• 3Q15 Autor: dezintegrator [37.8.226.*]
    wyniki zaskakują bardzo pozytywnie, przede wszystkim EBIT z wartością na poziomie niemal 1,1 mln pln vs. niecałe 200k rok temu.
    Cieszy mnie również fakt, że włodarze zareagowali na nasz głos wołającego na puszczy w kwestii Okta. Wreszcie znamy wartości bezwzględne :). 2,2 mln sprzedaży w 3Q15 i niemal 6 mln od początku roku. Przy zachowaniu tegorocznej dynamiki wzrostu w przyszłym roku, mówimy już o biznesie na poziomie 20 mln w 2016. Zakładam, że jest to działalność łatwo skalowalna, w której wzrostowi sprzedaży nie towarzyszy proporcjonalny wzrost kosztów, a tym samym wraz ze wzrostem wolumenu będzie rosła rentowność. Rentowność może zatem być zdecydowanie wyższa niż w segmencie agencyjnym czy mediowym, a biznes infrastrukturalny już w przyszłym roku ma wszelkie szanse bardzo pozytywnie wpłynąć na wyniki skonsolidowane.

Po kwartałach, latach marazmu, sytuacja wydaje się wreszcie zmierzać w zdecydowanie pożądanym kierunku, a mając niską bazę .......... :)

btw. w żadnym wypadku nie płaczę po kapitałochłonnej Audio.
  • Re: 3Q15 Autor: ~swiss [194.158.250.*]
    dzien (po wynikach raczej )dobry .Tez wrescie przeczytalem. Wyglada rzeczywiscie na to ,ze FORMA ZACZYNA WYPELNIAC SIE TRESCIA. Wszystkie wyniki wskazuja na rozwoj.I wreszcie mozna mowic o perspektywach i kopniaku dla fantazji inwestorow. Bo to ona (oprocz wynikow) powoduje wzrosty.
    Wlasciwie wszyscy mialczacy i jeczacy ,ze bedzie jak zwykle czyli do bani..powinni powiedziec wou jest bardzo dobrze...no bo w porownaniu do jeszcze niedawna jest bardzo dobrze.
    Byl Barok (forma dominowala tresci ciut ciut) jest hmm RENESANS...mam nadzieje na kursie w poniedzialek (moze wtorek i sroda i...)
    bedzie tez OSWIECENIE
    Zycze milego weekendu i nie zaniedbujcie zycia plciowego..kraj potrzebuje wzrostu
  • Re: 3Q15 Autor: ~telesfor [194.126.238.*]
    0,8 mln zysku netto w 3Q2015. Od następnego sprawozdania osobno będzie raportowany biznes infrastrukturalny ze względu na prawdopodobieństwo przekroczenia 10% przychodów ogółem. Przychody z chmury i hostingu zarządzanego szacowane są na ten rok na 10,5 mln. To zgodnie z moimi przypuszczeniami. Oktawave pozyskuje średnio 45 nowych klientów co miesiąc, w tym coraz więcej dużych organizacji.
  • Re: 3Q15 Autor: ~copywriter [31.61.136.*]
    najlepszy kwartał chyba od 5 lat !!!! ewentualna wyprzedaż po zamachach w Paryżu to będzie okazja do tańszych zakupów, bo w normalny dzień to byłoby +10%
  • Re: 3Q15 Autor: ~M7 [107.167.105.*]
    Poprawcie mnie jeżeli się myle. W 3Q zanotowalismy ponad 3 mln w pozycji zysk zatrzymany, a wg mnie oznacza że tak naprawde zrobiliśmy ok 4 mln.

Jeżeli tak jest to OKTA kompensuje rozwój pozostałych działalności, a agencja zarabia już na czysto.

Wyglada na to, że to kasa na przyszłoroczna dywidendę.
  • Re: 3Q15 Autor: ~M7 [59.178.186.*]
    Pęknie dzisiaj 15?
    i wypowiedzcie się co do tych 3 mln w pozycji Zysk Zatrzymany.
    Jeżeli mam racje to powinniśmy jeszcze bardziej podskoczyć.
  • Re: 3Q15 Autor: ~yodyod [31.61.138.*]
    Zrobione w 1H
  • Re: 3Q15 Autor: ~swiss [84.227.254.*]
    bez przesady kto sie tak naprawde podnieca na gieldzie paryzem
    milo gdy krew sie leje a tu wreszcie na luzie kolejka na K sie ustawila...no kurcze zasluzylismy sobie..czasy KGHM  mijaja
  • Re: 3Q15 Autor: ~jureczek [79.190.35.*]
    gdyby OCTA rzeczywiście wykręciła te 20 mln przychodów w przyszłym roku to jaką marżę zysku netto zakładacie? 10 % czyli 2 mln zł czy jednak więcej?
  • Re: 3Q15 Autor: ~M7 [59.178.186.*]
    Marża min 15%.
    Zysk zatrzymany 3mln ....anyone?:)

• Re: 3Q15 Autor: ~mk [194.120.84.*]
    Marża na pewno będzie większa.
    W dobrych latach K2 potrafiło wycisnącz Agencji marże w okolicach 15%.

Jednak projekty którymi oni sie zajmują są trudno w zarządzaniu - kliencie bardzo często zmieniają zdanie - wymyślaja co generuje koszty.
    Często umowy są podpisywane pod klientów co powoduje że K2 musi robić poprawiać zmieniać a K2 za to nie liczy dodatkowo bo umowa - bo relacje z klientem itd...

Jeżeli chodzi o Oktawave to wydaje mi sie że marża jest dużo większa.
    Dlatego że oni sały soft odpowiedzialny za zarządzanie tą chmurą pisali 2 lata - wiec nie jest to jakis kawałek skryptu.
    Po stronach wydatkó mają:
    - pensje pracowników
    - wynajem biuro i wszystko podobne
    - opłacenie sprzętu centra danych
    Ale to wszystko

Uważam że zwiększanie przychodów (pozyskiwanie) coraz większej ilości klientów dużo lepiej wpływa na marże niż w biznesie korowym w K2.
    Tutaj mimo wszystko udział ludzki jest mniejszy a duzo rzeczy dzieje sie automatycznie.

Stawiam że marża na poziomie 20-30% to lekką ręką wycisną.

Cash flow rules. Zostało mniej niż 10 tysięcy akcji. Happy me happy You. Świat się kręci znowu w dobrą stronę. A bmp schlafen und materatzen. Czasami wystarczy rozwód by znów spać spokojnie
  • Re: 3Q15 Autor: ~M7 [59.178.182.*]
    Z tym Free Flow to chyba jednak trochę przesadziłeś. Sami na forum mam więcej niż 10 K akcji.

Ale fakt do konferencji i wyników za 4Q powinno rosnąć.
    Stawiam że w tym roku zarobimy podobnie jak w ubiegłym roku ponad 4 mln (i to bez sprzedaży AUDIO)
    I osiągniemy rekordowe dochody.

I tak ja mam pretensję, że sprzedali AUDIO!:)
    Jak coś rośnie i się rozwija to wymaga kapitału.

ahh  milo posluchac ten optymizm was rozpiera, ja wlasciwie jestem tu wsrod was cienki bolek.To nie moja branza. Nie znam sie tak jak wy na pogodzie ,kumulusach itp. kiedys poczytalem ,spodobalo mi sie i jestem  przeczekawszy spadki..a teraz slucham was i sie usmiecham ( no i w miedzyczasie wiem o chmurach coraz wiecej)
    hihi ktos postawil batona na 15.60 i chce postraszyc albo zebrac ponizej..jezeli ten peknie to bedzie jazda
  • Re: 3Q15 Autor: ~telesfor [194.126.238.*]
    Na drugim miejscu po Oktawave postawił bym K2 Media. Wdrożyli kolejne narzędzia automatyzujące wiele czynności, jak udoskonalony system afiliacyjny czy modelowanie atrybucyjne Zakładam wzrost rentowności K2 Media w najbliższym czasie. Do tego mamy zapowiedź że nie będą już robione odpisy tego typu jak ubiegłoroczne na system emailingowy.

• Re: 3Q15 Autor: ~brak [89.71.231.*]
    jeżeli chodzi o afilacje to afilacja u nich leży , póki co maja jedynie dobry system , w większości wydawcą w swoich programach sa sami , a reklamodawcami ich klienci.
  • Re: 3Q15 Autor: ~brak [89.71.231.*]
    To ja chce odkupić taniej , zdaje mi się że chwilę odpoczniemy od wzrostów, tym sposobem kupię taniej, może się mylę oby nie. No i nie wiem czy sprzedam , zlecenie jest aktualne tylko dziś . Jak nie sprzedam to trzymam dalej.

Nie ma ryzyka nie ma zabawy. jestem 2 lata na spółce to mój drugi pakiet pierwszy sprzedałem po 13,2 - 13,70 bo potrzebowałem kasy .
    M7 to mi zostało mniej niż 10 tys akcji. Na stronie 39 albo 29 już nie pamiętam jest jedno ważne zdanie wyjaśniające dlaczego wynik w q3 był taki a nie inny. Jak zejdę do 3 - 5 tysięcy akcji to znowu to będzie inwestycja a nie slepa miłość która tylko wysysa energię
[x]
FABRITY -1,18% 25,20 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.