Do znawcow: jak w temacie ? Co dalej z eur/pln? Wzrosty teraz a po podwyzce stod fedu juz spadki ? Kiedy nastawiac sie na sprzedaz ? Piatek, czy bardziej poniedzialek, wtorek ??
A do konca roku nie mialo byc 3.80? Gdzie ci analitycy i forumowi medrkowie, co wierza w sile polskiej waluty, fundamenty, a wszystkiemu jest winny tzw. sentyment, itp. itd.?
to zalezy jakie beda wtedy relacje z dolcem bo rynek zlapie juz to co ma byc ochlonie bo ida swieta itditp a to raczej wtedy moze dolar w sumie rosnac na dluzej a szanse sa zawsze z tym ze jak rynek pojdzie np w kierunku 1,05 to przy dolarze 4,1 eur gora 4,3 przy dol 4 zeta masz wtedy 4,2 przy dolarze 3,9 masz juz tylko 4,1 i tylko przy 4,2 dolcu masz 4,41 i wyzej to wiadomo
dlatego ci napisalem 1,10-1,12 bo tak tu wiekszosc pisze ze powinna pojsc falka wzrostow pisza tez ze na 1,15 ale ja juz stawiam tu znak ??/// ponial ?
OOO Witam długo Ciebie nie było. Nosa miałeś z tym 4.33:)))) Bax pisał, że przy spadku USD/EUR do 1.12+ można by się spodziewać 4.39 nawet i wyżej jak będzie szaleństwo na USD/EURO. Jak myślisz gdzie może być górna granica Eur/PLN??? Pozdrawiam
Jak widzicie eur/pln ? W sumie to mam 2h na decyzje dzisiaj czy sprzedawac przed jutrzejszym czy nie ? Powiem tylko ze wszystko lezy w kopercie I czeka. Dzieki za w miare szybka odpowiedz!
Jutro mogą dziać się cuda w jedną jak i w drugą strone ale to dopiero wieczorem o 20 i to dosłownie na chwile . Teraz euro i tak jest wysoko. Ja bym sprzedał. Jak Ty chcesz wymienić kase w kantorze to nawet jak jutro wybije jeszcze wyżej na moment ,to ceny w kantorze sie nie zmienią.
Niestety też nie zdążyłem sprzedać EURO po dobrej cenie. Kantory zmieniają ceny wraz ze zmianą kursu na foreksie / chyba, że kantory operują dużym spreedem ale w takich nie sprzedajemy; to nie są kantory dla graczy walutowych w realu/. Dzisiaj euro umocniło się do pln o ok. 4,5 gr. Jutro do południa powinno być odbicie do ok. 2gr. i wtedy sprzedać. albo trzymać do Fed-u. A wtedy może być różnie. Być może dzisiejszy spadek to fala 4-ta a więc piata przed nami i co najmniej 4,37 a może 4,39-39,5. Zobaczymy
Wow ale zjeżdżają z EURO/PLN 4.31 już a dziś rano było prawie 4.37 = 6gr. Nie mogłem być dziś na obserwacji a bym coś puścił i byłby zarobek. Ale dolar względem Euro się umacnia i dlatego tak się dzieje i jeszcze USD/PLN też się trochę osłabia. Ciekawe co jutro.
"W srode bank federalny usa bedzie decydowal czy utrzymac stopy procentowe depozytów dolarowyvh czy tez je podniesie. Zapowiadal ze podniesie i tego oczekuja Wszyscy. Co zrobia i jaki będzie to miało wpływ tego nie wiem. Wiem ze jest niepewność a ta lubi oslabiac zlotowke. Czyli jak zapadnie decyzja w srode to zlotowka się powinna wzmocnic bez wzgledu na decyzje. Wymieniam wiec euro na zlotowki przed sroda. Zobaczymy czy dobrze odczytalem zachowanie rynku."