Jak myślicie, czy jest szansa na upadłość układową, czy będzie to upadłość likwidacyjna? Ale coś mi się to wszystko nie podoba. Od kiedy tu jestem, to była tylko wyprzedaż akcji. Boję się, że zarząd będzie chciał zakończyć giełdową przygodę spólki. Gdyby było inaczej, to by nie tragizował w raporcie, tylko by szukał rozwiązań, jak to robią inne spółki w kryzysie, np jakaś emisja, szukanie inwestora itd. Szkoda, że wierzyłem i tak dużo zainwestowałem w tę spółkę i ..... zostałem tylko z akcjami:)
Zarząd Hefal Serwis S.A. informuje, iż w dniu 24 listopada 2015 roku do siedziby Spółki wpłynęły pisemne oświadczenia Banku Spółdzielczego w Jastrzębiu Zdroju o wypowiedzeniu, z zachowaniem trzydziestodniowego terminu wypowiedzenia, następujących umów: 1. umowy o kredyt obrotowy odnawialny zawartej ze Spółką w dniu 30.04.2013 r. Całość zadłużenia Spółki z tytułu powyższego kredytu na dzień wypowiedzenia wynosi 1.173.990,21 zł, w tym kapitał do spłaty w wysokości 1.154.083,55 zł. 2. umowy o kredyt inwestycyjny na działalność gospodarczą zawartej ze Spółką w dniu 03.10.2013 r. Całość zadłużenia Spółki z tytułu powyższego kredytu na dzień wypowiedzenia wynosi 110.610,16 zł, w tym kapitał do spłaty w wysokości 108.178,00 zł. Ponadto do Spółki wpłynęło przedsądowe wezwanie Banku Spółdzielczego w Jastrzębiu Zdroju do zapłaty, w terminie 7 dni od otrzymania przedmiotowego wezwania, zadłużenia wynikającego z umowy o kredyt obrotowy odnawialny zawartej dnia 19.03.2014 r., w związku z upływem terminu jej obowiązywania. Całość zadłużenia Spółki z powyższego kredytu na dzień wezwania wynosi 1.093.042,67 zł, w tym kapitał do spłaty w wysokości 1.066.434,38 zł.