Zarząd OPEN-NET S.A. („Spółka”, „Emitent” ) informuje, że w dniu 15 grudnia 2015 roku Spółka złożyła w Centrum Projektów Polska Cyfrowa (CPPC) końcowe rozliczenie projektów pn. „Budowa sieci szerokopasmowego dostępu do Internetu na terenie 21 miejscowości w gminach Piątek, Łęczyca i Góra Św. Małgorzaty w powiecie łęczyckim, w woj. łódzkim” (Umowa o dofinansowanie nr POIG.08.04.00-10-098/11-00) oraz „Budowa sieci szerokopasmowego dostępu do Internetu na terenie 8 miejscowości w gminach: Węgierska Górka, Czernichów i Milówka w powiecie żywieckim, w woj. śląskim” (Umowa o dofinansowanie nr POIG.08.04.00-24-097/11-00).
Czyli cos w tej materii sie ruszyło, tylko jak CPPC dowie się, że na terenie powiatu żywieckiego prace nie ruszyły, to spółka OpenNet moze stracić ten projekt i cale dofinansowanie.
Te inwestycje nie będą zrealizowane. Czy ktoś widział pana KUMALE ! Pewnie już zwial, jednak w Polsce można robić przekręty doskonałe. A jeszcze ta sprzedaż akcji na koniec ..... majstersztyk !!!!
Z mojej wiedzy wynika, że prace w gminie były i są prowadzone. Sądzę, że idzie to w dobrą stronę. W co do firmy to znajomy był w Katowicach w jej siedzibie i nie wygląda to na jakąś wydmuszkę. Byli pracownicy, był też prezes. Działają. Nie jestem aktywnym graczem ale czytając niektóre wątki od razu widać kiedy gra idzie o maksymalne zdołowanie kursu. Gdyby była możliwość porównania tych, którzy zamieszczają posty na forum i tych, którzy skupują akcje to dziwnym trafem mielibyśmy w znacznej części ten sam zestaw osób.
Z mojej wiedzy wynika, że prace w gminie były i są prowadzone. Sądzę, że idzie to w dobrą stronę. W co do firmy to znajomy był w Katowicach w jej siedzibie i nie wygląda to na jakąś wydmuszkę. Byli pracownicy, był też prezes. Działają. Nie jestem aktywnym graczem ale czytając niektóre wątki od razu widać kiedy gra idzie o maksymalne zdołowanie kursu. Gdyby była możliwość porównania tych, którzy zamieszczają posty na forum i tych, którzy skupują akcje to dziwnym trafem mielibyśmy w znacznej części ten sam zestaw osób.
No to widocznie prezes ma liczne potomstwo, zarówno synów, jak i córki. A niektóre dzieci chyba miał już w przedszkolu... Aje widocznie są lepiej poinformowani...
Wierz sobie w to, co chcesz. Ci co tam zostali siei nie postawią, technicznych pracowników już praktycznie nie ma od kilku miesięcy, odkąd przestali dostawać wypłaty.
Raczej żadnej kasy nie dostaną, bo projekty które miały zostać ukończone do dnia 30.09.2015 nie zostały ukończone a w niektórych miejscowościach nawet nie zostały rozpoczęte. No chyba ze mają dobrą wymówkę dlaczego ciągle przedłużają terminy zakonczenia
tak tylko tutaj jest dofinansowanie z ue jeszcze z poprzedniej perspektywy a terminów w nieskończoność nie da się przeciągać zwłaszcza że potrzebowaliby pewnie jescze z rok żeby to zakończyć. I nie winię za ten stan spółke, bo trzeba przyznać że to są trudne projekty trzeba mieć masę pozwoleń na przejście przez ulice, na wykorzystanie lini napowietrznej, itp...Nawet pisali o tym w ostatnim raporcie na jakie problemy się napotkali.
Może być tak że prace nad siecią dobiegają końca co jak pewnie dobrze wiesz nie oznaczy od razu, że klienci mają już łącza gotowe do użytkowania. Poza tym skąd info, że jeszcze żaden z klientów w tym rejonie nie może korzystać z netu?
od ponad roku dzwonie na biuro obsługi klienta i za każdym raze odpowiadali że umowe możemy podpisać ale sygnał trzeba będzie poczekać miesiąc i tak to trwało chyba do pażdziernika tego roku. Ktoś chyba pisał że juz biura w łęczycy już nie ma bo sie ludzie pozwalniali. Mieli problemy z pozwoleniami. Gdyby nie to wyrobili się terminach
Prace nie dobiegają konca bo sie nawet nie rozpoczęły, wiem bo sam mieszkam w miejscowości w której mialbyc Internet od firmy Open Net. Za każdym razem gdy do nich dzwoniłem, Pani z biura obsługi informowala mnie ze prace w mojej miejscowości zaczną sie w przyszłym miesiącu. I tak bylo od lipca aż do konca października, od listopada telefonów juz nie odbierają. Dzisiaj udalo mi się zdobyć numer do koordynatora tego projektu i jutro będę wiedział cos więcej, najwyżej uświadomię Pana z ministerstwa ze żadne prace sie nie rozpoczely
No to widocznie jestem idiotą, ale może zadzwoń sobie do kogoś z gminy Czernichów lub Wegierska Gorka i sie zapytaj czy w ich miejscowości wiszą światłowody na słupach, ja mieszkam w jednej z tych miejscowości i wiem co się dzieje. Bardziej śmieszy mnie to ze ktos sie wypowiada na jakiś temat a niema o tym zupełnie zielonego pojęcia. Chyba sobie zmienię podpis z zainteresowany na idiota tak jak mi to polecił kolego Matiz
To widocznie nie znasz specyfikacji projektu, kolejny dowód ze wypowiadasz sie na ten temat nic o nim nie wiedząc. W kazdej inwestycji unijnej z zakresu cyfryzacji światłowody przeciągane są przez slupy energetyczne. Pozwala to na zaoszczędzaniu czasu i pieniędzy na pozwolenia i na zakopanie światłowodu w ziemi. Jedynie musza sie z firma do której należą slupy energetyczne, powiecie żywieckim jest to tauron, aby przekazala specyfikacje słupów energetycznych i wyraziła zgodę na prace podczas montażu światłowodów. Moze jesteś na tym forum od wielu lat, nie wnikam. Ja trafiłem tutaj aby dowiedziec sie cos na temat inwestycji prowadzone przez firmę OpenNet, ale widzę ze to ja musze wam uświadomić na czym ta inwestycja dokladnie polega.
Jutro będę dzwonil do koordynatora projektu w powiecie żywieckim i jak się czegos dowiem to dam Wam na pewno znac
Nie do końca jest tak jak piszesz, bo nie w każdym przypadku wykorzystywane są słupy choć akurat tutaj tak być mogło. W raporcie pisali, że w śląskim mieli opóźnienie z powodu "negocjacji" z Tauronem ale problem został rozwiązany co zakończyło się podpisaniem umowy.
Tu sie zgodzę, mieli problemy z Tauronem i w końcu doszli do porozumienia, ale niestety inwestycja nie ruszyła. Moze chca sie rozliczyć z CPPC, aby za uzyskane pieniadze z funduszy europejskich w końcu rozpocząć inwestycje. Tylko nie wiadomo czy na takie rozwiązanie przystanie CPPC
Rozmawiałem dzisiaj z Panią Izabelą, koordynatorką projektów firmy OpenNet. Szczegółowych informacji nie chciała podać, bo ne jestem osoba upoważnioną do tego. Pani jednak powiedział ze do konca tego roku wszystkie firmy które maja podpisaną umowę na dofinansowanie z projektu POIG 8.4 musza sie z nich rozliczyć, firmy nie maja możliwości przedłużania terminów oddania projektów, ponadto kazda siec wybudowana z tytułu ww projektu zostanie dokladnie sprawdzona, zostanie zmierzona przepustowość łącza. I dodała, ze z tytułu ww projektu nie mogą być prowadzona budowa w 2016r. Wiec wchodzi na to ze OpenNet rozlicza sie bo musi, ale tu jest dla informacja dla mnie bo raczej projekt sie juz nie rozpocznie w mojej miejscowości, no chyba że ze swojej kasy, której narazie nie mają, wybudują całą infrastrukturę.
Pewnie siedzisz tu na forum nie posiadając akcji i marnujesz swój cenny czas i pomagasz biednym inwestorom w sprzedaniu akcji ze stratą gdzie główni inwestorzy nie sprzedali ani jednej swojej sztuki akcji dziwne nie. Więc daruj sobie te brednie które wypisujesz ps. gdzie byłeś rok temu ???? zbawco co nas chcesz uwolnić od biedy
Tak jak wczesniej napisałem jestem na tym forum bo chciałem sie dowiedziec jaki jest rzeczywisty stan projektów. Nie mam na celu namawiać was na sprzedaż czy kupno akcji tej spółki, poprostu pisze to co wiem, bo chciałem sie z wami tym podzielić. Co wy zrobicie z ta wiedzą to juz nie moja sprawa. Jak pogrzebiesz troche i podzwonisz po ministerstwach to zrozumiesz, ze to co wam pisałem jest prawda. Ale jak jesteś osoba ktora inwestuje w spółki, nie znają ich rzeczywistych problemów i dochodów, to raczej szybko z tej biedy nie wyjdziesz.
Pozdrawiam
tak tak uwierz mi gdyby tu miał by być kibel te akcje dawno latały by po 10 zł co by upchać w rynek a tu to bardzo łatwe wywindować kurs w górę i niemów mi że tak nie jest
Ja nie wiem jak tu jest, na obrotach akcji sie nie znam, graczem giełdowym nie jestem. Jestem tutaj, bo tylko na tym forum wypowiadają sie ludzie na temat tej spółki. Interesowały mnie projekty unijne, bo w miejscowości w której mieszkam Internet albo radiowy albo z Orange z dużym pingiem i małą przepustowością. Ja jako informatyk chciałbym mieć mimo wszystko światłowód doprowadzony do domu i bardzo liczyłem na ten projekt, dlatego tak się tym interesuje i wypowiadam na tym forum. Nie mam na celu ani oslabic ani wywindować kurs tej spółki. Pozdrawiam jeszcze raz :)