A dzis kolo 30k obrotu hmmmm jakas wieksza aktywnosc na papierze, cisza- pieniadz ja lubi. Czyzby spolka warta uwagi? Przy ostatnich wydarzeniach to cos rzadkiego na gpw:)
I zwalil kurs? Bez sensu mysle ze puszczal by paczkami zeby utrzymac 0.03, wczoraj poszlo 9mln i sie 0.03 obronilo. Faktycznie nic nie bedzie? cos mi tu na wieksza aktywnosc wyglada, a to moze wiadomo wrozyc i na moje i twoje...
wyniki ??? przy takim kursie to wyniki za bardzo znaczenia nie mają bo i tak jest już poniżej kosztów i są skalkulowane, zobacz jaka wartość na dzień dzisiejszy jest spółki?? myślę że po części tu jest wymiana akcjonariatu w jakimś zakresie i to że ktoś sprzedaje to jedno ale też ktoś to musi kupować. mimo sporego wolumenu wartość nie jest wielka więc myślę że bardzo łatwo uzyskać 5% i mieć wpływ na kierowanie i decyzje w spółce
Wlasnie o to mi chodzilo wiec czyzby cos wisialo w powietrzu? Raczej ulica tak by sie nie rzucila na towar o ktorym cicho, surowce powoli odbijaja od dna, wiec czyzby cos w powietrzu wisialo? Raczej nikt nie zwalilby kursu by dostac 33% mniej tym bardziej na ewakuacji by ratowac kapital hmmmm ciekawy temat ...
Dnia 2015-11-24 o godz. 22:23 ~Ktos napisał(a): > Wlasnie o to mi chodzilo wiec czyzby cos wisialo w powietrzu? Raczej ulica tak by sie nie rzucila na towar o ktorym cicho, surowce powoli odbijaja od dna, wiec czyzby cos w powietrzu wisialo? Raczej nikt nie zwalilby kursu by dostac 33% mniej tym bardziej na ewakuacji by ratowac kapital hmmmm ciekawy temat ...
dodam tylko do Waszych rozważań że to nie jest tak że gruby aby wychodzić pozbywa się po cenie -33%, aby tak było to te 9-11mln musiałby kupić po 0,03 a tak mi się wydaję tyle po tej cenie się nie przewineło .... Czyli zakładając że gruby pozbywa się akcji to robi to po znacznie większej stracie ....
Wiec wyjscia sa 2 albo gonia ze strata (zakladajac ze kupione po 0.03 i sprzedane po 0.02) - wiec ryzyko trupa w szafie ? Albo wisi cos w powietrzu na podbitke i ktos zbiera towar w opor i mam jakies wrazenie ze o to drugie tu chodzi. Spolka szoruje brzuchem po dnie juz dlugo ale tu nie dlugi sa najwazniejsze a perspektywy - ceny wegla sie dzwigna to i z obligatoriuszami itd jest inna gadka no i oczywiscie zysk w raportach... Ciekawa sytuacja, ciekawa - tylko informacji niewiele.