No tak przecież cenę IPX ustala rynek z resztą tak jak i cenę ALC i BRS i jeszcze kilku innych spółek.
To poproszę o jeden przykład przejęcia kiedy spółka o dużo niższej kapitalizacji przejmowała za gotówkę spółkę dużo droższą i do tego operacyjnie dużo gorszą.
O uzasadnienie wniesienia aportem działki na pół roku przed jej sprzedażą do spółki w której ma się udziały mniejszościowe nie pytam bo to oczywiste.
Kolejny ruch już został wykonany. Trzeba tylko się bardziej interesować spółką J
Nie zamierzam cię przekonywać, ale twoje widzenie impka i spółek karkosikowych jest i dla mnie jakieś dziwne. Kiedyś pisałeś upierdliwie i krzykliwie, a teraz wreszcie spokojnie.I tak trzymaj. Mnie na razie nie przekonujesz i też uważam, że dorabiasz jakieś swoje teorie. Piszesz tak, jakby na gpw tylko ipx i inne należące do RK były podejrzanie niefajne, a wszystkie inne wzorem uczciwości giełdowej. Ale nie neguję do końca twych podejrzeń, tylko po swojemu szukam potwierdzenia twych teorii i podejrzeń. Na razie czekam na wyrok w sprawie tych optymalizacji na boryszewie.
Masz rację. Kupiłem ipka kierując się skanerami fundamentalnymi za ok. 2,7, ale nie uwzględniłem czynnika ludzkiego, czyli zwykłego cwaniactwa pod "nadzorem" KNF. Na szczęście sprzedałem odrobinczekę drożej niż kupiłem, min. dzięki Tobie. Czasem zaglądam na profile sprzedanych spółek by się przekonać, że sprzedaż miała sens (w ten sposób się uczę na błedach). Osobnicy polemizujący z Tobą sprawiają wrażenie niedorozwiniętych umysłowo.
Po tych doświadczeniach stwierdzam, że mega okazje w zasadzie nie istnieją. Poza ipkiem skusiłem się tylko na Briju. Była b.tania z powodu afery. Obstawiałem, że to czarny PR. Może to i ryzyko, ale przynajmniej rozumiem zasady rządzące tym ryzykiem. Odnośnie faceta robiącego takie numery jak IPX - Alchemia nie ma żadnych zasad. To nawet KGHM mozesz kupić licząc, że za 5 lat miedź będzie dużo droższa. A jaki będzie Roman za 5 lat? Roman... Roman never changes :D
Dnia 2015-11-24 o godz. 15:34 ~bumbum napisał(a): > @flcn > > Masz rację. /.../ Na szczęście sprzedałem odrobinczekę drożej niż kupiłem, min. dzięki Tobie. /.../ Osobnicy polemizujący z Tobą sprawiają wrażenie niedorozwiniętych umysłowo. /.../ A jaki będzie Roman za 5 lat? Roman... Roman never changes :D
flcn znów piszesz sam o sobie od innym nickiem? eh, żenada
Żenada to twoje riposty omijające temat. Rozmowa jak z hasbarowcem. Nie ogarnąłeś, że ludzi wkurzonych na te dość bezczelne "optymalizacje" dużych graczy z GPW jest więcej niż jeden?
Dnia 2015-11-25 o godz. 13:37 ~bumbum napisał(a): > Żenada to twoje riposty omijające temat. Rozmowa jak z hasbarowcem. Nie ogarnąłeś, że ludzi wkurzonych na te dość bezczelne "optymalizacje" dużych graczy z GPW jest więcej niż jeden?
flcn, bumbum, bobulek czy jak ci tam, tu tylko tylko ty z tłumu tych rzekomo wkurzonych piszesz wciąż w tym samym stylu i dodajesz te idiotyczne uśmieszki: :D