Teraz pytanie, czemu ma służyć takie opóźnianie scalenia czy też nabita strata.
Scenariusze są dwa.
Albo liczą, że GPW ich wywali i po taniosci skupia akcję.
Albo raport za Q4 będzie bardzo dobry i zarobia tylko swojacy którzy kupili akcje po 10gr
Niby lark inwestuje w rozwój na wschodzie więc dobry raport, scalenie i kolejna emisja to dobry plan ale jeżeli maja trupy w szafie to lepiej paść ofiara niedobrej GPW.
Widzę tutaj spore ryzyko i większy plan... Szkoda, że KNF w Polsce to żart
a ja widze to jaśniutko.... dywidenda z mni ma być jaka? rzeczowa... mają wypłacić okresłoną wartość - kwote - w akcjach mit lub hyperion. kto wypracowuje zysk mni? MIT I TYLKO ON... a ile z tej dywidendy wezmie mni czyli piechocki? ano minimum 59%, bo tyle mają on, mni i jego com.invest.... zatem oznacza to,że jesli dywdendy jest 10mln - to ile akcji mit dostaną??? chodzi mi o piecho i jego com???? ano wszystkie 89mln sztuk posiadane przez mni.... i wtedy zacznie rosnąć. nie dajcie się.... proszę... nie dajcie
Niby tak. Z tego co widać mni zwija żagle i idzie w bankruta a mit coś tam inwestuje.
W tym co podales brakuje stwierdzenia, że chyba kurs akcji mit przyjęli z dnia ogłoszenia dywidendy (mogę się mylić) więc aż tak różowo nie będzie. Jezeli brakuje natomiast ustalenia jest to strzal w dziesiatke Piechockiego i zlodziejstwo idealne.
W każdym razie, widać tutaj konkretne działanie i cel.
z 12,000 zl zostalo mi 2200 kupowalem po 0,60 :( juz nie licze na odzyskanie gotowki a i sprzedac nie ma sensu za te grosze co to jest warte, po przemysleniach dochodze do wniosku ze najwazniejsze to ciac straty w odpowiednim momencie i chronic kapital ... jest nauczka na przyszlosc ...
Trzymaj, nie sprzedawaj. Poniżej 10 samo nie zejdzie. Bez mocnych ruchów.
Jeden z prawdopodobnych scenariuszy jest taki, że po wypłaceniu dywidendy mni zacznie rosnac gdyż każdy kto miał się nachapac już to zrobi a kurs jest taki jak bankrutujacej spółki
zadluzenie jest gigantyczne, aktywow nie ma, tylko wartosci firmy, ktore kazdy moze wycenic na miliardy zlotych hehe, tylko nikt tego za tyle nie kupi ;]
Mit inwestuje. Mni się wyprzedaje i przejmuje długi od swoich córek. Wydaje mi SE, że mit teraz stał się krowa do dojenia i nadmuchaja balonik do końca q1 2016.
Zresztą widać po ruchach zarządu że to co się dzieje teraz to element planu. Córka prezesa 250 000 po 12gr. Być może sprzedane na 21 albo dalej trzyma. Porażka że scaleniem - kokprokitacja.
No i ten raport z długiem bez słowa wyjaśnienia skąd xD
Dnia 2015-11-18 o godz. 01:34 ~bankier napisał(a): > Zadłużenie powstało w q3. Krótkoterminowe. > > > > Mit inwestuje. Mni się wyprzedaje i przejmuje długi od swoich córek. Wydaje mi SE, że mit teraz stał się krowa do dojenia i nadmuchaja balonik do końca q1 2016. > > > > > > Zresztą widać po ruchach zarządu że to co się dzieje teraz to element planu. Córka prezesa 250 000 po 12gr. Być może sprzedane na 21 albo dalej trzyma. Porażka że scaleniem - kokprokitacja. > > > > No i ten raport z długiem bez słowa wyjaśnienia skąd xD
o zym ty poiszesz? krotkoterminowe bo przeszlo z dlugoterminowego to normalne razej, wskaznik ogolnego zadluzenia jest masakryzny, ta spolka nie ma w ogole aktywow rzeszowych!!!! 160 mln dlugu i prawa do nazw spolek typu lark, ktore sa warte tyle o nic.
nikt nic nie bedzie dmuchal bo wysypuja systematycznie akcje chetnym, ubieraja od 2 zl do okolo 30 gr, rekomendacja kupuj myslisz ze byla po co? zebys kupil wiecej po 60 gr a po ile jest dzisiaj? po 12 gr.... to jest element planu, a corka prezesa kupi 5 akcji a prezes przez slupy wysypie 2 mln.