to wydaje się teraz najbardziej racjonalne wytłumaczenie tego wodospadu. pomimo wyrzucenia HRS z portfela prognozy finansowe na 4Q15 są nadal optymistyczne:
4Q15E earnings. We forecast that after 3Q15, the definitively strongest quarter in the Company’s history, 4Q15 will be also successful, but slightly weaker qoq. Nevertheless a yoy net profit should double (we expect PLN 7.8 million vs. PLN 4.1 million in the base period) on the back of: (i) good weather conditions, (ii) tower cranes maximum capacity utilization, and (iii) the reversal of provision (PLN 1.3 million, on the back of favorable ruling in the case against Strabag).
dziwi mnie ze podali wyniki za trzy kw razem wyszło ze wyniki rok do roku są lepsze o przeszło 100% (nie chce mi się dokładnie sprawdzać ale coś około 150% )gdyby podali wyniki za sam 3 kw rok do roku to wzrost wynosi około trzysta pięćdziesiąt % inaczej by to rynek odebrał wychodzi ze władzom na obecną chwilę nie zalezy na wzrostach przynajmniej jeszcze nie teraz ale myślę ze długo taka sytuacja nie potrwa