• jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [37.7.52.*]
    czy wszyscy forumowicze już się wyprzedali na ostatnim wzroście płynności?
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~bzyczek [94.254.147.*]
    Ja jestem. Czekam na wyprzedzający ew.kłopoty ruch Darka. Zgodnie z logiką powinno to nastąpić najpóźniej w styczniu.
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [37.7.52.*]
    ja również liczę, że coś wydarzy się w 1Q. Gorzej jeśli nadal będzie status quo, chyba, że będzie status quo ale z lepszymi wynikami.
    Póki co niestety pogoda w grudniu ponownie do d.... niestety branża ma pod górkę. Nie byłoby problemu, gdyby spółka miała większy zapas kapitału. Tymczasem nie ma go.
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~bzyczek [94.254.147.*]
    Czasem im gorzej tym lepiej. Jeśli prezes chce odwrócić kartę, to musi mocno zatowarowac się w kolekcję wiosna - lato. Sam temu nie podoła.
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [37.7.52.*]
    oby poszedł po rozum do głowy.
    Byłem wczoraj w ich sklepie w pasażu grunwaldzkim i niestety trochę mało towaru na półkach (pewnie kłania się brak kasy... :/ ). Kazar, czy Venezia prezentowały się dużo lepiej
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~leszczu [88.156.130.*]
    Witam, ja tez jeszcze jestem, no trochę żałuje że nie puściłem tych akcji po1,9... no ale cóż w marcu minie rok z primą:)))
    pozdro
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [5.174.33.*]
    czyli jednym słowem na pokładzie stała ekipa długoterminowców. Skoro innych drobnych jak na lekarstwo, to ciekawe gdzie jest ok 1 mln szt. freefloatu.
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~ona [188.121.29.*]
    i co nic sie nie dzieje ze spolka? nic nie wiadomo?
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [37.248.30.*]
    wciąż cisza.
    Z nowych "newsów" mogę przekazać jedynie taki, że moja żona wsparła dziś firmę  :)
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~mex [78.11.178.*]
    Długoterminowców przestrzegam. Proszę spojrzeć na sprawozdania. Spółce kończy się powoli kapitał. Jeżeli trend się nie odwróci, a nic na to nie wskazuje, to spółka niedługo zejdzie na ujemną wartość kapitałów własnych. Nie muszę tłumaczyć co to oznacza...

Po analizie sprawozdań finansowych widać wyraźnie, że spółka zbliża się nieubłaganie do bankructwa. Zobaczymy co pokażą po IV kwartale 2015.

Kapitał własny po 3Q'15 to było zaledwie 699 tysięcy złotych. Czyli wartość księgowa na jedną akcję wynosiła uwaga... 22 grosze! Przy aktualnym kursie 1,15 zł spółka chodzi na wskaźniku C/WK=5,26 co wskazuje na gigantyczne przewartościowanie.

Kurs w okolicy 1 zł trzyma chyba już tylko wyłącznie bardzo niska płynność. Po prostu nikt nie sypie na S bo nikt tą pożal się boże spółką nie interesuje, co w tym wypadku przewrotnie działa na korzyść akcjonariuszy...

• Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [46.76.66.*]
    to jeśli masz akcje to może powinieneś sprzedać?
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~mex [78.11.178.*]
    @~olo
    Nie mam tutaj już nic. Ostatnią akcję sprzedałem w listopadzie 2015. Moim zdaniem, jeżeli nie będzie radykalnej interwencji w postaci znaczącego dokapitalizowania - i to w trybie pilnym - to spółka nie będzie musiała już publikować sprawozdania finansowego za 1Q'16 bo będzie już zakopana w piachu :) Także uważajcie panie i panowie bo możecie zostać z ręką w nocniku :)
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~olo [46.76.66.*]
    @mex

poczytaj parę ostatnich wpisów. Każdy ma chyba świadomość tego, że bez dokapitalizowania lub partnera może się to wszystko bardzo źle skończyć.
    Ja też mam taką świadomość. Niemniej świadomie ryzykuje i jestem gotowy na wszystko co może się zdarzyć, łącznie z upadłością, jak też pozytywnymi scenariuszami.
    Tego typu wpisy nie mają dla mnie znaczenia.
    Tak samo w przypadku raportu za 4Q ze względu na pogode jestem gotowy na najgorsze.
  • Re: jest tu jeszcze ktoś? Autor: ~Jedi [37.47.66.*]
    W dwa lata 275% zysku - i to jaki ładny systematyczny trend wzrostowy
[x]
PRIMAMODA 18,31% 0,84 2023-05-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.