Wydaje mi sie ze L na daxie dobra jest tym bardziej ze spadki dzis prawie 360 pkt a korekte jak zrobia pod 500 czy 550 to bedzie super tym bardziej ze droga otwarta na 10100 :)
no ... ? jak tam elki? mieliście pozakładane stopy czy wiszą i czyszczą konto? nie ma to jak zrobić tak jak "guru" prawda??? frycowe trzeba zapłacić, nie da się nie zapłacić :D:D:D
Skoro podwyzka stop w USA ma wywindowac kurs dolara w góre i jest ona niemal pewna to dlaczego dolar stoi w miejscu albo nawet spada a euro i chf rosnie...
Ja mam prosta zasade ktorej sie trzymam, opuszcam rynek przed publikacjami tego typu jak FED czy ostatnio Mario, Mozna na tych publikacjach zarobi fortune ale i wtopic całe depo. Prze dpublikacją zamkne wszystkie otwarte pozycje na dolcu,
tez uwazam ze to madre nie grac w takich momentach jak sroda fed zwlaszcza tzw zieloni choc to duza pokusa i niestety ja przewaznie wtedy gram ale na pewno mocno kalkuluje poziom ryzyka
Witam,
Dopiero zaczynam z tematem forexa i mam takie pytanko. Czy jesli w srode fed podniesie stopy to co jest bardziej prawdopodobne? Ze edek pojdzie w gore czy w dol ??
http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=10&u=14538390 ramki i fbo i o okolo 12 przemawia draghi i zawsze moze cos zamieszac rozwaza na ten temat JB W WATKU wg mnie powinno byc w dol ale rynek pod koniec roku jest nieobliczalny
wyszli na nowy szczycik i niby postawilem ski ale przynajmniej probe bicia nowego szczytu winni poprobowac http://stooq.pl/q/a/?s=eurusd&i=10&u=14538390 czekamy na fed i jak widac chca w gore oby to byla podpucha do FEDU DALEJ KANALIK SIE TRZYMA
Ja też jestem zdania że od wtorku edek spada aż do środy może nawet do 1,05 a po decyzji realizacja zysków i w kosmos. Pytanie tylko ile. Tego to pewnie nikt nie wie nawet bóg ;p
jest tylko maly problem pisza ze podwyzke juz rynek zdyskontowal bylo ok 1,05 i cos tam zrobili 1,10 wyzej to niby czemu ten eur/dol ma rosnac za duzo w gore dalej to eur produkcja 85 mld co miesiac a usa zaciesni i podwyzszy koszt pieniadza to wg zasad dolar powinien rosnac moze nie tak juz zaraz ale w sumie tak powinno byc trzymaja wyzej 1,1 to w sumie w czwartek powinni pojsc nizej a na razie to mocny opor 1,1040-50 i tyle a z dolu wsparc nie widze no ok na 1,0461-1,0515 i tu mi pasuje :)
ja wypadam z rynku w dniu jutrzejszym, bo jutro mogą sie dziac cuda i dziwy, odczekam se spokojnie i wejde jak sie uspokoi, moze i przegapie mega okazje a moze nię, no któz to wie, w czwartek bede mądrzejszy ale bedzie juz po fakcie, a wam zycze mega nerwów i worek kasy
Mi się wydaje że po EBC już część zrealizowała zyski na eur/dol. Teraz powinno spadać do środy delikatnie i dojdzie może do 1,06-1,07 po decyzji znowu realizacja zysku no i jeżeli podwyższą i będą to robić stopniowo tak jak zapowiadali to tak jak pisał bax powinno spadać dalej. A jak Jelen powie że jednak nie podwyższą i przesuwają to na nieznany bliżej termin to będą jaja.
Ja bym powiedział że wrzystko generalnie stanęło niewiele się dzieje ale jutro już będzie bardziej nerwowo. Jakby czekano na armagedon ale w którą stronę ?
Podwyzka przesadzona ale nie to wazne. Wazne co powie na konfie. Dzis o 14:30 mamy inflacje. Wynik nizszu niz 2,0% to dolce w dół, odwrotnie w górę... 14:30 - uważać !
usdpln troche ruszyl w gore, ale masz racje ze ogolnie juz wyczuwa sie wyczekiwanie na "niewiadoma" troche inaczej zakladalam zachowanie edka i zastanawiam sie nad swoja strategia na jutro jesli edek bedzie sie pial tylko w gore do tego fedu to raczej nalezy oczekiwac ruchu w dol, czyli podwyzkki, ale korci mnie wystawienie Lki mimo wszystko
no to w gore na edku maja na dzis dosc wreszcie ski zaczely zarabiac a uzbieralo sie troszke ja mam zamiar z 1 ske zostawic z samej gorki mam jeszcze 3 a te z 1,1053 to juz na jutro zostawie najwyzej jakby im cos wrocilo to doloze