• Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Rodyjski [84.40.128.*]
    ubrali wszystkich >2zł pod amerykańca, wywalili totalnie niepłynnego śmiecia, a teraz kurs zaraz na groszówki pójdzie, nikomu na nim nie zależy, w dodatku ciągle ktoś dokłada po prawej małe pakiety, których przecież nie kupił taniej...
    depczykowie się zawineli z firmy czy może ktoś już ich goni?
    mam nadzieję, że gpw dopatrzyła się manipulacji i zawiadomiła KNF,
    niech działa Ziobro!

ubrany w śmiecia i na stracie,
    Rodyjski
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~ojoj [78.11.213.*]
    Kolego Rodyjski - zastrzeżenia pod adresem spółki nie mogą się opierać na domysłach,ale jeżeli to są konkrety można włączyć się również samemu.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~pol [85.221.211.*]
    pozali się na forum i lżej mu
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Jacek [159.205.57.*]
    A Was takie zachowanie kursu nie dziwi ??? żenujące dołowanie kursu smiesznymi ilościami komu ma niby służyć ? objęcie papieru po 0,10 zł jak kurs był grubo ponad 1 zł to niby co to ma być ? Bardzo brzydko mi to pachnie i tez sie czuję zrobiony w konia. Niby perspektywy ok, komunikaty ok, a kurs swoje. Zadnego porzadnego inwestora tu nie widać tylko jakiegoś cwaniaka który dosypuje po kilkaset akcji z prawej i sie cieszy z kilkuset złotych zarobku jak wyrzuci co ma. Żenada jednym słowem. Takie dosypywanie może trwać i trwać do groszówek, póki ktos poważny w to nie wejdzie. Ulica tylko czeka zeby cos podskoczyło to od razu wywali papier zeby tylko zmniejszyć stratę. Papier ma wejść w 2016 na giełdę w niemczech. I coś z tego wynika ? nikt sie tym nie interesuje . za mało zwykli akcjonariusze wiedzą co się tak naprawde dzieje w tej spółce.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Rodyjski [84.40.128.*]
    Panowie, bo już tu trochę wisimy z niektórymi więc wam powiem, że się nie żalę, bo wiszę tu już od lipca na tym gniocie i jakiś czas temu złożyłem zawiadomienie do gpw o podejrzeniu manipulacji instrumentem finansowym pod tzw "super infa" z dokładnym opisem sytuacji i transakcji. Jeśli gpw po przeanalizowaniu się dopatrzyła czegoś(tego nie wiem, bo nie chcą mi powiedzieć) to wtedy zawiadamiają knf. Kto wie może już do nich zapukali i poniektórzy może dlatego pouciekali?
    tu powinno być kilka zł ale widać, że sprzedającemu pewnie z wysp dziewiczych czy innego raju zupelnie nie zależy, bo pewnie ma akcje po 0,1 albo za darmo więc sprzedawał póki papier był gorący, bo innej okazji może nie być, zobaczcie że kiedyś tu tylko animator grał kilkoma akcjami dziennie...
    P. Jacku i Rodyjski - zrozumcie, że 0,1 zł to cena NOMINALNA tej spółki i wszystkie akcje, które macie w swoim portfelu mają taki NOMINAŁ. Ostatnia emisja po 2,69 zł też ma taki NOMINAŁ.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Jacek [87.205.246.*]
    Ja to rozumiem Ojoj, ale nie rozumiem co chcesz przez to nam wytłumaczyć? Może faktycznie nabyli po 15 gr, 20 czy 50 z cena nominalną 10 gr i co z tego wynika ? dalej sa zarobieni na dzień dzisiejszy tak ? Oczywiście nie wierzę że tak śmieszne ilości sa sprzedawane przez te podmioty bo to by była juz kpina. To sie robi poza rynkiem w ramach umów CP to oczywiste. Ale kto ma w tym interes żeby tak na siłę zaniżać kurs i po co? Przecież to sie kupy nie trzyma. Nie zastanawiałeś sie nad tym ? Jeżeli komuś z ulicy zależy na wypchnięciu swojego papieru to robi to bardzo nieudolnie wg mnie.
    Jacku - żeby odpowiedzialnie i precyzyjnie opisać to co się teraz dzieje, trzeba by znać więcej faktów. W/g praw giełdy dopóki (nieważne z jakich przyczyn) będą oddawać po zaniżonych cenach to tak to będzie się działo. Być może (nie wiem) jest to taktyka zamierzona, odebrać od nas akcje na bardzo niskich poziomach. Pamiętam, że Sandokan kiedyś w swojej wypowiedzi nawiązał do możliwości skorzystania przez większych inwestorów właśnie z takiej sytuacji. Jeżeli dowiem się czegoś więcej to się podzielę.
    Sandokan - bardzo PRZEPRASZAM ! W poprzedniej wypowiedzi pomyliłem się. To był inwestor.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~rr [95.160.212.*]
    Mattson Invest & Finance Corp. zbył a Ernst Hilger International Sp. z o.o. nabył i posiada 3.734.113 akcji Spółki reprezentujące 6,96 proc. kapitału zakładowego Spółki oraz 6,96 proc. głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Co o tym sądzicie?
    A spółka dalej zawieszona i nikt nic nie wie?
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~jekyll [5.172.237.*]
    Ktoś wie co się dalej dzieje z tym Artnewsem ?
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Adan [91.145.139.*]
    KNF?
    Chyba żartujesz.
    KNF ma krzywdę ludzi gdzieś.
    KNF to urzędasy i nie znam człowieka poza członkami KNF i powiązanymi z nimi, któremu by pomogli.
    Przykłady: Amber Gold, SKOK Stefczyka. Możesz poczytać co wyrabia KNF.
    Nie tylko pomaga członkom SKOK Stefczyka, ale ich gnębi łamiąc prawo.
    http://www.skokwolomin.fora.pl/

Artnews jest w upadłości obejmującej likwidację majątku. – polegającej "na sprzedaży majątku niewypłacalnego podmiotu likwidowanego i zaspokojeniu jego wierzycieli z pieniędzy ze sprzedaży tego majątku. W przypadku ogłoszenia tego rodzaju upadłości, do postępowania upadłościowego powołuje się syndyka."
    http://radca.blog.pl/2014/06/30/ogloszenie-upadlosci-spolki-akcyjnej-oraz-etapy-postepowania-upadlosciowego/
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sad-oglosil-upadlosc-Artnews-3599529.html

W momencie wydania orzeczenia przez sąd upadłości majątek spółki staję się masą upadłościową.
    "Rozwiązanie spółki akcyjnej zostało uregulowane w art. 459 – 478 k.s.h.
    Zgodnie z art. 477 k.s.h. przez ogłoszenie upadłości jej rozwiązanie następuje po zakończeniu postępowania upadłościowego, z chwilą wykreślenia z rejestru. Wniosek o wykreślenie z rejestru składa syndyk." (Żródło j.w))

Wtedy straty na sprzedanych kolekcjonerom akcjach już nie można odliczyć w PIT.

"Spółka nie ulega rozwiązaniu w przypadku, gdy postępowanie kończy się układem lub zostaje z innych przyczyn uchylone lub umorzone. O rozwiązaniu spółki likwidatorzy lub syndyk powinni zawiadomić właściwy urząd skarbowy
    /.../
    W przypadku gdy spółka jest w likwidacji, a zaistniały przesłanki niewypłacalności spółki to postępowanie likwidacyjne zmienia się na w postępowanie upadłościowe i przebiega w całości i wyłącznie na zasadach ustawy prawo upadłościowe i naprawcze [9]. Powyższa sytuacja w świetle art. 368 ustawy prawo upadłościowe i naprawcze nie stanowi podstawy do tego, aby w razie gdy po zakończeniu postępowania upadłościowego pozostanie jeszcze majątek spółki, jej wykreślenie z rejestru musiało być zawsze poprzedzone ogłoszeniem likwidacji spółki i przeprowadzone na zasadach określonych w kodeksie spółek handlowych (por. Postanowienie SN z 22 stycznia 2010 r., V CSK 208/09) [10]." (Żródło j.w.)

Czy zatem, gdy zaistnieją przesłanki do niewypłacalności i nastanie postępowanie upadłościowe, to czy może mieć zastosowanie:
    "układ likwidacyjny – jest dodatkową możliwością postępowania upadłościowego, polega na zaspokojeniu wierzycieli z masy upadłościowej bez rozwiązywania spółki." (Żródło j.w.)

• Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~Adam [91.145.139.*]
    Miało być:
    Nie tylko nie pomaga członkom SKOK Stefczyka, ale ich gnębi łamiąc prawo.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~jekyll [31.0.122.*]
    Niestety, cały ten KNF i jego nadzór to farsa.
  • Re: Mam nadzieję, że KNF już się zajął tym wałkiem Autor: ~poldi [79.139.82.*]
    Ja mam prośbe do tych którzy mają wiedze odnośnie funduszu prowadzonego pod tym szyldem co się z nim dzieje?
    ktoś kiedyś pisał ze został jakiś czas temu sprzedany jakiejś firmie....................prosze jeśli ma ktoś taką wiedze.............
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ARTNEWS 17,65% 0,20 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.