• GBP/do wszystkiego Autor: ~wredny [86.63.111.*]
    gdyby nie dziwne podejrzenie , że w UK brakuje cudzego złota (!) to funta brałbym hurtem a tak to detalicznie
  • Re: GBP/do wszystkiego Autor: ~cottonfield [95.150.145.*]
    No właśnie tez czuję, że funt może być hitem. Bo przecież w przyszłym roku zapowiadają podwyżki stóp, gospodarka ogólnie na dobrym poziomie, a dolar, za którym funt zwykle trochę podąża może robić dziwne ruchy, więc wg mnie duzi gracze by się zabezpieczyć mogą wchodzić oprócz dolara, również w funta, ew franka szwajcarskiego. W takiej konfiguracji, funt powinien zyskiwać. Ale może jest coś, o czym nie wiemy, pomijając potencjalny Brexit.

Najlepiej się wypowiedzą mądrzejsi na tym forum, Bax, Stella, JonnyB.
  • gbp Autor: ~SPAIN [83.0.161.*]
    Patrzac na wykres i z tego co moze byc to 1.31 na funcie całkiem mozliwe z abc z krotszej a z długiej na ABC To zasieg 1.13 -1,12 zapiszcie sobie ten wykres w te 1.12 nie chce mi sie wierzyc bo to jaka była by masakra ale w 1.31 czemu nie

http://stooq.pl/q/a/?s=gbpusd&i=m&u=17457767
  • Re: gbp Autor: ~SPAIN [83.0.161.*]
    i jabkby nie byo RGR sie nam rysuje na tej parze
  • Re: gbp Autor: ~werty [37.128.9.*]
    zasieg 1.13 -1,12 zapiszcie sobie ten wykres w te 1.12 nie chce mi sie wierzyc bo to jaka była by masakra ale w 1.31 czemu nie
    >

Czyli kolosalna zwała GBP. Dwóch dyskutantów wcześniejszych prorokuje poważny wzrost, a trzeci, czyli Spain , pokaźne osłabienie.
    :-)))))

Zobacz co dzisiaj carney powiedział z podwyzkami ze jeszcze nie czas i nie pora ,,, takze patrząc na wykres i na to co powiedział całkiem i bardziej mozliwy spadek ... ale zeby tak sie stało musze żółtą przejść i wybić dno jak to zrobia nie bedzie zmiłuj sie bo to juz bedzie potwierdzenie szczytu ktory wypadl jakos 1.59 ale nie zaprzeczam ze widać trójke wzrostowo do 1.65 Na edku tez widać wzrosty pod 1.22 na dwoje babka wrózyła . historia--- pamietam jak w zeszłym roku gbp-usd był o 1.71900 zanim tak podszedł carney podobne zdanie powiedział a jeszcze do tego dodał ze zbyt mocny funt mu nie odpowiada podeszli tak wysoko a potem jak sie zwalili 12 pkt nie było zmiłuj
    macie tutaj troszke krocej i warto zauważyć cze coraz nizej sa szczyty i coraz nizej dolki dopiero wyjscie nad 1.5330 moze dac wieksze wzrosty poki co spadkowo i jak nawet dzisiaj korekte zrobia pod 1.53 to to bedzie tylko korekta . na ty wykresie takze widac formacje I II III ..

http://stooq.pl/q/a/?s=gbpusd&i=360&u=17457767
    i zejscie dzisiaj nagle pod 1.47500 wcale mnie nie zdziwi a potem oddadza pod 1.51 dlatego tutaj nie ma mocnych