jesli wybijemy 1.08+ to nastepny przystanek 1.073, potem 1.061/1/06 - tu widze koniec spadkow moze to max byc ok 1.057 - w kazdym razie zakladam ze nie wybijemy dolka 1.05+ dopiero wtedy zaczzna sie wzrosty - kierunek 1.16 min
ja siedze z 2 elkami na 1,084 (o ktorej wczoraj pisalem ze późno wszedłaem i już pewnie nie zejdzie) i drugą ze zlecenia tez wczorajszego na 1,081 zakładam, że skoro nie wybili 1,08 to po przejściu lokalnych poziomów ok 1,089 i 1,093 oporów dojdzie do 1,097, przy okazji gdyby tak się stało to na m15 mięlibyśmy ładne oRGR mimo wszystko póki co potwierdzam teze jak niektórzy np jdb , że obecne deptanie edka robione jest na podpuchę pod miśki i poki nie ma zdecydowanego zejścia to gram na L, podobnie jak na funcie - "chwilowe" umocnienie pln i docelowo powtarzane przeze mnie przynajmniej 5,82 ,tu rgr na h4, co zreszta musiało nastąpić bo wskażniki były niedawno rozpalone do czerwonosci na wyzszych interwałach H4 i D1
dlatego tez czesto przestrzegam i pisalem ostatnio wyraznie 3,98 to z krotkiej sprzedaj i nie zagapiaj sie kto sprzedal moze teraz szukac kiedy odkupic dolara okres swiateczny nie jest czas na wariacje czy duze wzrosty a spadki czemu nie
moga sobie cudowac, ale na indeksie dolarowym jest taka luka ktora musza zamknac. Moga przebic sobie nawet to dno na 1.08 (choc nie sadze) ale w poniedzialek najpozniej sila rozpedu zrobia to 150 pips z tego miejsca. cel 1.098 > potem powrot na 1.086
cierpliwi beda nagrodzeni, chyba meczyli sie tak bo moich eLek nie mogli udzwignac... jak przejda 1.086 to dolar pokazuje kolejne 60 pips juz bez oporu...
3,9246 faktycznie był mocny sygnał kupna, technicznie niby dywergencja na m15 i można było kawał pipsów ugryźć, jednak patrząc na 1H (i moje magiczne kamyki) zakładam w poniedziałek spadek na 3,90-3,905 i tu bym kupił (dokupił)
wbrew temu co piszą niektórzy,odwrót od dolara to bzdura i na chwilę obecną to póki co korekta jego wzrostów a wiadomo - jak ktoś gra na wzrosty to na korektach podkupuje
a co do siły polskiej złotówki (i to mówię do początkujących graczy): polska złotówka to patyk płynący po rzece zwanej eurodolar river