• wyniki Galvo Autor: ~pablo [95.48.34.*]
    wyniki po trzech kwartałach 1 260 000 zł dają na akcję 0,315 zł zysku roczny zysk powinien przekroczyć 0,40 zł na akcje co może owocować sporą dywidendą za 2015 rok .
  • Re: wyniki Galvo Autor: ~dp [195.90.106.*]
    Tylko niestety nie wypłacają póki co dywidendy, Prezes w mailu odpowiedział mi, że na razie tego nie przewidują (jakieś 3 miesiące temu).

W najbliższych miesiącach wyjaśni się sprawa Altia, spółka bardzo zadłużona, ale działająca w segmencie "realnej gospodarki".

Póki co wierzę w tą spółkę i regularnie zwiększam zaangażowanie (na miarę moich możliwości).

Dywidenda przydałaby się choćby dlatego, że niektórzy kupowali po 2, 3 i 4 zł., a z tego co widzę, to bardzo wierny "elektorat".

W składzie Rady Nadzorczej doszło do zmian, ale podoba mi się to, że nowe osoby w składzie, to pracownicy spółki, a nie wszystko wiedzący "eksperci" z sektora FMCG.

Pozostaje czekać i tyle.

Płynność pojawi się przy wyższych poziomach, choć przy niższych pewnie też.

Na razie jak dla mnie gra tu albo animator, albo jakiś zdesperowany "fundusz", który liczy na zakupy przy tym poziomie cenowym.

Pozdrawiam akcjonariat

dp  

• Re: wyniki Galvo Autor: ~pablo [185.28.250.*]
    może masz racje , ale nie prezes o tym decyduje czy wypłacić dywidende tylko akcjonariusze na walnym
  • Re: wyniki Galvo Autor: ~dp [188.146.10.*]
    patrząc na strukturę akcjonariatu, to decyzja należy do jednej osoby
[x]
GALVO 8,66% 2,76 2026-05-15 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.