Nie, żebym był jakimś wielkim specem, ale to mi właśnie wygląda na spodek, a spodki pozwalają na spore stopy zwrotu, najczęściej w setkach %. Co o tym sądzicie?
Ja tu widzę potencjał do znaczących wzrostów po analizie sytuacji fundamentalnej spółki oraz możliwości jakie obecnie otwierają się po uruchomieniu nowych rodzajów działalności. To jest zupełnie nowa spółka teraz i sky is the limit :). Baza oglądalności już jest wyższa jak rok temu a pozytywne tendencje widać dalej. Działalność agencji reklamowej daje duże możliwości przychodów i co ważne dużą rentowność projektów, a Screen Network to przyszłość reklamy (tak jak to się dzieje na zachodzie i w krajach rozwiniętych). Co do analizy technicznej to od czerwca trend wzrostowy :) Na poprzednie szczyty nie ma co patrzeć, bo tak jak pisałem to zupełnie nowa spółka jest. Obecna wycena na poziomie 20 mln to śmiech, widać że ktoś akumuluje papiery a obecnie nikomu nie zależy na szybkim wzroście dopóki nie obkupi się ten kto się ma obkupić :) Pozdrawiam i cierpliwości życzę wszystkim, na giełdzie cierpliwość płaci i to dużo :).
Spółka od połowy października tego roku w trendzie bocznym, podczas gdy wiele innych spółek dotknęły ostre spadki. Na wykresie można zauważyć, że kurs 4fun Media oscyluje wokół oporu jaki stanowi 200 sesyjna wykładnicza średnia krocząca EMA. Powstała już tzw. formacja "złotego krzyża" na przecięciu prostych średnich kroczących (SMA 50 przecięła od dołu SMA 200). Aktualnie blisko jest do powstania formacji "złotego krzyża" na wykładniczych średnich kroczących (EMA 50 i EMA 200). Można wszystko zobaczyć korzystając np. z analizy technicznej na poniższej stronie:
Tutaj w perspektywie roku dwóch będzie 20 zł jak nic, jak w wielu przypadkach mocna przecena jest tylko chwilowa i nie spowodowana jakąś tragedią w firmie. Bilans wygląda bardzo dobrze, bankructwo nie grozi, spółka dywersyfikuje przychody, naprawdę nie widać tutaj powodów do spadków, no może poza globalnymi, ale na to spółka nie ma wpływu. A jak ktoś chce sprzedawać spółke przy P/E < 10 albo nawet 5 to proszę bardzo.
zamiast siedziec cicho i co jakis czas sobie dokupic to wy na CHAMA chcecie SZYBKIEGO wzrostu po co? CO POTEM BEDZIECIE KUPOWAC jak w 95% same MACHLOJSTWA NA TYM gownie(gpw) oprocz tej spolki jak NA RAZIE...
jaki tam spodek..ja tu widzę filiżankę z kawą z mlekiem ,hehe kolega chyba klasycznego spodka nie widział!Spodek to jest formacja olbrzymia,dlugotrwała a zprawie plaskim dnem.Taka co doprowadza akcjonariuszy do szału a potem do zerzygania..i dopiero jak wszyscy się wyrzygaja nastepuje potężny wzrost.To nie jest ten przypadek.Ta formacja jest faktycznie prowzrostowa ,ale przypomina najbardziej odwrócone RGR