• Wyjątkowe spadki sprzedaży Autor: ~Mel [188.125.60.*]
    Prowadzę hurtownię opon. Tamten rok był bardzo cienki w zimówce przez pogodę. Ale ten rok to już będzie tragedia. W całej Europie leży sprzedaż. Brokerzy oferują nowe opony po kosztach. Magazyny w hurtowniach są pełne ogumienia z zeszłych lat, nie tylko w osobówce. W ciężarówce też. Będą wyprzedawane poniżej zakupu. W TV zapowiadają, że pogoda w grudniu będzie wyjątkowo łagodna. Obawiam się, że Dębice czeka bardzo cieniutki kwartał.
  • Re: Wyjątkowe spadki sprzedaży Autor: ~waldi [83.28.195.*]
    ależ Ty k...a mądry. Dębica produkuje opony na zamówienia i nie magazynuje opon. handlujesz szajsem z chin i będziesz je trzymał jeszcze 5 lat i nie sprzedasz. sprzedaż samochodów w całej europie rośnie mocno do góry i IV kwartał będzie gruby i do tego ustawa 1 grudnia wchodzi, regulująca przepływ kapitału między "córką a matką". w grudniu może byc Dębica zdjęta z GPW,jest duze zagrożenie,że jankesi dogadają się z Prezesami OFE,przed ich odwołaniem 1 stycznia 2016 r. wszystkich prezesów OFE Rydzyk haha ma odwołać od nowego roku i tu widzę niebezpieczeństwo,że mogą Dębicę przed odejściem puścić jankesom w wezwaniu 120-140 zł
    w innym przypadku Dębica w przyszłym roku może wejść do Wig-u 20, bo są słuchy,że średnie spółki mają reprezentować ten indeks.
  • Re: Wyjątkowe spadki sprzedaży Autor: ~Mel [188.125.60.*]
    Dużo o mnie wiesz. Informacje o Dębicy czerpiesz z tego samego źródła ? Jeżeli tak, to proponuję jednak wrócić do biurka i odrobić lekcje.

Niestety dla Dębicy chińskie opony, mimo wysokiego kursu USD, sprzedają się coraz lepiej. Do tego dochodzą koreańskie i jeszcze tańsze private brandy robione w Europie Wschodniej (np. Paxaro dystrybuowane w naprawdę dużych ilościach przez Handlopex). Z drugiej strony maleje popyt na marki premium (Goodyear, Dunlop), nie mówiąc o środku (Fulda), któremu rynek podziękował już dawno temu. Dębica nie robi na magazyn ? Zgadza się. Robi pod zamówienia... których otrzymuje coraz mniej. Trzeba tłumaczyć, jak to się przekłada na przychód ?

Kwestia wycofania z GPW... można w to wierzyć i pod to inwestować. Chyba tylko pod to...

• Re: Wyjątkowe spadki sprzedaży Autor: ~waldi [79.185.5.*]
    masz problemy z umysłem ale to, Cię nie może usprawiedliwiać.idź na testy np.z kotem,będą Ci go przedstawiać w różnych kształtach i nie możesz się pomylić ani razu,jak się pomylisz to masz problem(w tych testach z kotem, może być jedna mysz o kształtach kota haha)
    największym odbiorcą opon z Dębicy jest Fiat i Opel a tam jest wzrost produkcji już około 20% więc zamówienia nie spadają tak jak piszesz tylko się zwiększają. nie myślisz, tylko strzelasz na pałę.
  • Re: Wyjątkowe spadki sprzedaży Autor: ~waldi [79.185.5.*]
    nerwowo jest na wig20 to jest zrozumiałe, bo czują oddech Rydzyka.grają OFE naszymi pieniędzmi sami ze sobą i zaniżają kurs.od stycznia wszyscy prezesi OFE będą odwołani i jest duże niebezpieczenstwo,ze przed tym terminem mogą sprzedać akcje Dębicy jankesom.
  • Mam pytanie Autor: ~cisnienie [83.22.140.*]
    Jak wyglądaja cenowo opony Debicy - Frigo Frigo2, Passio i Passio2 i Nawigator w stosunku do opon chinskich, koreanskich i privat brandy? Poproszę o przykłady cen w wybranym rozmiarze np 185/65R15
  • Re: Mam pytanie Autor: ~waldi [217.99.32.*]
    w tym tygodniu albo do końca przyszłego tygodnia może nastąpić wezwanie na akcje Dębicy.to jest ostatni termin w tym roku jaki mogą ogłosić wezwanie.
  • Re: Mam pytanie Autor: ~waldi [79.185.40.*]
    ciekawe czy pójdzie pod młotek całość czy 5%? trzymają kurs a to świadczy,ze wezwanie planują na poziomie 120-140 zł nie więcej.
    koniunktura na giełdzie im teraz sprzyja żeby ogłosić wezwanie po tej cenie.
  • Re: Mam pytanie Autor: ~waldi [79.185.40.*]
    zabawę sobie urządzili na akcjach z naszych pieniędzy Prezesi z wig-u 20,w 10minut jest minus 3% i odwrotnie.
    Rydzyk haha tu potrzebne są natychmiastowe chirurgiczne cięcie, tak jak zrobił Balcerowicz. natychmiast wymusić dymisje wszystkich Prezesów spółek i OFEa nie pojedynczo a dla nie okrzesanych wmawiają ,ze to kapitał zachodni ucieka z GPW haha.bliski znajomy Sikorskiego CNN atakuje rząd a media przedstawiają inaczej haha.
    po to, to robią bo chcą się nachapać sami tanich akcji bo wiedzą ,ze jak Rydzyk będzie miał kontrole całkowitą to będą mocne wzrosty.wig 20 na koniec 2016 roku będzie około 3tys.pkt. to jest juz ostatni po banku SK przekręt na GPW .uczyć się jak to się robi na oczach waszych haha
[x]
DEBICA -0,22% 89,20 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.