• dlaczego integer bankrutuje Autor: ~sokol [5.172.237.*]
    1. umowa dzierżawy miejsca na 1 paczkomat 500-1000PLN miesięcznie
    2. koszt wyprodukowania 1 sztuki paczkomatu ok. 5000-8000 PLN
    3. utrzymanie zarządu, firmy itpitd 10 000 dziennie
    4...inne

zarobek dzienny 1go paczkomatu = 200PLN, przy całkowitym obłożeniu

VISTULA, PRÓCHNIK, MONNARI, BYTOM zarabiają 200 złotych na 1-ym sprzedanym ciuchu wartym 400-500

...tutaj nigdy nie będzie dobrze...
    jeszcze 2 lata temu wierzyłem w ten biznes...

nie oszukujcie się...
    mam teraz ARCTIC, 11BIT, chyba wróce na OPEN FINANCE

...CAŁA TRÓJKA zarabia dużą kasę

• Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~BOLEC [89.68.84.*]
    myslę że wyprodukowanie paczkomatu dużo więcej
    a kiedy odezwą się banki i jelenie którzy kupili obligacje ?
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~shiggy [212.67.139.*]
    Twoja matka bankrutuje.
    Wypad z takimi śmieciowymi wątkami z tego forum.
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~sokol [5.172.237.*]
    ...shiggy życzę Ci 300 złotych za akcje:-))

ale co z tego jak Ty sam dobrze wiesz że tu nigdy nie będzie dobrze...

tak czy inaczej powodzenia
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~ab [217.173.195.*]
    300 zł za akcje?! Wow to niektórzy tu zostaliby w mig milionerami. A tak swoją drogą nie ma co naduzywac słowa "nigdy". I to zarówno w sprawie tego że tu "Nigdy nie będzie dobrze" jak i wyceny (GPW nie takie rzeczy widziała).
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~Ryszard [83.19.15.*]
    Straciłeś fortunę (całe 1000zł ;)) i już złościsz się na innych, że widzą co się dzieje? "Bródka" pomysł miał genialny i to jest złoty chłopak ale ma jedną wadę... Chce iść na całość i dlatego tym nas wszystkich i siebie pogrąży...
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~trader [31.61.139.*]
    dlatego ze dmuchawa sie przegrzala
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~Tomek [89.78.20.*]
    Paczkomaty trzeba cały czas traktować jako startup. Gdy startup zacznie zarabiać to można uznać,że załapał. Dopóki zyski się nie pojawią, to startup jest startupem, a życie może go zweryfikować pozytywnie lub negatywnie. 
    Negatywna weryfikacja przy startupie, nie wynika z błędów zarządzania, czy też sytuacji macro, po prostu wiele koncepcji "nie łapie", mimo, że wydają się dobra.
    Ja mam nadzieję, że Paczkomaty uzyskają rentowność.
    Korzystam za paczkomatów i bardzo mi odpowiadają, mogę nawet płacić więcej i dostawać reklamy do skrytki.
    Wisi mi natomiast całkowicie cena akcji tej spółki bo w startupy nie wchodzę.
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~Adamus [94.3.243.*]
    Ten sam typ cwaniaczkowatego właściciela jak na Kerdos pewnie sam wywali swoje akcje i zostawi ulicy na pamiątkę
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~sokol [5.172.237.*]
    ...jaki start-up??? po 10-iu latach???
    tak można tłumaczyć każde niepowodzenie biznesowe...

start-up który po 10-latach nie zaskoczył, nie zaskoczy NIGDY!!!!
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~Aaa [89.68.239.*]
    Amazon dziś dodatkowo ogłosił, ze postawił pierwsze maszyny we Francji, czyli jednym z kluczowym dla Paczkowmatow rynku.
    Model biznesowy Integera się nie sprawdza. Już większe szanse na szybkie zyski ma Swipbox, ze swoimi umowami z kurierami i łatwością instalacji. Oprócz czynszu i ogromnego kosztu maszyn Integera pozostaje tez kwestia drogiej i skomplikowanej instalacji.
    Pomijam już fakt, ze w ciagu paru ostatnich miesięcy masa ludzi odeszła z firmy, wliczając w to kluczowych managerów i dyrektorów, którzy to rozwijali od początku i jako jedyni mieli rzeczywiste, operacyjne pojęcie o tym rozwiązaniu.
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~fazi [31.1.18.*]
    .......dlatego teraz Boomerang ze swoimi skrytkomatami, które są o wiele wiele tańsze od paczkomatów i to zarówno w przypadku wyprodukowania jak i serwisu, może pójść w ślady Integera w okresie największych wzrostów, ale z racji mniejszych kosztów szybciej osiągnie rentowność, a być może to będzie spółka zależna Integera, a same skrytkomaty zastąpią paczkomaty, a już na pewno będą mogły być instalowane w wielu mniej wymagających lokalizacjach i może być ich znacznie więcej za znacznie mniejsze pieniądze !!!
  • Re: dlaczego integer bankrutuje Autor: ~bolec [89.68.84.*]
    spółką zależną od integera :))))w tej chwili to może byc co najwyzej warzywniak albo buda z karpiami na swięta :))))))))))))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.67.139.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~shiggy [212.67.139.*]
    Widzę, że jak się nie hejtuje spółki to posty są kasowane.
    Róbcie tak dalej.
[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.