na stornie usuneli !!! strona funduszu 12 voctoria dalej nie działa czyzby wyprzedali sie na Borucie i Biomass ? Zostały im spółki córki zalezne ? o co chodzi ?
Redtag ty jesteś obcykany w tych informacjach. Powiedz czy było gdzieś info że cybek zmniejsza zaangażowanie w boruta z 15 mln. na 8 mln.? Skąd nagle taki przeskok
Dnia 2015-12-17 o godz. 19:45 ~Beny napisał(a): > Redtag ty jesteś obcykany w tych informacjach. Powiedz czy było gdzieś info że cybek zmniejsza zaangażowanie w boruta z 15 mln. na 8 mln.? Skąd nagle taki przeskok >
Informuje się jak przekroczy się dany próg np. 5% czy 10%. Mieli poniżej 10% i obowiązek informowania mieli tylko przy przekraczaniu 5%. No i poinformowali...
A co do tej "grupy kapitałowej" co to jej już nie ma. ;)
Ciekawe czy do tej grupy dołączy Softblue SA? Dzisiaj był debiut na NC. Akcje serii B w Softblue obejmowało Tonbo Investmets Ltd. Tonbo co prawda nie ma w 01C ale było w Borucie i Agtesie więc chyba to ta sama "grupa kapitałowa". ;)
na starcie mieli 9,9 czyli mniej niż 10%. Być może dlatego kupili mniej niż 10% bo planowali szybko wyskoczyć z Boruty. Teraz jest gotówka o która tak pytał drobny. Po za gotówką za emisje W dostali coś jeszcze. górka nie chciał powiedzieć co (tajemnica poufności).
Dnia 2015-12-17 o godz. 20:23 ~michajlow napisał(a): > skad masz wiadomosci ze TOnbo obejmowało SOFTBLUE ? > jeszcze nie ma ich profilu na bankierze a na stronie nie maja akcjonariatu, daj dowód
dzieki ;-) Faktycznie tonbo jest w to zamieszane a z tego co pamietam to Tonbo chyba nalezy do Pawlikowskiego który kiedys dokonał darowizny wszystkich akcji BRU na kilka podmiotów w tym własnie TONBO i inne. Dodatkowo podgrzewa atmosfere info ze to spółka z BDG i współpracuje z BRU ;-)
szkoda ze tytko kursy spółek spadaja a słupy sie wymieniaja akcjami. AGTES wykluczony z giełdy zobaczymy co dalej, perełka wydaje sie BORUTA ZACHEM, na 01C potrzeba oddechu, spółka szybko sztucznie była wypompowana teraz split i kiszenie ale zobaczymy w 2016r. Póki co liczne na BRU ze odpaa z produkcja i 90 mln zł wpłynie od arabów
Dnia 2015-12-17 o godz. 20:38 ~michajlow napisał(a): > szkoda ze tytko kursy spółek spadaja a słupy sie wymieniaja akcjami. AGTES wykluczony z giełdy > zobaczymy co dalej, perełka wydaje sie BORUTA ZACHEM, na 01C potrzeba oddechu, spółka szybko sztucznie była wypompowana teraz split i kiszenie ale zobaczymy w 2016r. Póki co liczne na BRU ze odpaa z produkcja i 90 mln zł wpłynie od arabów
No właśnie... kursy spadają, Agtes uciekł z giełdy. Nie wygląda to dobrze. Niewiele wiem o BRU ale te wszystkie spółki wyglądają mi na jeden wielki wałek...
Usunęli, po moim mailu do nich, (może przypadek a może nie), w mailu zwróciłem uwagę, iż w związku z przepisami o rachunkowości nie mogą pisać, że tworzą grupę kapitałową z borutą bo nie posiadają w niej większościowego pakietu. Pytałem dodatkowo czy w związku z informacjami na stronie otrzymamy jakieś info o zwiększeniu zaangażowania w borucie, aby mogło to być zgodnie z prawem nazwane grupą kapitałową. Na maila z oczywistych względów nie odpowiedzieli, jednak ze strony informacja zostala usunięta. P. S. Jeżeli dobrze kombinuje to wiem po co kupili BPC, jeżeli pojawi się info że zwiększyli tam zaangażowanie do poziomu 95% tzn, że kupili spółkę w celu utworzenie podatkowej grupy kapitałowej, dzięki czemu zapewnią sobie tarcze podatkową.
Dnia 2015-12-17 o godz. 21:48 regiss napisał(a): > Usunęli, po moim mailu do nich, (może przypadek a może nie),
Zeszli poniżej 5% a może już nic nie mają i może dlatego to usunęli.
> P. S. Jeżeli dobrze kombinuje to wiem po co kupili BPC, jeżeli pojawi się info że zwiększyli tam zaangażowanie do poziomu 95% tzn, że kupili spółkę w celu utworzenie podatkowej grupy kapitałowej, dzięki czemu zapewnią sobie tarcze podatkową.
Jezeli tak by bylo to usuneli by tylko borute, a byl tam jeszcze biomass i sp z o o w ktorych maja 100% udzialow. Nie bylo bpc. Wiec albo wychodza ze wszystkiego, albo czekaja na notarialne potwierdzenie istnienia tej grupy kapitalowej
Za to zaktualizowali strukture akcjonariatu - ff na poziomie 65.8% juz po splicie i pierwszej emisji objetej przez cypryjski stwor. Sama strona to jedna wielka kpina z akcjonariatu. Buduja juz drugi miesiac i nadal jedno wielkie dziadostwo - chyba lepuej graficznie wypadloby ogloszenie na allegro lub olx. Chyba ze na allegro ich nie stac zwyczajnie.
Wsparcie? Przy takich obrotach? Wystarczy jeden spanikowany leszcz i kurs leci na pysk. Jedyną nadzieją, że ktoś to zacznie ostro kupować, ale przy obecnej przejrzystości sytuacji w spółce nie ma, moim zdaniem, na to szans.
Byku, przyznaj - wtopiles. Chciałeś ugrać 8% na jednym groszu, a tu dupa - powoli spada popyt i cena i szans na odwrócenie trendu nie widać.
grę na 1 grosz przeniosę na 2016 rok co do pytania ------------------------------------------------------------------ 28 XII ostatnia sesja rozliczana w starym roku ta 29 XII już na nowy rok 2016
Byku, tak z ciekawości: będziesz uśredniał czy wysypiesz się na 11 gr? Oczywiście zakładając pesymistyczny scenariusz, czego ani sobie ani innym nie życzę
Nie zgadzam się. Byku gra tu długi, długi czas - co trochę dowodzi, że jest na plus.
Co do uśredniania: ja wiem, że jest to mega głupia strategia - bo jest to przyznanie się, że kupiłem za drogo, ale w imię ratowania statystyk chcę kontynułować ten sam pomysł. To jest, i głupie, i komplentnie nielogiczne.
I jeszcze na koniec: to że uważam, że Byku nie trafił z inwestycją, nie znaczy, że popełnił bład. Ja uważam, że nie trafiona inwestycja to nie błąd, ale koszt zysków: gdzie indziej i kiedy inndziej.
A że się go dopytuję, co dalej zamierza zrobić - to wynika z tego, że doceniam jego wiedzę, ale wqrwia mnie, że pisze coś zupełnie innego niż myśli.
No dobra, przesadzilem. Czytam Twoje posty i wiem, że jesteś niezłym daytraderem, i że nie uśredniasz, i że nie piszesz wszystkiego co myślisz, ale filtrujesz w zależności czy chcesz kupić czy sprzedać.
Ale pozwól sobie na odrobinę szczerości i powiedz, kiedy zaczniesz ciąć stratę.
na początek taki cytat ============================= Autor: ~oko [37.7.60.*] 2015-12-17 11:46
Re: czy już można sprzedawać? czy trzymać? a może kupowac?
jakby ludzie znali odpowiedz na te pytania , to by byli sami milionerzy :))
ktos kto chce sprzedac napisze -kupuj ! ktos kto chce kupic napisze sprzedawaj ! to tak jak z rekomendacjami ,tylko tam mają lepiej bo im za to płacą!
------------------------------------------- odp nie zamierzam sprzedać ze stratą kupować będę dopiero w nowym roku pozdrawiam Tych co trzymają latami dobre spółki i otrzymują dywidendę !!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------