po czym tak wnioskujesz , bo ja nie widze tutaj tłumów na akcje , ja moge napisac ze to fatalny rak dla procadu , szanse sa po 50% , ta kase co pozyczyli dla MM to plus na rok 2016 jak oddadza (na obligacjach sie przejechali ) do poki cena akcji nie wybije sie ponad 3 zł to n ie widze tu nic ciekawego
oni faktycznie nic miasteczku nie pożyczają-ta pożyczka jest od razu przeznaczona na spłatę faktury wystawionej przez procad w czerwcu za którą nie zapłacili
Dnia 2015-12-28 o godz. 12:15 ~zooro napisał(a): > po czym tak wnioskujesz , bo ja nie widze tutaj tłumów na akcje , ja moge napisac ze to fatalny rak dla procadu , szanse sa po 50% , ta kase co pozyczyli dla MM to plus na rok 2016 jak oddadza (na obligacjach sie przejechali ) do poki cena akcji nie wybije sie ponad 3 zł to n ie widze tu nic ciekawego
wnoszę po raportach,po kolejnych pod rząd kwartałach (chyba 5) z zyskiem,po niskim zadłużeniu,generalnie bardzo dobrym bilansie,po dywidendach cyklicznych,po tym,ci mają do sprzedaży.Spółka nie jest płynna,ale wiemy, że tłum dołącza się późno,Kurs skoczył od dołka do szczytu ponad 200%i fakt korekty 40%bez jakiegoś specjalnego obrotu powinien być wychwycony jako okazja.Reasumując:więcej dobrego niż fatalnego, bo niewypał z obligacjami to stara sprawa więc w gruncie rzeczy fatalnego nic nie ma i wcześniej czy później spółka zostanie dostrzeżona
Z tą dywidendą to się rozkręca towarzystwo za bardzo. W mojej ocenie 13-16 gr jest realne. Po prostu oni 13gr ustanowią rekord wypłat, więc nie sądzę by byli bardziej chojni. A o kursie sam nie wiem co mysleć...
nie wyplaca ci 16 gr bo te 2 melony co zaplacili sami sobie za MM to dopisza sobie w 2016r do zysku teraz to to bedzie lipa dlatego kurs leci czyli mozna przyjac ze nie zrobili tego projektu mm w 2015 tylko w 2016 i I kw zostanie zaksiegowany o ile wszystko pujdzie dobrze
Przecież ten zabieg służyć miał tylko i wyłącznie temu by wpisać to jeszcze w ten rok. "Pożyczka udzielona zostaje Pożyczkobiorcy w celu wykorzystania jej na zapłatę wierzytelności osób trzecich objętych fakturą VAT nr FVS/273/06/15 z dnia 19 czerwca 2015 na kwotę 1 962 000 zł netto + VAT 23% "
Tak więc to bedzie wpisane w ten rok. Kluczem do tego jest to czy MM z początkiem roku wypłaci. Bo od tego będzie zależała dywidenda (od stanu gotówki). W sumie istotna to była transakcja w tym roku (1/25 obrotów rocznych)... ale i bez niej wynik jest lepszy niż w roku ubiegłym.
zgadza się dywidenda zależy od tego czy jest kasa na koncie a nie na papierze ,czuję że mm nie będzie mieć z czego oddać kasę w styczniu,pewnie wyjdzie nowe o zmianie terminu spłaty itd.