Obserwuję arkusz od dłuższego czasu. Tu jest ustawiony automat grający na spadki który dokłada po prawej do arkusza chwilę (maks minutę) po tym jak ktoś skubnie. Nie jest to animator bo animator dostawiałby po lewej jak ktoś skubnie z prawej.
Dziura w arkuszu sprzedaży jest wielka, nikt nie sprzedaje tego poniżej 4 zeta poza automatem. Automat póki co skuteczny i spycha kurs na minima przy niewielkim zainteresowaniu rynku.
Wygląda jak celowa zagrywka, żeby wycofać papier z rynku.
Dnia 2015-12-29 o godz. 13:13 ~obserwator napisał(a): > Obserwuję arkusz od dłuższego czasu. Tu jest ustawiony automat grający na spadki który dokłada po prawej do arkusza chwilę (maks minutę) po tym jak ktoś skubnie. Nie jest to animator bo animator dostawiałby po lewej jak ktoś skubnie z prawej. > > Dziura w arkuszu sprzedaży jest wielka, nikt nie sprzedaje tego poniżej 4 zeta poza automatem. Automat póki co skuteczny i spycha kurs na minima przy niewielkim zainteresowaniu rynku. > > Wygląda jak celowa zagrywka, żeby wycofać papier z rynku.
Trzeba zgłosić ten fakt do KNF, teraz jak zmieniają się na górze może ktoś się tym zajmie.
To dlaczego jest tak źle z kursem jak jest tak dobrze z firmą. Może coś jest w tym, że właściciel chce odkupić akcje z rynku za bezcen trzymając 6 miesięczny kurs na niskim poziomie za pomocą automatów?
Dnia 2016-01-05 o godz. 09:39 ~piotr napisał(a): > To dlaczego jest tak źle z kursem jak jest tak dobrze z firmą. Może coś jest w tym, że właściciel chce odkupić akcje z rynku za bezcen trzymając 6 miesięczny kurs na niskim poziomie za pomocą automatów?
Udowodnij ten Automat. Skoro skupuje to wo w/g twojej sPISkowej teori ma zarobić! Ty z PIS wolisz zniszczyć niż zarobić? To leć do KNF i podPISz się
Widzę, że trafiłem w czuły punk. :) Gdzie Ty chcesz zarobić bo na Helio jak średnia cena z 6 miesięcy będzie poniżej 4 złotych i zarząd ogłosi wezwanie nie zarobisz Chyba, że jesteś z zarządu to inna sprawa. Ja nie jestem od tego aby cokolwiek udowadniać, są od tego powołane służby. Nie rozumiem dlaczego mam nie POdpisać wniosku o kontrolę, jestem inwestorem i nie wstydzę się tego, że dbam o własny kapitał
animatorzy już nie grają bo to koszt a maszyna zero kosztu u mnie w biurze maklerskim dostali nowe kompy i podłączali w jedną z niedziel jakie było zdziwienie jak chodziły transakcje 90% zleceń to lipa to zlecenia nietransakcyjne tak jest na akcjach a jeszcze więcej na kontraktach