• eur/dol Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    jestem na pozycji od 1.1011 1,1016do 110220 1,1029 i udanego weekendu
  • Re: eur/dol Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    a i na dax od 10300 lka tyz jest takze bajka i spokoj w weekend narka
  • Re: eur/dol Autor: ~JohnnyBdead [193.24.32.*]
    Graty, z okazji nie sposob bylo nie skorzystac... Amierika miala byc na zielono i byla. Udanego!
  • Re: eur/dol Autor: ~wredny [86.63.111.*]
    a ja widzę na eur/usd możliwość strząśnięcia nawet do ok. 1,06
  • Re: eur/dol Autor: ~fankifanek [195.88.144.*]
    ale zrobili dymanko, ja ma sss na 11018 i 10
  • L-na dax Autor: ~SPAIN [83.0.161.*]
    Wydaje mi sie ze L na daxie dobra jest tym bardziej ze spadki dzis prawie 360 pkt a korekte jak zrobia pod 500 czy 550 to bedzie super tym bardziej ze droga otwarta na 10100 :)

• Re: L-na dax Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    wsio bedzie dobre podpuszczali przed fedem i na to czekalem bajka i tyle wrazen
  • Re: L-na dax Autor: ~JP [62.87.156.*]
    Bax, tak szczerze, jak obstawiasz dolara po FED, jak konkretnie Ty pod to grasz ?
    Bo juz głupieje i nie wiem co robić.

• Re: eur/dol Autor: ~darek [83.29.95.*]
    CZyli BAX w poniedzialek skoczy?
  • Re: eur/dol Autor: ~rejwen [46.174.215.*]
    no ... ? jak tam elki? mieliście pozakładane stopy czy wiszą i czyszczą konto? nie ma to jak zrobić tak jak "guru" prawda???
    frycowe trzeba zapłacić, nie da się nie zapłacić :D:D:D
  • Re: eur/dol Autor: ~JP [62.87.156.*]
    Skoro podwyzka stop w USA ma wywindowac kurs dolara w góre i jest ona niemal pewna to dlaczego dolar stoi w miejscu albo nawet spada a euro i chf rosnie...
  • Re: eur/dol Autor: ~Romeo [188.123.196.*]
    Odpowiedź jest bardzo prosta: kurs dolca został już wywindowany właśnie pod podwyżkę.
  • Re: eur/dol Autor: ~piosek [195.248.254.*]
    dla zainteresowanych,

https://www.youtube.com/watch?v=jr8QJqBrFmU
  • Re: eur/dol Autor: ~fanki [195.88.144.*]
    Ja mam prosta zasade ktorej sie trzymam, opuszcam rynek przed publikacjami tego typu jak FED czy ostatnio Mario, Mozna na tych publikacjach zarobi fortune ale i wtopic całe depo. Prze dpublikacją zamkne wszystkie otwarte pozycje na dolcu,
  • Re: eur/dol Autor: ~fanki [176.100.199.*]
    eur/usd 10979 no i zaczynamy odliczanie przed FED-em,
  • fanki Autor: ~bax [31.179.22.*]
    tez uwazam ze to madre nie grac w takich momentach jak sroda fed
    zwlaszcza tzw zieloni
    choc to duza pokusa
    i niestety ja przewaznie wtedy gram ale na pewno mocno kalkuluje poziom ryzyka
  • Re: fanki Autor: ~Gregor [178.165.130.*]
    Witam,
    Dopiero zaczynam z tematem forexa i mam takie pytanko. Czy jesli w srode fed podniesie stopy to co jest bardziej prawdopodobne? Ze edek pojdzie w gore czy w dol ??
  • Gregor Autor: ~bax [31.179.22.*]
    http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=10&u=14538390
    ramki i fbo i o okolo 12 przemawia draghi i zawsze moze cos zamieszac
    rozwaza na ten temat JB W WATKU
    wg mnie powinno byc w dol ale rynek pod koniec roku jest nieobliczalny
  • Re: Gregor Autor: ~Gregor [178.165.130.*]
    To co w takim razie z eur/pln ?
    wyszli na nowy szczycik i niby postawilem ski ale przynajmniej probe bicia nowego szczytu winni poprobowac
    http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=10&u=14538390
    czekamy na fed i jak widac chca w gore
    oby to byla podpucha do FEDU
    DALEJ KANALIK SIE TRZYMA
  • Re: eur/dol Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    eu/pl na godzinowym orgr. wypełniając może być 0,01gr wyżej
  • Re: eur/dol Autor: ~Emigo [5.172.233.*]
    Bax, a co Ty na nieco inny scenariusz;)

Też rysuję ten sam klin co Ty (wycięty z tego pierwotnego).

Ale idę trochę pod prąd, bo wszyscy wierzą, że klin się wypełni do środy, ew. będzie wyjście górą, może jakieś ataki szczytowe po drodze.

Ale czy przy tak tłustym momencie (ogromne pozycje i oczy zwrócone na 1 moment) nie pójdzie to w jakiś nieoczywisty kosmos?

Ja obstawiam, coś takiego:

1. Już bez ataku szczytu, powolna zwałka, a jutro rano niezrozumiała dla nikogo przyśpieszona obsuwa eurodolara

2. wówczas w środę przed decyzją mamy ok 1,05

Herezja?

• Re: eur/dol Autor: ~Stachu [176.109.133.*]
    Ja też jestem zdania że od wtorku edek spada aż do środy może nawet do 1,05 a po decyzji realizacja zysków i w kosmos. Pytanie tylko ile. Tego to pewnie nikt nie wie nawet bóg ;p
  • Re: eur/dol Autor: ~bax [31.179.22.*]
    jest tylko maly problem
    pisza ze podwyzke juz rynek zdyskontowal
    bylo ok 1,05 i cos tam zrobili 1,10 wyzej to niby czemu
    ten eur/dol ma rosnac za duzo w gore
    dalej to eur produkcja 85 mld co miesiac
    a usa zaciesni i podwyzszy koszt pieniadza to wg zasad dolar powinien rosnac moze nie tak juz zaraz ale w sumie tak powinno byc
    trzymaja wyzej 1,1 to w sumie w czwartek powinni pojsc nizej
    a na razie to mocny opor 1,1040-50 i tyle a z dolu wsparc nie widze no ok na 1,0461-1,0515 i tu mi pasuje :)
  • Re: eur/dol Autor: ~fankifanek [195.88.144.*]
    ja wypadam z rynku w dniu jutrzejszym, bo jutro mogą sie dziac cuda i dziwy, odczekam se spokojnie i wejde jak sie uspokoi, moze i przegapie mega okazje a moze nię, no któz to wie, w czwartek bede mądrzejszy ale bedzie juz po fakcie, a wam zycze mega nerwów i worek kasy
  • Re: eur/dol Autor: ~Stachu [176.109.133.*]
    Mi się wydaje że po EBC już część zrealizowała zyski na eur/dol. Teraz powinno spadać do środy delikatnie i dojdzie może do 1,06-1,07 po decyzji znowu realizacja zysku no i jeżeli podwyższą i będą to robić stopniowo tak jak zapowiadali to tak jak pisał bax powinno spadać dalej. A jak Jelen powie że jednak nie podwyższą i przesuwają to na nieznany bliżej termin to będą jaja.
  • Re: eur/dol Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    ciekawie wyglada korelacja edka i usdpln - obie pary od 9 rano spadaja - w kazdym razie usdpln nie rosnie jak powinien
    co o tym sadzicie ?
  • Re: eur/dol Autor: ~uczniak [83.5.101.*]
    Ja bym powiedział że wrzystko generalnie stanęło niewiele się dzieje ale jutro już będzie bardziej nerwowo.
    Jakby czekano na armagedon ale w którą stronę ?
  • Re: eur/dol Autor: ~JP [78.8.108.*]
    Podwyzka przesadzona ale nie to wazne. Wazne co powie na konfie. Dzis o 14:30 mamy inflacje. Wynik nizszu niz 2,0% to dolce w dół, odwrotnie w górę... 14:30 - uważać !
  • Re: eur/dol Autor: ~JP [78.8.108.*]
    Przepraszam, odwrotnie. Wynik nizszy od konsensusu 2,0% to szansa na dolara w górę.
    Podaje za tym artykułem:

http://waluty.com.pl/a114241-ostatnia_wskazowka_przed_fomc.html
  • Re: eur/dol Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    usdpln troche ruszyl w gore, ale masz racje ze ogolnie juz wyczuwa sie wyczekiwanie na "niewiadoma"
    troche inaczej zakladalam zachowanie edka i zastanawiam sie nad swoja strategia na jutro
    jesli edek bedzie sie pial tylko w gore do tego fedu to raczej nalezy oczekiwac ruchu w dol, czyli podwyzkki, ale korci mnie wystawienie Lki mimo wszystko

• Re: eur/dol Autor: ~bax [31.179.22.*]
    no to w gore na edku maja na dzis dosc wreszcie ski zaczely zarabiac a uzbieralo sie troszke
    ja mam zamiar z 1 ske zostawic z samej gorki mam jeszcze 3 a te z 1,1053 to juz na jutro zostawie
    najwyzej jakby im cos wrocilo to doloze
    kasowalem na 1,0990 2ski a 3 bujaja sie jeszcze
  • Re: eur/dol Autor: ~hx [83.30.79.*]
    Gołębia podwyżka albo wcale. Chyba nie chcą żeby to wszystko się zawaliło::))
    na 1,0940 zgasilem 2ski i jak pisalem z ostawilem 1ske na przechowanie bylo lepiej niz ok bo dolce tez kupowalem jak zwykle
  • hx Autor: ~dolarek [79.69.70.*]
    Gołębia podwyżka albo wcale

daje suba za scenariusz, moim zdaniem najbardziej prawdopodobny
  • Re: hx Autor: ~dolarek [79.69.70.*]
    i moim zdaniem poziom 1,088-89 to max gdzie dzis zejdą