Mam pytanie czy orientuje się ktoś w sprawie dofinansowania jakie otrzymała spółka chodzi mi o co to oznacza że istnieje ryzyko cofnięcia dofinansowania czy nawet zwrotu jego części bo takie sytuacje miały miejsce zwłaszcza jeśli cześć środków pochodzi z funduszy UE. Czym musiała by popaść spółka żeby jej cofnie to fundusze, raporty chyba nic takiego nie objawiają ?.. w internecie jest dużo o cofaniu funduszy ale mało o przyczynach.
Oczywiście że można stracić dofiansnowanie. EZO dostawało zaliczki, jeżeli były jakies nieprawidłowości w realizacji projektu albo np nie wyrobili się w terminie to finansowanie zostaje wstrzymane albo nawet nalezy wpłacone zaliczki zwrócić. Z tego co kojarzę to częśc zaliczek była zabezpieczona gwarancjami zwrotu zaliczki, więc PARP otrzymałby zwrot od gwaranta, który będzie dochodził póxniej kasy od EZO. Jeżeli by do tego doszło to EZO jest bankrutem.
Czy wiadomo kto jest tym gwarantem? Czy istnieje możliwość ze ktoś chce przejąć firmę a nas małych akcjonariuszy oszukać z pieniędzy bo rozumiem ze w takim wypadku nic byśmy nie dostali
Krzychu, spokojnie. Ezo wojuje z PARPem, to fakt. Zalegają im 15mln w myśl zawartych umów. Znaleźli jakiś kruczek, żeby wstrzymać końcówkę. Jak na mój gust chcą zobaczyć pracujący Toruń w 100% Ezo pewnie robi bokami żeby wyrobić się do połowy grudnia. Piszą o tym w ostatnim komunikacie. Jest jeszcze Michał Kiciński, to mnie utwierdza, że warto trzymać. Teraz o kursie:) Jak dla mnie, to zagrywka pod zbieranie akcji. Batonik na 3,02 gwarantuje że kurs nie wyskoczy (ulica wystraszona) Dlaczego??? Przecież jak ktoś ucieka, to nie trzyma batona przez kilka dni! Szczególnie że wciąż spada. Nie ma infa, że wychodzi ktoś duży. kurs spada od kilku miesięcy musieliby to ogłosić. Na rynku jest tylko 1,2 mln akcji, jest co zbierać :) Tak uważam, mam tego prawie 20.000sztuk
Można snuć teorie ze ostatni zjazd w cd projekcie to było wyjście M.Kicinskiego z ułamka akcji by mieć kapitał na skup w ezo po tych cenach bo on jako jedyny nie podpisał Lock - upa w cd projekcie a kilka tygodni wcześniej przecież zszedł M.Iwinski. Brzmi może śmiesznie i trochę naciągane ale miało by to sens
Dla mnie to od czasu przejścia 100.000sztuk tj.29.10.015 kurs oszalał. Zobaczymy wkrótce, czy to da lącznie ponad 5% (trzeba zgromadzić ponad 300.000) Pewnie ulica wypuszcza część, zaniepokojona spadkiem. Sam mam pełne gacie, a średnią 5,06
JA mam średnia 6,20 bo brałem po spadkach i trochę urodziłem w dół ale teraz strach. Ratuje mnie tylko to ze kiedyś sporo wziąłem platige a teraz trochę tam kurs strzelił wiec na razie tylko jedna noga w grobie