Panowie i panie co sądzicie o naszej perle na 2016 r Myślałem że wpadnie jeszcze jakieś zamówienie w 4 Q ale sie przeliczyłem, z tego co było opisane w raporcie to miało być jeszcze na 1mln zielonych(???) 1Q ma przynieść nam połączenie perły z nieznanym nam podmiotem, z tego co pamietam to 1Q jest kiepski z powodu świąt w Chinach. Widać było w ostatnich dniach ze uaktywnił sie popyt w okolicach 10-11 gr oczekujący na inwestorów którzy chcieli zapisać straty na 2015, 28 grudzień był ostatnim dniem takich manewrów, mimo to popyt nadal sie utrzymuje, szkoda że nie ma chętnych do skubnięcia z górki.Ciekawe jak długo przyjdzie nam poczekac na dobre informacje ze spółki, teraz najbliższe według mnie to zwołanie walnego i kolejna próba wykupu pozostałych udziłaów Ndela
Vedia S.A. informuje, iż otrzymała podpisany list intencyjny dotyczący połączenia spółki Vedia S.A z firmą sprzedającą urządzenia elektroniki użytkowej. Zakończenie negocjacji planowane jest na początek 2016 roku. Na nawiązanie rozmów i określenie wspólnych planów rozwoju miały wpływ następujące atuty partnera: - wieloletnie doświadczenie w dystrybucji produktów elektroniki użytkowej, - doświadczenie w budowaniu struktur handlowych na terenie Polski i krajów Unii Europejskiej oraz posiadanie potencjału do ich rozwoju. - posiadane 2 własne marki urządzeń stanowiących znaczący udział w rynku tabletów w Polsce, - posiadanie praw do wykorzystywania produktów firmy Google na urządzeniach mobilnych wyposażonych w system operacyjny Android. Stanowi to poważny atut podnoszący konkurencyjność produkowanych wyrobów, - realizacja części dotychczasowych swoich zamówień na produkty w fabryce New Dragon Electonic Ltd., która jest spółką zależną Vedia S.A . - dotychczasowa dobra współpraca. Vedia S.A., wraz ze spółkami zależnymi, jest jedynym polskim producentem tabletów i czytników elektronicznych. Jako jedyna polska firma posiada w Chinach fabrykę elektroniki. Dzięki połączeniu obydwu firm możliwy będzie powrót a nawet przewyższenie wartości sprzedaży osiągniętych przez Vedię w najlepszych latach funkcjonowania spółki. Dzięki skupieniu w jednej firmie produkcji oraz struktur dystrybucji i sprzedaży prognozowany jest również wzrost marży. Połączenie spółek jest również elementem reorganizacji spółki Vedia S.A. mającym na celu poprawę jej funkcjonowania w zakresie spraw korporacyjnych
co coś (bo spółką tego nie można nazwać) to największy śmieć notowany na giełdzie, większego nie ma. I nie liczcie że wzrośnie bo nie wzrośnie. Chyba że się zarząd zmieni co jest nierealne.
Utopiłem w tą spółkę 4 lata temu jak na moje możliwości sporo kasy i już jej nie odzyskam bo żeby wyjść na 0 to musiałbym sprzedać po 1zł a prawdopodobnie prędzej trafię 6 w totka niż ona dobije do 1zł.
Proszę się nie łudzić o wzrosty to jest jeden z tych podmiotów gdzie nagonka jest duża a zarobku zero. Ot taki papierek dla zapełnienia listy notowań.
Żebym cofnął czas to wolałbym te pieniądze przepić niż oddać tym złodziejom!!!
I nie namawiam do kupna ani sprzedaży, ale dobrze radzę nie kupujcie tego śmiecia tylko uciekajcie bo tu tylko straty i nic więcej.
Przypominam, że było nam bardzo ciężko zebrać 5% akcji w trakcie zawieszenia... to pokazuje ile akcji mają słupy... nie bez powodu kurs jest trzymany, nie zamierzam wywalić ani jednej akcji... dojdzie info o przejęciu NDELa, połączeniu z partnerem i spokojnie 35-40gr jest w zasięgu
Kolega, inwestując w ogóle nie wziął pod uwagę że to jest NC i ryzyko wysokich strat (jak i zysków) jest OGROMNE. Kolega utopił bo liczył tylko i wyłącznie na wzrosty i nie zabezpieczył się przed dużymi stratami (stop loss) i teraz ma 90% ale strat. To tylko dowodzi, że kolega powinien inwestować w mniej ryzykowne akcje lub nasmarować d... bo ból będzie wielki xD