Przez 25-26 przeszliśmy jak przecinak -->> kolejna nadzieja w okolicach 17-18 --> długoterminowa linia trendu wzrostowego plus poziom 19 mikro konsolidacja (8 sesji) przed ruchem w górę. Patrząc zaś na impet całego ruchu można się zastanowić czy wręcz nie zostanie skasowany cały impuls wzrostowy, a kurs nie wróci do bazy czyli okolic plus minus 11 PLN. Szczerze muszę przyznać, że zadziwia mnie tempo spadku i nie spodziewałem się takiego rozwoju wydarzeń, ale cóż, giełda jest od tego, żeby zaskakiwać ...... ;-)
Należy potwierdzić, że zachowanie kursu jest mocno rozczarowujące - delikatnie mówiąc. Wygląda na to, że nie ma wiary w zamierzenia Spółki wśród insiderów - dystrybucja na całego - przy małej płynności - efekt porażający. Zbliżamy się do ceny przed, przedostatniej emisji , o ile pamiętam po 12 PLN. Biorąc pod uwagę inflację, zmianę kursu USD. Silne wsparcie to poziom ok. 15-16 PLN. Analiza techniczna wskazuje na poziom 10 -12 PLN. A może to manipulacja ? Zastanawiające jest to, że Zarząd Spółki nie reaguje na bieżącą sytuację na giełdzie. Martwi też informacja o znaczącym w czasie przesunięciu debiutu produktowego w USA. Puenta - ostatni gasi światło - czekamy na komentarz PILA - bo coś ostatnio zamilkł.
wcale nie trzeba grać ani komentować na spadki bo i tak leci w dół i widać gołym okiem że to nie drobnica wychodzi tylko jakiś grubas który ma trochę większy dostęp do informacji ,która to już sesja na czerwono i jak na razie to nie ma ochoty się zatrzymać. Ciężko wyczuć jaka cena będzie tutaj atrakcyjna bo można kupić za 20 a za chwile może być 7-8 .
że grubasy to fakt ale może to jest kwestia przyciśnięcia kogoś kredytem niż informacji ze spółki. Oczywiście przy takim nożu to nie mam zamiaru nikogo do kupna namawiać, ale wydaję mi się że jest to jedna lub dwie pary rączek które fakt miały dużo ale nie są to najwięksi grubasi na papierze. I mam nadzieję że za to co robią teraz z kursem czyli upychaniem na siłę to im ten nóż te rączki uperdzieli przy samej szyi. Zresztą jak pośledzicie komunikaty i historię tego papiera to będziecie mogli dojść kto nam zafundował taki raj św Mikołaja :)