• WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~jonex [95.160.126.*]
    za III Qq są ok. zaskakuje znaczny wzrost sprzedaży r/r i mizerny bo mizerny ale jednak zysk. Faktycznie wracamy na 8-12zł
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~jas [66.102.9.*]
    2kw z rzedu na plusie cos z tego bedzie wazne ze zuczek zaczyna zarabiac i zwiekszac sprzedaz nie ma na razie kokosow ale cena akcji tez nie powala aby tak dalej to moze i dywidenda bedzie znowu za jakis czas
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~RSMK [83.23.183.*]
    Tu są dobre perspektywy. Dziwię się szczerze tym ci dzisiaj się wyspywali.
    Wyniki potwierdzają dobry kierunek.
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~jonex [95.160.126.*]
    przestraszyli się, dzisiaj słaby dzień generalnie i wyniki dopiero na koniec dnia pokazali - wierzę, że po danych będą z powrotem wchodzić na dłużej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.105.176.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~mm [31.61.138.*]
    Dobry raport. Osobiście liczyłem na większy zysk w 3 kwartale, ale widocznie Zarząd zdecydował się wrzucić w wyniki wszystkie ryzyka tworząc odpisy na 450 tys. Wobec tego 4 kwartał powinien już zakończyć się pokaźnym zyskiem tym bardziej, że Zarząd informuje o dużym portfelu zamówień na najbliższe 3 kwartały. Cieszy też dobra kondycja finansowa (co wynika z raportu) oraz poprawa struktury zobowiązań. ZUK za rok-dwa może być mocnym, dobrze zarządzanym i perspektywicznym przedsiębiorstwem!!!
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~Twójpodpis [79.184.5.*]
    @mm,
    Dokładnie tak jak piszesz. Nie zdziwiłbym się jakby ostatni kwartał był dużym wystrzałem zysku. Z projektu EU powinny się pojawić już jakieś konkrety i kilka kontraktów na ukończeniu + pękaty portfel zamówień bieżących.
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~awy [93.105.176.*]
    a wy se spółek nie pomyliliście? My czytamy ten sam raport?
    Strata 1,7 mln straty a wy piejecie z zachwytu. Żal
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~Rosomak [193.142.112.*]
    Te 1,7 mln. straty jest niczym w stosunku do mocno-pozytywnych wyników za 4 kwartał.
    Jak ktoś tu siedzi to widzi w co się gra i na co się zanosi.
    Wspomniecie moje słowa jak poznamy wyniki za 4 kwartał.
    Każdy ma swój punkt widzenia i ma do tego pełne prawo. Ja się z zgadzam z opinią, że utrzymanie 5 to dobry poziom dla akumulacji papieru ZUK.

• Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~frank [81.190.232.*]
    problem w tym, że zazwyczaj wyniki 3 kwartału bywały najlepsze. 4 i 1 kwartał to sezony ogórkowe w branży, więc marzenia o bobmbowych wynikach są niezasadne.
    Kasę zasilić powinno zasilić część środków z tych 25 mln. przypisane ZUK w ramach projektu Strateg.
    Wcześniej tego nie było, do tego mocno zwiększona sprzedaż. Myślę że w wynikach za 2015, to 4 kwartał będzie najlepszym.
  • Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~jonex [95.160.126.*]
    zuk dzisiaj to już inna firma i kasę generują w innej branży więc nie ma co porównywać wyników r/r i twierdzić, że 1 czy 4 był zawsze najgorszy to i ten będzie kiepski. To co mnie zainteresowało w tym raporcie to info o zakończeniu restrukturyzacji i wskazanie że to koniec kosztów tego procesu. Pytanie ile w 3q tych kosztów zaksięgowali jeżeli to koniec to pewnie największe plus chciałbym zobaczyć rozbicie na poszczególne produkty w zakresie udziału w przychodach oraz marży + forecast w tych obszarach. Jeżeli ktoś ma taką wiedzę to proszę o podzielenie się nią
    @jonex
    Myślę że z 2 linie do przerobu śmieci przez zmodyfikowane pelleciarki w ramach Strateg ukończone. W raporcie jest o tym też nieco mowa.
    Biorąc pod uwagę cenę jednej linii standardowej, to spodziewałbym się wpływu z samego Stratega w tym roku na poziomie nawet 8 mln. Biorąc pod uwagę know-how i opatentowanie procesu przetworu i linii pelleton.pl wygenerowane marże na samym tym produkcie (śmieci komunalne) oceniam na poziomie nawet 50%. I to tylko w ramach projektu. Nawet nie mówię o kontraktowaniu poprojektowym bo zapotrzebowanie na takie rozwiązanie już się mocno rusza biorąc pod uwagę politykę w temacie OZE. Ale na to jeszcze za wcześnie i nie można dzielić skóry na niedźwiedziu.

• Re: WYNIKI - dobrze idzie! Autor: ~GoldenEye [188.146.128.*]
    Biznesradar w analizie MOCNE KUPUJ.Też uważam, że warto. Jest kilka ciekawych okazji m in Staporkow.
[x]
STAPORKOW -1,20% 4,92 2026-03-26 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.