• Grubas nie istnieje Autor: ~Generatorpostow [5.173.109.*]
    przestancie pisac o mitycznym grubasie
    taka postac nie istnieje
    papier jest marny i handel takze ot cala takemnica
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Jajco [83.8.77.*]
    Święte słowa !!! Kiszą się tu prawie 10 lat a nawet nie potrafią zadbać o godną wycenę !!! Dziwie się, że takie spółki nie są wywalane z indeksów !!! NC z takimi obrotami i tam kisić ogóra !!! :)

• Re: Grubas nie istnieje Autor: ~wk71 [83.10.154.*]
    Super opinie bez żadnej merytoryki. Popatrzcie na kurs przez ostatnie 3 lata. Prawda, że teraz dołuje ale to oznacza, że jest potencjal. A co z fundamentami?
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Posiadacz [93.179.250.*]
    Z fundamentami jak z grubasem - nie istnieją
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    jezeli piszesz o mnie to ja nie pisze o zadnym mitycznym grubasie tylko o faktycznych 20000 akcjach ukrytych wczesniej po 3.23 a teraz prawdopodobnie po 3.20
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~groszołap [37.249.101.*]
    na tak cały rynek do góry , a tu jakiś leszcz walnął parę kilo i już kurs w czarnej dupie .
    a gdzie tu animator gdzie inwestorzy przecież tu FF. to prawie 50%,
    tu powinny być deni w dzień obroty po 100tyś. minimum .
    co to jet ni pies ni wydra coś na kształt świdra.
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Jak pisałem wielokrotnie totalny brak zainteresowania inwestorów.
    Któs tu pisał o jakiś 20k papiera - co to jest? To ma być dużo akcji? O czym Wy piszecie gdyby ktoś miał 200k to można powiedzieć, że ma ładny pakiet.
    Wielu trzyma te akcje skrycie liczac, że po wielu latach ktoś to doceni. Ale bez wyników bardzo pozytywnych wiele sie nie zmieni.
    Przecież było już 6 zł wielu kupiło co z nimi? Miało być pięknie i co?
    Gdzie animator - gdzie obiecany skup akcji?
    niby marże mają być lepsze w tym roku, trupy z szafy wywalone wszystko cacy, teraz $ może spadnie - kolejny+.
    Nie wiem co musi się stać aby ktoś sie zainteresował i były obroty min 500k dziennie.

• Re: Grubas nie istnieje Autor: ~stary [79.185.76.*]
    W takim razie taka Amica powinna mieć 81 baniek obrotu dziennie a KGHM 720 baniek. Myśl, licz, pisz.
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Generatorpostow [5.173.109.*]
    trzeba przelkac gorzka pigulke i pogodzic sie z rzeczywistoscia
    spolka wiele lat temu wyciagnela reke do inwestorow po pieniadz w zamian za kapital
    nie byl to jednak pieniadz na rozwoj a jedynie wsparcie swojej bierzacej marnej egzystencji
    wyprzedzajac wasze kolejne pismienicze wypociny
    skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak zle

• nie płaczcie jak baby Autor: ~123456 [89.64.26.*]
    zobaczcie jak cały rynek wygląda?
    A tu powoli nastepuje zmiana(technicznie i fundamentalnie) tylko tak jak pisałem do koncu roku trzeba czekac niech każdy kto chce robi straty podatkowe
    Potem z duzym prawdopodobienstwem bedziemy jechać w kierunku 6-7 jezeli żadne trupy nie wypadną z szafy, bo kolejne 3 kwartały mamy z niską bazą i zakładana poprawa wyników bedzie je napedzać.

• Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Generatorpostow [5.173.109.*]
    mylisz pojecia
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
             Niskie obroty rzeczywiście skutecznie odstraszają nawet drobnicę i bez wątpienia głównym powodem jest specyficzna struktura akcjonariatu.  Manipulanci wolą takie gdzie co chwile prezio robi jakiś wałek albo hucznie ogłasza gruszki na wierzbie a opłacani analitycy bazgrzą na portalach serie wywodów. To tego nie ma i możliwe, że szybko nie będzie tutaj.  Za to jest coś innego ale dla cierpliwych. Znajdźcie mi firmę która od ponad 100mies. na giełdzie praktycznie nie zrobiła żadnego rozwodnienia. Po wyjściu z sytuacji kryzysowej systematycznie pną się do góry i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że aktualna sytuacja jest najlepsza w całej historii tej firmy i gdy tylko dolar byłby  w okolicach 3,5 to ci co się telepią obok, mogli by tylko pomarzyć o obecnym kursie akcji. Ale kurs $ jest jaki jest i może być wyższy. Dzięki temu może też odpaść Tfonowi część konkurencji która sypiąc z rękawa mamoną chce się rozepchnąć na rynku ale do niektórych drzwi komornik już pewnie puka.  
              Uważam, że obecne portfolio produktowe oraz potencjał rozwoju i wdrażania nowych jest 10x większy niż przed 3laty.
    To wszystko zestawmy z kapitalizacją i wyceną rynkową.
             Są pewne granice które już ciężko przekroczyć a w drugą stronę jest wielka przestrzeń:)
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~nn [89.78.121.*]
    zdenerwowałeś Grubasa i teraz wszyscy cierpimy!
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Generatorpostow [188.33.148.*]
    Gdzie ten tlusty kot co trzyma wsztstko lapa?

Pelzajacy po dnie gniot ktory nigdy nie wroci do godziwej wyceny!

• Re: Grubas nie istnieje Autor: ~jajco [87.99.14.*]
    A jaka to godziwa cena ? Ja już tu nie siedzę bo to strata czasu !!!

• Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Generatorpostow [188.33.148.*]
    jezeli zgodnie z corocznymi zapewnieniami zarzadu spolka sie rozwija a nie zwija to cena z IPO powinna byc ta minimalna
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Michał [188.122.8.*]
    Cierpliwym zostanie wynagrodzone... :)
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~nn [89.78.216.*]
    Jak będzie po 3,1 przed wynikami to odkupię, na razie jest dużo innych nisko wycenionych spółek na których coś się przynajmniej dzieje a tu od paru miesięcy stoi kurs w miejscu.
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Inwestor [194.242.62.*]
    Jak idzie biznes zobaczymy już po wynikach za 4q15. Ten kwartał to najlepszy kwartał w roku. W zeszłym roku zrobili 6mln zł rezerw w 4q15 a i tak pokazali 1 mln zysku. Jak teraz nie będzie takich rezerw to zysk będzie solidny. W 4q15 wprowadzili do sprzedaży MyPhone Hammer Axe LTE, Infinity II, które cały czas się dobrze sprzedają i na których marże są zapewne niezłe. Liczba punktów Teletorium wzrosła o około 20% r/r. Jakieś efekty z obecności na targach z początku 2015 tez powinny być widoczne we wzroście eksportu.
    Zatem argumentów dla poprawy wyników wydaje się być trochę.
    A jak w 4q15 byłoby dobrze to i 1i2Q2016 powinno być dobrze.
    A jak wyniki będą to kurs powinien się ruszyć bo wycena spółki jest niska.
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~123456 [89.72.52.*]
    no i co?

chyba jednak grubas istnieje? i nas nieźle chce wydymać
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Areczek [77.243.183.*]
    Grubas jest jak kot schrodingera :P
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Nicki [83.26.37.*]
    :D
  • Re: Grubas nie istnieje Autor: ~Karol [83.30.115.*]
    Istnieje czy też nie, ja swoje akcje sprzedaje.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.