• Kiedy wznowienie notowań Autor: ~Zaba [89.73.122.*]
    W komuniacie wydanym przez GPW dnia 14.08.2015 jest napisane że:

Zarząd Giełdy postanawia, że obrót akcjami spółki ORPHEE S.A. ("Spółka"), oznaczonymi kodem "CH0197761098", w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect, pozostaje zawieszony do końca dnia obrotu następującego po dniu wyjaśnienia przez Spółkę wszystkich okoliczności pozwalających na jednoznaczne wskazanie osób uprawnionych do prowadzenia spraw i reprezentowania Spółki, w tym przekazania Giełdzie odpisu z właściwego rejestru, potwierdzającego ujawnienie w tym rejestrze tych osób, z zastrzeżeniem ust. 2.

Nowy zarząd został zarejestrowany przez sąd szwajcarski już ładne pare dni a odpis jeszcze nie przekazany do GPW?

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.116.31.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Czyli kiedy
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~JB [81.190.164.*]
    NAJPIERW GRABIEŻ MAJĄTKU ORPHEE A PÓŹNIEJ ODWIESZENIE NOTOWAŃ

ESPI/EBI
    17.12.2015 16:11 - 21109814
    link link link

PZ CORMAY SA Zawarcie porozumienia zmieniającego do umowy przedwstępnej sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa z dnia 15 lipca 2014 r.
    Raport bieżący 53/2015
    Zarząd PZ CORMAY S.A. (Spółka) z siedzibą w Łomiankach w nawiązaniu do Raportu bieżącego nr 47/2014 z dnia 16 lipca 2014 r. informuje, że w dniu 17 grudnia 2015 r. Spółka zawarła ze swoją spółką zależną Orphée SA ("Orphée") Porozumienie Zmieniające do umowy przedwstępnej sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa z dnia 15 lipca 2014 r. ("Umowa"), na mocy którego zmianie uległ termin zwrotu zaliczki na rzecz Orphée w przypadku niedojścia do zawarcia umowy przyrzeczonej z terminu określonego na dzień 31 grudnia 2015 r. na termin określony na dzień 31 grudnia 2016 r. Pozostałe postanowienia Umowy pozostały bez zmian.

Podstawa prawna
    § 5 ust 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (t.j. Dz.U. z 2014 r. poz. 133)

Więcej na: biznes.pap.pl
    kom espi zdz

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 17.12.2015 16:11 
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pandora [78.8.88.*]
    JB

nie masz ogólnego wrażenia, że Łapiński ciągle papuguje pomysły Tuorów,

jak to punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia

zawarta umowa przez Tuorów była zła, a teraz jest dobra???? czy to pozorna czynność prawna???

mam ochotę napisać donos do urzędu skarbowego

czekam na info o wielkości wynagrodzeń dla obecnej rady dyrektorów, może przebiją poprzedników

ale jest jeden bardzo duży plus z tego info

Orphee musi mieć bardzo dobrą płynność skoro stać ją na to, żeby przedłużać zaliczkę Cormay

znaczy sytuacja finansowa jest ok, no bo inaczej chyba by zarząd sobie na to nie pozwolił

dobra sytuacja finansowa, wysoka wycena, hurra!!!
    sprawdziłam stronę internetową spółki

nie ma żadnego info dla akcjonariuszy Orphee

obecna rada dyrektorów ma drobnych akcjonariuszy w głębokim poważaniu, nawet nie postarali się o odzyskanie dostępu do EBI

po co się przemęczać, przecież mają 90% w akcjonariacie, przecież dla Pandory i kilku naiwniaków nabranych na wizje TT nie będą marnować czasu, znowu znajdzie jakieś błędy i będzie wstyd, po cichutku zrobią co będą chcieli, nie trzeba nikomu się tłumaczyć
    Pandora,
    Od sierpnia 2014 roku po zamachu na Tuorów wszystko było jasne kto rządzi w Cormay i jakie mogą być konsekwencje dla akcjonariatu obydwu spółek. Od tamtego czasu wyraźnie akcentuje o próbie odzyskania kapitału przez Łapińskiego za wszelką cenę. Przekazanie akcji Orphee Łap. ewidentnie wskazywało na realizację tego celu. I dlatego wyszedłem z akcji Orp.
    Zasoby majątkowe przez to, że nie zwrócono należności nic nie wnoszą poza tym, że nie ma tych środków w obrocie a widnieją na koncie Cormay....ale czy są i jakie będą losy tej kasy nie od nas zależy jak widać przewał kwitnie przed czym uprzedzałem.
    Ta szajka ogołoci wszystkich

JB

masz większe doświadczenie niż ja lub lepszy instynkt inwestora

jeśli odwieszą, a istnieje promyk nadziei że odwieszą, robię to samo co Ty, znudził mnie udział w tej farsie i patrzenie jak trzech króli robi sobie jasełka zamiast biznesu

już wszyscy wiedzą że Chłopiec od Skakania jest leniwy i nie chce mu się nic robić, zepsują firmę która ma taki potencjał a konkurencja nie śpi, będę obserwować te rosyjskie przetargi, bo to realna szansa na realizacje wizji o spółce posiadającej znaczący udział w międzynarodowym rynku sprzedazy urządzeń diagnostycznych

czy szansa minie koło nosa Łapińskiego, zobaczymy
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pantuora [31.11.212.*]
    coś mnie jaja swędzą.......
    To znak, że chyba jutro Płocica klepnie raport.

Dnia 2015-12-17 o godz. 22:17 ~Pantuora napisał(a):
    > coś mnie jaja swędzą.......
    > To znak, że chyba jutro Płocica klepnie raport.
    >

brrrr może myj się częściej, powinno pomóc...

Dnia 2015-12-17 o godz. 19:58 ~Pandora napisał(a):
    > JB
    masz większe doświadczenie niż ja lub lepszy instynkt inwestora jeśli odwieszą, a istnieje promyk nadziei że odwieszą, robię to samo co Ty, znudził mnie udział w tej farsie i patrzenie jak trzech króli robi sobie jasełka zamiast biznesu już wszyscy wiedzą że Chłopiec od Skakania jest leniwy i nie chce mu się nic robić, zepsują firmę która ma taki potencjał a konkurencja nie śpi, będę obserwować te rosyjskie przetargi, bo to realna szansa na realizacje wizji o spółce posiadającej znaczący udział w międzynarodowym rynku sprzedaży urządzeń diagnostycznych czy szansa minie koło nosa Łapińskiego, zobaczymy

Pandoro,
    mam to coś w sobie, że publicznie nie podaję swoich decyzji ale długi okres wyczekiwania na efekt oferty publicznej akcji Orphee oraz zamętu w tamtym czasie wkoło spółki skłonił mnie do sprzedaży akcji. Intencje młodszego Tuory co do czystego biznesu były wątpliwe wiec nie czekałem na zyski. Lekką, kilkuset złotową stratę poniosłem i od tamtego czasu jestem z boku giełdy.
    Pisałem już, że to nie jest dobry okres na inwestowanie, duza zmienność kursów jest dla ustawiaczy sesyjnych a w związku z tym, iż w tym roku nie jestem stałym bywalcem na GPW taką przyjąłem zasadę, że dopóki rynki nie uwiarygodnią się do inwestowania będzie ryzykowne granie. Myślę, że przełom roku po tak długich spadkach może dać na niektórych spółkach możliwość zmniejszania strat....które nie podaję według uznania te co największe miały spadki ale nie z NC. Na małym parkiecie gra na pistolety kto szybciej pociągnie za spust, małe obroty.

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~fr [93.105.177.*]
    he,he-pompowanie kursu cormaya przed koncem roku trwa w najlepsze-przejecie za emisje,przesuniecie splaty ale wszystkich bije na glowe Pandora ze swoim przetargiem stulecia-ale to tylko dla poprawienia humoru cormayowcom.Ciekawe jak dlugo cormay pojedzie na tych zamiarach przejecia.Tuora chyba przyblokowal mozliwosc przejecia za darmoche robiac skup,no i gdzie sa jego akcje? Przejecie za emisje to jakas mrzonka-takze bedzie tu jeszcze ciekawie a to zle wrozy cormayowi.Orphee niby jest ale chyba nie widac koncepcji jak sie do niego dobrac,poko co przedluzanie terminu swiadczy o krokach rozpaczy a jezeli jeszcze do tego nie bedzie raportu orphee w najblizszych dniach to tylko to potwierdzi, a nie sadze aby taki sie pojawil.Cormay w potrzasku?-ile wytrzyma?Staranny plan Tuory?-obym sie mylil
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~fr [93.105.177.*]
    no i mylilem sie-jednak jest ch.....wy raport, a to plan Plocicy
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pantuora [31.11.212.*]
    co jak co, ale jajka mnie jeszcze nigdy nie zawiodły.

Dnia 2015-12-18 o godz. 01:48 ~Pantuora napisał(a):
    > co jak co, ale jajka mnie jeszcze nigdy nie zawiodły.
    >

a co Twoje jajka mówią o animatorze rynku, bo ja słyszałam że szykuje się do intensywnej pracy i będzie się działo..

raport poczytam jak wrócę z pracy, może znajdę coś interesującego
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pantuora [84.10.8.*]
    nic nie mówią, więc trzeba go olać.

Odnośnie raportu, ja nie czytam. Popatrzyłem tylko na sprawozdanie. 
    Wiadomo, że odpisali w koszty wszystko co było możliwe (rezerwy), nawet przeszacowali wartość spółek zależnych.
    Musieli to zrobić, bo parytet wymiany ORP na nowe CRM byłby kosmiczny, no i trzeba się czymś wykazać w kolejnych latach.  

Nie daj się za szybko wyleszczyć z papierów.
    Jeśli umiesz porównać wartość aktywów netto obydwu spółek, to z określeniem ceny akcji ORP w kontekście przyszłego połączenia nie winnaś mieć kłopotów.      

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~tothk2a11 [87.205.37.*]
    Z tego co znalazłem w raporcie to wartość księgowa na jedną akcje wynosi 1,04 CHF czyli około 4 PLN na akcje.
    Nie znam się na księgowości i na żargonie, ale z tego co się orientuje to wartość księgowa jest wartością majątku firmy, minus zobowiązania.

Czyli rynkowa wartość tego co posiadało ORPHEE na koniec 2014r wynosiło około 4 zł na akcje. 

Jak ta wiadomość ma się do sytuacji obecnej???
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pandora [83.31.172.*]
    Dnia 2015-12-18 o godz. 10:07 ~Pantuora napisał(a):

> Nie daj się za szybko wyleszczyć z papierów.
    > Jeśli umiesz porównać wartość aktywów netto obydwu spółek, to z określeniem ceny akcji ORP w kontekście przyszłego połączenia nie winnaś mieć kłopotów.      
    >

Panietuora znowu przebłysk jakieś inteligentnej myśli, a nie zwykłe chamskie wyzywki, miło mi....

osobiście znam co najmniej 5 drobnych akcjonariuszy, podkreślam drobnych, ja spośród nich mam najwięcej akcji a też jestem drobnym akcjonariuszem, wszyscy oni czekają na odwieszenie notowań żeby swoje akcje sprzedać

co na dzisiaj miałoby przekonać drobnych akcjonariuszy, aby nie sprzedawali swoich akcji a co przyciągnąć nowych aby akcje kupili? i nie pytam o spekulacyjne wahania kursu na co osobiście liczę, aby to co mam sprzedać jak najszybciej i jak najkorzystniej, ale o inwestycję długofalową

co oprócz nie do końca pewnej i nie do końca określonej finansowo propozycji nabycia akcji przez Cormay miałoby skłonić ludzi do kupna akcji Orphee?

na prawdę ktoś wierzy, że akcje Orphee w najbliższym kwartale będą kosztować 4 zł???? ja jeśli swoje sprzedam po 2 zł będę bardzo zadowolona, a jak po 2,50zł to będę bardzo szczęśliwa i nie będę wiedziała na co wydać kasę, bądźmy realistami

• kiedy będzie notowanie Autor: ~viola [185.102.190.*]
    Nic nie unformuja, to skandal
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~jk [31.11.212.*]
    przebłysk ?  ha, ha ... mam o sobie wyższe mniemanie.

nie chce mi się za bardzo rozpisywać, ale kurs równowagi  będzie znacznie wyższy niż twoje 2,50 zł i intencje drobnicy nie mają tu nic do rzeczy. To jest historyczny moment i niepowtarzalna okazja, żeby po odwieszeniu notowań bardzo tanim kosztem w sposób skokowy, podnieść wycenę spółki, a wielu funduszom na tym zależy.
    Wcześniej nikt nie chciał wyłożyć kasy, żeby odkupować drożej akcje od Tuory. Obecnie sytuacja się zmieniła.
    Ponadto, wyższy kurs ORP wpływa na wyższą wycenę CRM.
    Dwie, trzy pierwsze sesje na pozbieranie akcji od leszcza i odpał na właściwe poziomy.

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pandora [37.128.11.*]
    jk

wolę Ciebie jako jk, wtedy nie mam wątpliwości co do poziomu przebłysku

z miłą chęcią dam się wyleszczyć i na poziomie 2,50 zł , a jak Twoje fundusze dadzą odrobić drobnicy straty po Tuorach to odszczekam wszystkie parszywe słowa tutaj wypowiedziane

sugerujesz że fundusze z Cormay będą kupować Orphee???? to nie byłby głupi pomysł..
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pandora [37.128.11.*]
    jk

a te fundusze to będą kupować od kogo akcje Orphee? Łapiński będzie kupował sam od siebie robiąc sztuczny obrót czy bedą chcieli skupić akcje z rynku? zupełnie się na tym nie znam, co należy robić aby osiągnąć wysoką cenę akcji do wyceny funduszu przy FF na poziomie 20% jeżeli w perspektywie są plany zdjęcia Orphee z giełdy???
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Pandora [83.6.154.*]
    jk

to co? rozkręcamy imprezę jeszcze w tym roku? Ty się nie myj, będziesz wiedział kiedy, a ja może popracuję nad pijarem spółki

popiszę na wszystkich forach, że Łapiński skup ogłasza to się spekuła zleci i trochę drobnicy

fundy dadzą kopa na początek, a potem to już samo poleci, Ty zarobisz, a ja będę mieć na szkołę dla dziecka,

jk kiedy raport za III kwartał, bo bez tego nie odwieszą, jak tam nowy prezes giełdy, chyba działają normalnie

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~jk [31.11.212.*]
    czekamy na raport za 3Q2015 oraz na dostęp do ESPI.
    Potem uchwała GPW o odwieszeniu notowań.
    Chyba nie zdążą już w tym roku.

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~księgowy [195.116.31.*]
    Dnia 2015-12-22 o godz. 10:25 ~jk napisał(a):
    > czekamy na raport za 3Q2015 oraz na dostęp do ESPI.
    > Potem uchwała GPW o odwieszeniu notowań.
    > Chyba nie zdążą już w tym roku.
    >

jeszcze czekamy na info czy TT1 zapłaciło za akcje
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Czekamy i czekamy a zarząd Cormay nad ignoruje. Zero informacji
  • Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~konik [195.68.192.*]
    I to jest malo pocieszajace ale mam jedno pytanie ruszy to w styczniu jak myslicie!

• Re: Ważny jest termin, aby przed końcem roku Autor: ~re [31.6.157.*]
    w styczniu 2017
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.