Graty Stella, ja tez zapakowany ladnie na L. Przyczajony czekalem, i pieknie wybili :) Zwodzili i czarowali, na nic >>>> dno przez Ciebie wytyczone na poziomie 1.055 mozna rzec pieknie sie obronilo
nie sadzilam ze dzis tak pognaja mocno - zobacz, zlapali juz poziom, na ktorym wyznaczyles pierwsza z dwoch wieksza korekte (1.089) najlepsze jest to ze to bedzie w ogole pierwsza korekta od dna - niezly numer wykrecili, nareszcie Lki zarabiaj, bo czekalismy na Lke dlugooooooo
Na jakim poziomie wychodzi Ci nastepna duza korekta, nie mam kresek swoich aktualnie. Ciekawy jestem twojej opinii... ja teraz znowu oddam na 1.094, bo zjada pewnie te 50pips, i potem w przedziale 1.097 - 1.103 spodziewam sie korekty o przynajmniej 100 pips? Masz tu swoj pulap?
mi wychodzilo wtedy 1.099, ale pisalam ze jakos za blisko mi wychodza korekty - 1.09 i 1.099 teraz juz nie jestem pewna, bo to sie jakos za szybko dzieje ??? moze po prostu inaczej to widzialam sorki ze teraz dopiero odpowiadam, ale jakos przeoczylam Twoj post
Każdy ma swoje zdanie. Uważam, że najbliższy cel naEdwardzie to ok.1,12-1,13/ no może 1,125-80/. Taki poziom powinien zostać osiągniety w perspektywie 2 tygodni. Mniej więcej do posiedzenia Fed ws. stóp procentowych. Wydaje mi się, że niezależnie czy Fed podniesie stopy czy kolejny raz zapowie ich podniesienie to $ w górę. Niestety głowy nie dam.
Podzielam zdanie przedmowców, ja wiekszosc pozycji zamkne juz w ok. 1,1150. Do tego poziomu spodziewam sie 3 ataków i grania w obie strony, za kazdym razem cofka po ok 100 pips. 1,10 -1,102 stad korekta potem 1,1050 i znowu korekta, potem 1,108-1,11 i znowu. Potem cofna ponizej 1,10 (gdzies w ok. 1,096 poprawia szczyt o jakies 150 pips w okolice 1,12-1,124. Tam nastawiam S-ek bo lecimy na 1,03-1,022 (oby), ale to się okaze dopiero po tym jak zlamiemy 1,057 - 1,06.
moze juz teraz zaczynamy korekte ? Johnny - gdzies wczesniej napisalam ze wg moich kresek druga korekta miala byc na 1.099 zastanawiam sie tez nad wybiciem dzisiejszego dolka, po osiagnieciu 1.122 - jakie dajesz temu prawdopodobienstwo ?
Jezeli wyjdą w tym strzale ponad 1,12 na ok. 1.124 lub wyzej to na 80% lecimy na 1.03 i te okolice. Jezeli skoncza wczesniej np nie przebija 1,1160 to zejda do podstawy obecnego wybicia i bardziej prawdopodobny wydaje mi sie marsz po dnie kanału. Ten drugi scenariusz po dlugotrwalej konsolidacji skonczy sie wzrostami do nawet 1,225 - 1.23 tak przypuszczam, potem dopiero dno na 0,84 -0,85. Jak zejda jednak na te 1.03 to moze byc praktycznie wszystko heheh, bedziemy sie martwic wówczas :P
Zielony na razie ma dosc, bo zrobił swoje. Na dziennym, na indeksie, mamy taki obrazek: v w kółku, 5 i (3) a wiec oczekiwana korekta. Dobre wsparcie widze dopiero w rejonie 93. Miejsca na korekte na czwórce jest sporo, ale nizej 84 nie spadnie.
wlasnie teo mozliwego zejscia nizej sie obawiam ale moze jutro dadza oddech zlapac bo nie liczylem ze pukna w dol wiecej niz 10 pkt na raz wiec jakos sie skroca tak mysle albo poczekam na nawrotke