Stać, ale jak jest okazja tanio kupić to każdy chce to zrobić jak najtaniej, a ten który to sprzedaje powinien się cieszyć że nie puścili jego zlecenia bo ładnie by stracił, chociaż jak nie potrafi z akcji wychodzić to jego problem.
Chętni byli tylko przy poziomie 4,50-5 ale kurs musiały spaść prawie 50% a na to animator widocznie nie pozwolił, teraz kurs jest o złotówkę niżej i jak chętni znajdą się w okolicach 5 zł to powinni puścić, czekamy :-)
Po pierwsze : mam akcje Eurocenta i jeżeli miałbym uzupełniać portfel to w okazyjnej cenie np. 5-6, Po drugie: od ceny 7 to widzę roczny zarobek w granicach 30-50% a obecnie liczę na wyższe zyski na spółkach Eurotax 50-100% i Danks 50-150% , są to spółki dywidendowe z fantastycznymi obecnie wynikami co przy wypłacie dywidendy na poziomie 90% zysku da stopę dywidendy blisko 25% więc będzie eksplozja kursu. W przypadku Eurocenta świetne zyski które pokazuje na razie są pozostawiane w spółce (pewnie tak będzie jeszcze ze 3 lata) to powoduje wzrost przychodów i zysków ale i mniejsze zainteresowanie inwestorów, wystarczy aby chociaż 30% zysku dawali by na dywidendę i wtedy ładnie by się ruszyło :-)
Niestety kurs zamarł (albo zamarzł) i forum ma to samo, wiem że jak nie ma ruchu to i nie ma się czym ekscytować, niestety obawiam się że kurs może się ruszyć dopiero po wynikach za 4 kwartał. Nie będę pisał ile oczekuję bo ostatnio pomimo dobrych wyników liczyłem na więcej, jedno jest pewne że ze względu na niska bazą rok temu będzie lepiej i wskaźniki wszystkie się poprawią.
Znowu bezruch w minionym tygodniu, ktoś zniecierpliwiony sprzedaje po 1000 akcji zaniżając kurs, nie zdziwiłbym się gdyby to był ten co z miesiąc temu sprzedać pkc 4000 akcji, dobrze trafiłem ?
Oj, nie zasługuję na żółtą kartkę co najwyżej nagrodę fair play :-) . Mylisz się ja chcę dokupić jeszcze akcji i czekam na 7,60 dwoma zleceniami , jedno 300 sztuk a drugie 250, jak są chętni to zapraszam do sprzedaży po 7,60,
Jak się niecierpliwisz to sprzedaj mi te marne 550 sztuk, :-) Mam nadzieję że ktoś sprzeda przed wynikami bo później może być ciężko tanio kupić zresztą kto wie. Zaczynam coraz mniej rozumieć inwestorów dlaczego wolą kupować 5 czy 10 razy droższe firmy, bez perspektyw niż taniutką firmę, co kwartał dynamicznie poprawiającą wyniki.