• na logikę o USD Autor: ~wredny [86.63.111.*]
    $ - waluta skrajnie przewartościowana , na technikę to zależy na jaki wykres (stała czasowa) się patrzy fiba i inne pierdoły raz działają a raz nie... teraz tak naprawdę w grze jest tzw. "wrzód na dupie" (wiadomo dla kogo wrzód -dla cięższych umysłów końcówki nazwisk -stein, -berg i te pozmieniane) a nazywa się ten wrzód Donald Trump , cuda i cudeńka w tym temacie będą - ale ewakuacja z $ przed wyborami prezydenckimi w Usraelu (obecnie! bo może znów będzie USA jeśli mr Trump wygra o ile się nie wycofa hojnie nagrodzony) może być wieeelka , zyska Gold , Silver, Oil , Yen, Eur pewnie i GBP z "główności" - runą rynki akcji i obligacji - PL banan (GPW) nie bardzo ma z czego runąć ale też musi oglądnąć chociaż okolice 1600 na W20 (mam 3 koniki) - jak się nie sprawdzi to trudno Nostradamusa i Jackowskiego też nikt nie rozlicza :)))) pozdrawiam - Wredny (no może nie całkiem wredny :))) ) aha i co do indeksów to na jakieś znaczne "podbitki" nie liczyłbym aż do 11.2016
  • Re: na logikę o USD Autor: ~JP [78.8.153.*]
    Dużo w tym racji Kolego. Tylko, że do wyborów jeszcze prawie 3 kwartały. Poki co warto luknac jak obstawiaja dolca grubasy. Jak widac na ponizszym zestawieniu wiekszosc bractwa pejsowego ustawia sie krótko. Tylko na ile te dane sa wiarygodne... Ja tam pozbywam sie dolca przy najblizszej okazji (mam na taka jeszcze nadzieje) i na razie nie tykam dziada... gram real wiec wiadomo co jest...

link

• Re: na logikę o USD Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    poki ktos tego dolara kupuje to jakas wartosc ma i zawsze bedzie tak ze jedni chca by byl po 5 zeta inni po 2 bo i tyle i tyle juz byl
    narka bylo dno teraz szukac bedzie rynek szczytu tak uwazam wiadomo nie tak hop siup
  • Re: na logikę o USD Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    zas co do wyborow w usa to nie przypominam sobie by dolar byl tani z tej okazji raczej zawsze drozal
  • Re: do wredny Autor: ~nowy [178.192.241.*]
    $ - waluta skrajnie przewartościowana , na technikę to zależy na jaki wykres (stała czasowa) się patrzy fiba i inne pierdoły raz działają a raz nie... teraz tak naprawdę w grze jest tzw. "wrzód na dupie" (wiadomo dla kogo wrzód -dla cięższych umysłów końcówki nazwisk -stein, -berg i te pozmieniane) a nazywa się ten wrzód Donald Trump , cuda i cudeńka w tym temacie będą - ale ewakuacja z $ przed wyborami prezydenckimi w Usraelu (obecnie! bo może znów będzie USA jeśli mr Trump wygra o ile się nie wycofa hojnie nagrodzony) może być wieeelka , zyska Gold , Silver, Oil , Yen, Eur pewnie i GBP z "główności" - runą rynki akcji i obligacji - PL banan (GPW) nie bardzo ma z czego runąć ale też musi oglądnąć chociaż okolice 1600 na W20 (mam 3 koniki) - jak się nie sprawdzi to trudno Nostradamusa i Jackowskiego też nikt nie rozlicza :)))) pozdrawiam - Wredny (no może nie całkiem wredny :))) ) aha i co do indeksów to na jakieś znaczne "podbitki" nie liczyłbym aż do 11.2016

-A jak sie bedzie miał frank szwajcarski tez zyska
  • Re: do wredny Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    W zasadzie w każdym roku wyborczym w USA dolar się umacniał w ostatnich latach.
    W 2016 moim zdaniem też tak będzie i w ostatnim kwartale 2016 zobaczymy dolca rekordowo drogiego.
    2017 rok pewnie go mocno skoryguje w dół ale teraz to nie ma znaczenia.

• Re: do wredny Autor: ~bax [31.179.22.*]
    prosta matematyka dlugosc falki 1=dlug 3
    w 2008 roku z 2-zl poszla falka pierwsza do 3,92 w roku 2009
    z 3,92 do 2,64 w roku 2011 falka druga
    z 2,64 do 4.06 na teraz czyli w 2015---- falka trzecia a zasieg jej to 4.50-4,60 minimum ??????
    i jesli trendu nic nie zmiecie to moze byc tez zlota 5tka
    i mozna wymyslac tak do znudzenia ale poki drukuja eur a z drugiej strony podwyzszaja oprocent dolara
    to eur jest wyrazny smiec nie waluta na obecne czasy
    na dodatek dla eur doszedl juz coraz wiekszy problem co zrobic z tym naplywe ludzi z is
    na razie to 1banka a co jak bedzie 3czy 10

• Re: do wredny Autor: ~JP [78.8.13.*]
    Poza tym PIS doklada po gnatach tym zlodziejom od marketow i banksterom wiec w odwecie beda oslabiac PLN... na razei chwilowe umocnienie bo ktos wchodzi na gielde wiec musi tanio kupic akcje...
  • Re: do wredny Autor: ~wredny [86.63.111.*]
    uwolnienie kursu złotego było co najmniej o 10 lat za szybko , a to że PLN nie umocni się gwałtownie to baaardzo dobrze ! bo eksporterzy polscy będą mieli więcej czasu na odbudowanie kapitału pozostając konkurencyjni , na pewno nie grozi nam wykradzenie jak w 1szym roku rządów POZSL (2008) min. 30mld $ poprzez tzw. opcje walutowe - zapytajcie pana Swetra jak to się odbyło i jak ogolono wiele polskich firm , co do siły zielonego $ to permanentny deficyt (od zawsze) musi go zacząć osłabiać ale o tym inni decydują kiedy to będzie grane, na pewno nie istnieje nic takiego co rzekomo nazywa się "rynek"
  • Re: do BAX Autor: ~CASH [95.45.99.*]
    No dolec 4.50-4.80 + to wygląda na szaleństwo-hehhehh

Wiadomo Euro na razie smieć ale niestety ja nim obracam przynajmniej się staram. No zagapiłem się ostatnio jak Był po 4.3699 i jak pisałeś 4.26 już spadł. I jak na Twoje oko teraz scenariusz się przedstawia. Korekta i zbieranie sił na wyżej 4.4?? czy  już spadamy na 4.22 i niżej -???

A jeśli chodzi o IS emigrantów to ponuro to wygląda. Nie wiem co ta Unia robi( Niemcy Tusk i inne kraje) Ile tam Jest potrzebujących z syrii a ile emigrantów ekonomicznych z różnych krajów w tym syrii??
  • casch Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    eur/pl lepiej dla ciebie by nie zeszli juz nawet nizej 4,245 bo tanczyc moga jeszcze dlugo
    eur/dol zdecyduje czy najpierw 1,10 czy pierwsze nizej 107 ja tego nie potrafie przewidziec na dzis na jutro
    teraz masz 10867
  • Re: do BAX Autor: ~Górol [178.43.144.*]
    Dajcie znać jak będziecie wchodzić ostro w dolara mam nadzieje że wejde na dłużej w ok.3.79.ale póki co wte i wefte.pozdrawiam.
  • gor technika AT I MOZLIWOSCI Autor: ~bax [31.179.22.*]
    to rynek ciezki i zawsze trzeba go laczyc z eur/dol tzn dlaczego edek spada czy rosnie czy to mocny trend czy typowe bajery
    ale z typowej krotkiej na dzis masz szczyt 40586
    i takie typowe proste zejscie korekcyjne abc
    to z 40586 masz a na 3,9340 czyli dlug 0,1246
    z 3,9340 masz b do 3,9960 i to szczyt b

i z 3,9960 odejmujesz te 0.1246 i masz 3,8817 to jest zasieg falki c minimum zaznaczam wyraznie
    i to taka prosta ytechnika bo rynek moze np podbic wyzej b pojsc glebiej z c
    albo potraktowac to dno na 3,9056 ktore bylo jako juz abc i koniec falki i zrobic kolejny szczyt
    lub 2ga mozliwosc dno na 3,9056 potraktowac jako to dopiero korekcyjna falka a
    teraz moze robic falke b na wyzej lub ok 4zl i dopiero wziac sie za za to slynne c
    DLATEGO tak ciezko jest doradzic kiedy wejsc by nie myslec ze cos moze jeszcze z 10 punktow spasc
    ja po prostu mam juz dolary po nizej 3,91 na teraz i jesli zejda nizej to tylko dokupie i tyle
    koniec nauki bo to meczace a ida swieta narka