Dziwnie się zachowuje ten RELPOL.... jest cały czas popyt ale nie duzy, spadać nie może ale rosnąc też nie ma siły. badziewie jakieś . amerykanskie fundy tak kupują ...
Przy takim kursie EUR PLN, o wiele więcej zysku wykręcą. 10 mln pln dodatkowego zysku szacuję na 2016 r. na samych roznicach kursowych. 16 mln zysku netto to juz nie przelewki.
altus pakuje bo relpol jest jeszcze nie napompowany ale rewelką 2016 roku będzie groclin, tu wzrost sięgnie 300% groc całość produkcji eksportuje do europy zachodniej i usa i nie ma już w ogóle długów.
Nie wiem co lepsze, ale RELPOL na ciezkie czasy jest bezpieczniejszym tematem.
Ktos moze go przejąć, a wtedy musi zaplacic premię TFI ktore sie w niego pakują. Gdyby tam byli tylko drobni udzialowcy, wtedy latwiej jest ich wycisnąć. z TFI juz tak latwo nie pojdzie, cena musi zawierac premię :)
EUR PLN dla exportera jakim jest RELPOL to cudowna wiadomosc.
zgadzam sie z feliksem.groclin jest oddluzony i zrestrukturyzowany.wlasciwie jest spolka niemiecka.malzenstwo drzymalow oddalo wladze.sami wybierzcie jakie spolki duzo eksportuja-ale na pewno wsrod nich jest relopl.protektor i groclin.jako ogrodnik polecam rolniczy duzy holding z ukrainy-imc.produkuja w hrywnie i sprzedaja gro w dolarach.ponad 100 tys.najlepszej botanicznie gleby na swiecie
ja tez obstawiam czujniki z relpola a jednak olej.kukurydza .slonecznik ,mleko sa rownie wazne.zobaczcieile samej kukurydzy produkuje imc i jaka ma wydajnosc z ha.obecne ceny spolek ukrainskich sa na dnach a putin juz jest za slaby aby ja wykonczyc i zostawi ja w spokoju.w sywetra zginal szef rosyjskiego gru gen.sergun.podobno w bejrucie.moze zdjal go snajper z mossadu za interwencje putina w syrii.nie znacie protektora-otoz informuje ze wielu robotnikow w niemczech nosi ubuwie ochronna z abeby ktora jest spoilka zalezna polskiego obuwniczego protektora.zresza sami poszperajcie
jesli relpol zarobi 9-10 mln zl to wszyscy bedziemy szczytowac.a tymczasem sa porownywalne spolki podobne wskaznikowo ale zarabiajace 3 razy wiecej przy przychodach o polowe mniejszych od relpola.spolka windykacyjna dtp kontrolowana przez paged.kto ma chwile niech przjrzy jej raporty finansowe.3 razy co roku zarabiaja sr.po 25 mln zl,to ile by kosztowal taki relpol gdyby za 3 lata zarobil 75 mln zl.teraz juz rozumiem dlaczego taki kruk czy magellan sa tak drogie.amerykanski potentat branzowy mial kupic kredyt inkso ale zrezygnowal bo woli dtp.tam zaczyna sie juz ruch na akcjach.ot taka ciekawostka windykacyjne dtp ostatnio zarobilo kokosy na dlugach upadlej stoczni szczecinskiej.ide o zalkad ze amerykanie zrobia wezwanie po 6,5-7 zl