Reinhold Europe AB (the Company) informs, that today following changes in the Company management have been made:
1. Ms. Gunvor Engström has resigned as the chairman of the Board of Directors and she is not the Board member any longer.
2. Mr. Lars Malmgren, the Board member, has been appointed as the new chairman of the Board of Directors.
3. Mr. Björn Löjdquist has been appointed as a new CEO (Managing Director) of the company and starts his work from 1st January 2016. Mr. Löjdquist was employed for many years as project manager for Saab Automobiles, responsible for the company?s separation from General Motors, market entry projects in China for Saab Automobile and Russia for Volvo. Today he works with corporate finance at Consensus Asset Management.
Odbicie pod nowego Prezesa czy ktoś za dużą strate na koniec roku ma i podciąga aby ładniej wyglądało ??
Przecież to co dzieje się na parkiecie to "zabawa" .... jeżeli tak nie jest proszę mi wytłumaczyć w jaki sposób obrót 90 tyś akcji podnosi wartość spółki o 10 mil :) .... z innych ciekawostek ... w ciągu ostatnich 12 mc można było zarobić na 1 akcji 0,50 zł ale obracając tylko 10 tyś akcji .... Jest tu nas może 6 osób "zabawa" trwa i jest fajnie :)
No tak Sławku. Jest fajnie, jest świetnie , jest zabawa można ugrać całe 0,50. A od 04 stycznia 2016 będzie jeszcze ciekawsza zabawa na alertach. Pogratulować szesciu rozgrywającym i zabawiającym sie :)
Nie jesteśmy na tych papierach od wczoraj .... jesteśmy tu od lat więc tego marudzenia nie rozumiem :) .... Jak zwykle to co tu piszę są to moje wolne przemyślenia, nikogo do niczego nie namawiam z nudów pisze głupoty, a teraz dopiero napisze Herezje .... Chciał bym się mylić ale sadzę ze wybicie to wynik Spekulacji i niedługo wrócimy do "normy". Nie chciał bym by "czarna środa" była na parkiecie.
Tak, jesteśmy na fixach i jak się Panowie nie wezmą do konkretnej roboty to za rok już nas na GPW nie będzie, wywalą nas na zbity pysk. Oprócz podniesienia wartości powyżej 50 gr będą musieli popracować nad programami naprawczymi i dodatkowym raportowaniem do GPW, a nie widać, żeby ktoś miał się do tego przyłożyć. Za 4 kwartał pewnie też ujawnią się jakieś niespodzianki więc szukajmy nowego dna...
Dzisiejsza informacja : Reinhold Europe AB (publ) hereby announces that the Extraordinary General Meeting of shareholders will take place on February 19, 2016 at 10.00 at Birger Jarlsgatan 55 in Stockholm. Proposed Agenda are attached to the report. Powodem zwołania są zmiany w Zarządzie. Znowu zmiany !!! Przecież nowy Prezes jest dopiero od 01 stycznia 2016. Dodatkowo odwołali raport za IV kwartał. Czyli wszystko zostanie zamiecione do raportu rocznego. Oj będą fatalne wyniki. Sławku zdecydowanie bliżej do 0,10 niż 0,50 po dzisiejszych informacjach.
Arytmetycznie wciąż bliżej do 50 gr, ale... Zrezygnowali z publikacji raportu za 4 kwartał i spodziewam się kolejnych perełek w raporcie rocznym. Do publikacji tego raportu jednak pozostaje ponad 1,5 miesiąca i cudu nie spodziewam się. W tym kwartale z fixów nie uciekniemy.
Na dziś to jestem głupi jak zdarty but u nogi :) .... wkład własny wycofałem zysk zostawiłem w akcjach co by nie było wyjdę na zero :) .... obrót akcji nie ma nic wspólnego z wartością spółki, bo jak obrót 1% akcji może zmieniać wartość spółki liczony w milionach to jest nie logiczne. Ale jak mówię zabawa trwa i to się liczy :)