• Pomocy Autor: ~Marcel [176.10.104.*]
    Witajcie, jestem nowym forumowiczem. Wszedłem w PGSoft po 9.62 za namową przyjaciela. Niby trend jest wzrostowy ale czy nie zapowiada sie korekta nawet do 5,61?. Ponadto słyszałem że PGS nie umożliwia pracy zdalnej i troszkę traktuje nowych jak studenciaków. Czy ktoś ma jakieś info co do tego co się dzieje w spółce?

link
  • Re: Pomocy Autor: ~at [109.173.146.*]
    Nie no, 5,60 to trochę przesadziłeś, ale pod 7 spokojnie
  • Re: Pomocy Autor: ~Marcin [46.166.188.*]
    Spolka owszem prespyktywistyczna, ale obecne poziomy waloru, przy jednoczesnie tak slabym rynku sa wprost nieaktrykcyjne jezeli chodzi o transakcje kupna. Sugerowalbym zbiorke na poziomie 6,5 - 7,5zl (dlugoterminowo), potencjal spadkowy do 5,61zl o ktorym pisales odlegly, ale osiagalny.

http://fs5.directupload.net/images/151214/isn4esmx.jpg

Z drugiej strony tez badzmy powazni. Skoro kupujesz spolke z IT to masz o tym rynku pojecie, samo polecenie kolegi to za malo. Idac dalej wiesz o tym ze zarowno we Wroclawiu jak i Gdansku konkurencja jest ogromna i ma tam miejsce nieustajaca walka o programistow. Wiedz rowniez, ze Ci ludzie sa wybredni, rynek jest ogromny, a dochodza mnie sluchy ze PGS ostatnio ogranicza ich mozliwosci rozwoju.
  • Re: Stek brednii Autor: krzabr [109.69.89.*]
    Naprawdę takiego steku bredni jak ostatnio na różnych forach internetowych to dawno nie przeczytałem. A to forum niestety w tym przoduje - pewnie dlatego że byle osioł może tu pisać bez rejestracji wszelkie możliwe bzdury.
    Co do spółki - spółka jest naprawdę dobra i od kilku lat tu się zmienia na plus, no ale cóż każdy wie lepiej i wystarczy mała korekta i ludzie panikują. Jeśli nie potraficie przetrwać kilku % korekty to lepiej dajcie sobie spokój z giełdą, ja w tą spółkę wierzę

• Re: Stek brednii Autor: ~at [109.173.146.*]
    A Ty krzabr ile korekty przewidujesz?
  • Re: Stek brednii Autor: ~comp-science [85.28.152.*]
    Cóż się dziwić. Spółka z kwartału na kwartał pokazuje fenomenalne wyniki (ostatnio zysk netto +100% r/r) więc jeżeli chodzi o wyniki finansowe nie ma zbytnio gdzie ją ugryźć. Zespół się stale powiększa, waluty drożeją (plus dla eksportera), realizowane są coraz większe projekty z wyższą marżą. Skoro nie można podać konkretnych zarzutów to się pisze, że gdzieś ktoś słyszał o przeciążonych praktykantach, braku rozwoju, ogromnej konkurencji etc.

Tyle, że konkurencja była, jest i będzie. A praktykanci akurat sobie chwalą praktyki w PGS, co można przeczytać np. na GoldenLine.

Ogólnie za Q4 spółka pokaże kolejne rekordowe wyniki wbrew kilku piszącym tutaj na forum. Znowu kupujący zaczną walkę o akcje, a po dwóch miesiącach pojawią się. jak zwykle zresztą, forumowicze wieszczący trudne czasy.

Wystarczy spojrzeć na wykres, ta spółka z tym zarządem jest jak czołg. Po drodze były różne kryzysy na rynkach i nic jej nie zatrzymało, co najwyżej dynamika wzrostu była niższa.

A jak ktoś kupuje spekulacyjnie, na miesiąc, to lepiej żeby wybrał inną spółkę, bo tutaj płynność nie jest za duża.
  • Korekta Autor: ~Hugo [107.170.203.*]
    Tyle ze teraz idzie gigantyczna bessa, kapital z duzych spolek juz sie wycofal, teraz bedzie rzez misi i wyceny po -80% od szczytow
  • Re: Korekta Autor: ~comp-science [85.28.152.*]
    Akurat tam gdzie eksportuje PGS giełdy rosną, a przecież PGS pracuje właśnie dla zachodnich firm. Więc jak one będą rosnać to tym bardziej będzie rósł PGS.

Ale jak ktoś łączy wyniki finansowe PGS-u a przez to kurs akcji spółki z sytuacją w polskiej energetyce czy tez węglu, to gratuluje fantazji.

Nie chce mi się już tu nawet pisać, bo niektóre kwadratowe bzdury aż żal prostować.

Inwestujcie w co chcecie, może być to nawet TPE, KGHM, JSW i inne cudowne wynalazki z udziałem skarbu państwa.
  • Re: Stek brednii Autor: sphongleman [84.10.92.*]
    Jak spólka kosztowała 6 złotych , to pisali , że zaraz będzie 12.Jak kosztuje 10 , to piszą , że zaraz będzie 5 :).
    Żadnej logiki w tym , takie beblanie bez sensu po prostu.
    Forum bankiera , nic dodać nic ująć.
  • Re: Pomocy Autor: ~Marcel [185.117.215.*]
    Dzięki wszystkim za burzliwą dyskusje, mam jeszcze pytanie jak przewidujecie zachowanie się kursu jeśli jutro zostanie podniesiona stopa przez FED ? Czy to akurat nie będzie miało najmniejszego znaczenia dla tej spółki?
  • Re: Pomocy Autor: ~Jugernaut [188.146.1.*]
    Możliwe, że dolar podrożeje.
    Znowu droższy? Bez przesady - tańszy dolar = spadek przychodów na PGS. Ale spokojnie, jeszcze nie teraz - za pierwszy kwartał przyszłego roku.
  • Re: Pomocy Autor: ~Jugernaut [188.146.1.*]
    Jak podniosą stopy w USA to dolar będzie się umacniał. Dla exporterów dobra wiadomość.

http://www.polskieradio.pl/42/1701/Artykul/1545631,Kiedy-dolar-przebije-granice-4-zl-Przed-amerykanska-waluta-kluczowe-dni
  • Re: Pomocy Autor: tracja [37.248.254.*]
    Kupuj plotki - sprzedawaj fakty, moim zdaniem po podwyżce dolar już nie będzie się umacniać, raczej przewiduję lekkie osłabienie. Zresztą PGS nie zarabia w dolarach, tylko w euro i funtach więc nawet jak zielony podrożeje nie będzie to mieć żadnego znaczenia.
    Otóż to - funt stoi w miejscu, euro słabnie, więc i tak PGS nie będzie z tego tytułu mieć ZADNYCH dodatkowych profitów.
  • Re: Pomocy Autor: ~trolololo [81.18.203.*]
    w ooopie byleś oooowno widziałeś

naganiaj dalej

płotko
  • Re: Pomocy Autor: ~Szonpol [31.6.70.*]
    już niebawem stale znajdziemy się na poziomie 8zl, kwestia kilku sesji, cierpliwości
  • Re: Pomocy Autor: ~trololo [81.18.203.*]
    przy obrotach 50 zł to moze i po 5 zł latać
[x]
PGSSOFT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.