problem
  • Re: dolar w NOWYM ROKU Autor: ~kamina [89.68.255.*]
    może to ja nie umiem czytać wykresów
  • spain Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    co ty tam na sile znowu kombinujesz ?
    masz teraz na krotko fbo zielone
    http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=10&u=14538390
    a czarna linia to poziom ktory powinien bronic spadku
    co cie obchodzi co bylo wczesniej
  • Re: spain Autor: ~Bolek26 [87.66.36.*]
    Moim skromnym zdaniem rzucili tylko cień na wzrosty i raczej wrócimy na poziom 3.82 jak nie niżej ale to tylko moje przemyślenia , zobaczymy w piątek ważne dane z USA
  • bolek Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    i wlasnie po to jest to slynne fb a w tym wypadku 50 fb czy 618fb itd by wlaczac kontrolke ze cos moze byc nie tak
    wg zasady poki nad 38fb rynek to wzrosty i tak na rynek trzeba patrzec podpierajac sie wyraznie korelacja na eur/dol
  • Re: bolek Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    :) spoko niby nad 38 ale jak spadnie np pod 61 czy 50 to ty i tak kupujesz wiec czasem nie kumam te fibo bo co by nnie było zawsze kpl kpl chyba czas odpocząć od tego dobra nie ma co d... Ci truć
    a co ty chcesz uslyszec
    ja zakladam dolary i wzrost dolarow ostatnio kupowalem po 3,86 i jeszcze ich troche mam to raz
    a poprzednio kupowalem po ok 3,67-3,75 i zrobilem prawie 30 duzych punktow???? to dwa
    wiec co ty sie porownywac chcesz do mnie
    raz mam kase by usredniac dwa nawet jakbym pomylil kierunek to tylko w ogolnym rozrachunku tylko mniej zarobie
    mnie wystraszylby ruch szybki dolara w dol mocny caly czas bez przerwy
    a podaj chocby jeden powod dlaczego ma tak spadac???
    jak podasz taki powod to przestane odkupowac to co sprzedalem ostatnio po ok 3,94-3,95
    i poczekam na te wielka 4ke w dol
  • Re: spain Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    gdybys gral na zlotowce tobys w ostatni dzien zobaczyl z wykresu bo to slepy by dojrzal ze wala swiateczna cene i ze to jest nienormalne to wyjscie nad 3,95 i wszedlbys w ske
    nie dumalbys dzis po ile odkupowac a szukal zysku i tyle
    ZNASZ CENE W KANTORZE w WAWie 3.915-3,93
    by grac na walucie trzeba wiedziec gdzie mozesz sprzedac szybko procz forexu
    a kto handluje realnie dolcem to tez wie
    jedyny powod jaki znam to to ze kilku anali widzi wyjscie korekcyjna 3ka na wyzej 1,172
    tez widze taka mozliwosc
    ale z jakiej okazji ruch na 10 pkt ????????????tego nikt nie podal jeszcze
    musi byc sygnal a nie bzdety ze to mozliwe narka
  • bax Autor: ~spain [88.156.138.*]
    nie tylko kilka ale kazdy to widzi bo to mozliwe i przy taki ruchu na 10 pkt to az strach pomyslec co by zrobili na tym dolcu 3.5? z tum ze nie moga zesjc tak nisko bo to zaneguje wzrostu dolaca to raz a 2 jak maja spadac to na dzien dzisiejszy ten 3.65 poziom mi sie widzi najbardziej mozliwy a edek w tedy w okolicach 1.14 zeby nie bylo za miekko ale co by nie bylo L na Edku to tez dobra opcja z tym ze nie moga pojechac w dol ... Ale patrz patrzac na falke z 3.66 dp 4.06 i z tej falki naruszili 50 fibo patrzac na falke z 4.06 do 3.85 to podeszli pof bibo 50 nie przaeszli go
    a falka z 398 do 3.86 to podeszli pod 76 fibo ok... piszesz gdzies wczesniej w watku ze wyjscie nad 61 to sygnal do wzrostow,,, a co bedzie moze inaczej kiedy ten sygnal przetsanie byc wazny jak zejda nizej 3.86 ostatni dolek czy np l3.89 przebija to juz kontrolka ze moga zejsc nizej ... ?? mi tylko chodzi o czysta teorie rozumiesz

• Re: spain Autor: ~Spain [88.156.138.*]
    Tak to zejście przed switali ogólnie zejście umocnienie zł to tylko pic na wodę tym bardziej ze za dużo osób po podwyżce grało na umocnienie . Spoko mi chodzi o teorie . Zeby umieć przetrzymac byle co na ten20-30pkt rozumiesz ?? Przykładów ci nie podam bo na razie ich nie ma jedynie co mogę napisać to ta 4 z której albo sie przerodzi duze a to cie tylko moze przerazić albo juz kończąca piątkę
  • Re: spain Autor: ~Bax [31.179.22.*]
    http://stooq.pl/af/?id=1
    to sobie przeczytaj
    duze spadki na gieldzie to mozliwy wielki wzrost dolca taki sygnal leci na razie
  • Re: spain Autor: ~spain [88.156.138.*]
    dzieki czytalem to patrzac na to to ten dolec powinien byc po 5 zl w przyszlym roku heh ładnie to jak spadki na gidzlie to i spadki na daxie :!!!tak to wychodzi spadek na gieldzie stanach dolar do gory eurodlar w dol dax w dol euro tez pomalu w dol patrzac jeszcze na sentymenty pln zagmatfane to jest hwh ale kreci mnie to dlatego ciagle pytam pytam i pytam .. to te 8500 na daxie w tym roku powinnismy zobaczyc a powiedz mi spodziewasz sie glebszego spadku ?? czy juz nie bo patrzac na eureke to dodruk jest wiec ten dax powinien rosnaac ale tez to zalezy od danych hmmm czyli najpier 8500 potem sie zoabcyz czy zrobia 15 tys i wyzej czy w dol spoko złoty królu :) Chce sie uczyc a nie mma od kogo procz od ciebie a niestety nie mam mozliwosci nauki z toba a tobie by sie nie chcialo nawet za stary juz jestes he
  • bax Autor: ~spain [88.156.138.*]
    jeszcze jedno pytanie kiedy 'l ribia sie nie bezpieczne patrzac na fale od 3.86-3.96???poki nad 38 fibo wzrosty na ok prrzejda ale L mozna stawiac do 3.89 jak przebija to ?... ? czy w ogole L bezpieczne do ostatniego dolku ':??

wg mnie w styczniu trzeba bardzo uwazac na probe wyjscia edkiem w gore
    moze nie tak wysoko ale trzeba a jak bedzie grubas jechal to zobaczymy
    teraz 10875edek i 3,925 dolar takze kontrolka
  • Re: spain Autor: ~bax [31.179.22.*]
    dokupuje raczej ok 3,9 ale to teraz na dzis na noc 
    zas jutro zaczne glowkowac po ile mozna
    dobranoc
    Dobranoc tez ide spac
    kontrolka bo otworzylo sie nizej ? na usdpln
  • Re: spain Autor: ~laik [92.18.90.*]
    Czesc. Ja prognozujecie,czy $ będzie ponad 4,0 ? W jakim czasie? Dzieki za odp.
  • bax Autor: ~SPAIN [83.0.161.*]
    NA TWOIM 30 M WIDNIEJE ZE WYZEJ 3.9620 TO WZROSTY CZEMU AKURAT TEN POZIOM ?? BO WYSZLI WYZEJ CAŁOSCI FALKI NAD 23 FIBO ? CZYLI DENKO 3.67 I Z GORY3.9620 TUTAJ FIBO 23 CALOSCI WYBAPASDA 23 ?