• oglądalność Autor: ~pmjar [62.244.149.*]
    Oglądalność dwóch pozostałych kanałów drastycznie rośnie. FIT&DANCE notuje drugi miesiąc z rzędu 100% wzrost.
    http://forum.satkurier.pl/topic/9335-fta-starstv/page-591
  • Re: oglądalność Autor: ~Lupo [37.47.31.*]
    Czy to rebranding i wejście kanałów na platformę cyfrowego polsatu przekłada się na skokowe wzrosty?
  • Re: oglądalność Autor: ~pmjar [62.244.149.*]
    Częściowo na pewno. Ale dużo moim zdaniem daje to że w na każdym z tych kanałów leci inna muzyka, różnorodna zgodnie z hasłem "Najlepsza muzyka do wyboru". Kanały zostały zauważone przez nowych odbiorców i trafiło w ich gusta, myślę że ten proces jeszcze trochę potrwa z przepływem widzów do 4 funów :).
  • Re: oglądalność Autor: ~dex [89.79.143.*]
    Pytanie jak to sie odbije na przychody z reklam? Suma sumarum interesuje nas cash flow do spolki.
  • Re: oglądalność Autor: ~pmjar [62.244.149.*]
    Im wyższa oglądalność tym wyższe przychody z reklam. Nie wiem jak to będzie ale wyobrażam to sobie tak:
    1. Już 3 kwartał 2015 był wyższy o przychody z reklam o 30% w porównaniu z ubiegłym rokiem
    2. 4 kwartał jest zawsze najlepszy dla spółek mediowych, a już widać iż oglądalność w tym roku będzie wyższa niż w tamtym roku 4 kwartału.
    3. Od początku roku koszty są niższe w związku z przejściem na tańszy system emisji.
    4. Ten rok wolny jest od obciążeń jednorazowych (jak to miało miejsce rok temu), a większość kosztów rebrandingu została już rozliczona.
    5. Nie wiem jak rozliczenie z T-mobile oraz wpływ przejęcia Screen Network ale na pewno będzie to na plus.

Podsumowując widzę to dobrze :)
  • Re: oglądalność Autor: ~Lupo [37.47.20.*]
    Reklamy z Tomaszem Kotem dla T-mobile często widać w tv, a jeszcze chyba nie podpisali całej umowy ramowej, bo zapowiedzieli w sprawozdaniu za 3 kwartał, że jak bridge2fun podpisze to puszczą raport bieżący.
  • Re: oglądalność Autor: ~Lupo [37.47.23.*]
    http://media2.pl/badania/130163-Muzyczna-TV-4Fun.TV-przegrywa-z-Disco-Polo-Music-Stars.TV-przed-Kino-Polska-Muzyka.html

Oficjalne zestawianie
  • Re: oglądalność Autor: ~pmjar [62.244.153.*]
    oglądalność amr 4+ za grudzień, (w nawiasie wynik listopad)
    łącznie wszystkie 4fun (16 127) 22 757

grupa docelowa 16-49
    (12 432) 17 178

Średnia oglądalność w miesiącu to wynik najlepszy od początku 2013 r.
[x]
DIGITANET -0,10% 199,80 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.