• super wyniki Autor: ~realista [188.146.80.*]
    i do tego jest stabilnie, od wielu lat stały wzrost przychodów i zysków
  • Re: super wyniki Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Wyniki super czego nie można powiedzieć o kursie . 4 kwartał jest zwykle najlepszy dla spółki więc można oczekiwać , że będzie dobrze . Tylko co z tego jak giełda nas nie rozpieszcza . Może się to zmieni w jakimś horyzoncie czasowym . Mam nadzieję , że niezbyt długim . Lisie jak się podobają wyniki ? Pozdrawiam .
    Jednak rynek postanowił nas trochę docenić . To ładnie z jego strony . Czekam na ceny dużo wyższe , ale od czegoś trzeba zacząć . :)
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [84.40.129.*]
    Wyniki dobre ale jak się towaru nie promuje, to nie ma popytu a jak nie ma popytu to nie ma ceny. Panie GMBH, trzeba promować spółkę, żeby miała kurs. Nie wiem juz kiedy był jakiś materiał w mediach a przecież są ciekawe tematy, o których można komunikować. Kurs sam się nie zrobi po latach marazmu, trzeba w to zainwestować kasę i energię.
    Witam .Ma Pan rację Panie Lisie jednak jest wiele spółek , które też się w mediach nie promują a jednak rosną i całkiem stabilnie się ich kursy zachowują . Nie wiem co się tu dzieje , ale jest conajmniej dziwnie . Kurs całkiem niedawno otarł się o poziom 17 zeta i ktoś nagle bez pardonu zwalił kurs z powrotem do okolic 15 złotych . Jest to dziwne i wygląda na celowe działanie . Powodów tego działania nie znam . Dziwna jest również postawa OFE i TFI . Być może jest to dla nich inwestycja bardzo długoterminowa i nastawiają się na solidne dywidendy nie rotując zbytnio akcjami . Ja akcje trzymam bo uważam , że ta cena to jest jakieś nieporozumienie i któregoś pięknego dnia kurs zostanie urealniony do możliwości operacyjnych tej spółki . Może to tylko moje marzenia i kurs jeszcze długie lata będzie się kisił , ale takiego dokonałem wyboru . Proszę w miarę możliwości częściej pisać na forum . Pozdrawiam .
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [84.40.129.*]
    Mi się udało sprzedać po 21,5 - 22 i to był 5 letni szczyt (najwyższy kurs po 2007 roku). Obawiam się, ze to szczyt nie do osiagnięcia na parę kolejnych lat, jeżeli nie będzie na nim zależało głównym akcjonariuszom. A na TFI i OFE raczej bym nie liczył, one są zakładnikami marnej płynności i ceny, prędzej spowodują spadek ceny przy sprzedaży niz jej wzrost.
  • Re: super wyniki Autor: ~X-Man [88.135.161.*]
    Przez wiele lat nie osiągalny poziom 22 zł?
    Toż przy obecnym zysku wskaźnik P/E dla 22 zł to 7,7 - a przypomnę że obecna średnia dla całego rynku to 14 dla P//E

Moim zdaniem  jest coś w spółce o czym szeroki rynek nie wie a co powoduje że management nie decyduje się zwiększyć zaangażowania.

Panie Lisie jeżeli spółka będzie co roku pokazywać dynamikę obecną zysku to uważam , że jest szansa wrócić na poziomy nawet 26 złotych dość szybko , ale to tylko moje zdanie . Wszak najtrudniej ruszyć kurs z miejsca potem jest coraz łatwiej .Niestety / stety szeroki rynek jest na etapie już paniki , więc może przesilenie niedługo ? Sam jestem ciekawy jak to się zakończy . Piszcie co sądzicie bo widzę , że nie tylko Pan Lis jest na forum . X-man ma rację wskażniki są śmiesznie nisko jednak nie ma chętnych do kupna sądzę , że wynika to z w/w powodów . Pozdro !
    Witam . Nadal bryndza w notowaniach i to coraz większa . Podsumujmy : spółka spłaciła obligacje przejęła kolejną firmę a kurs jest w czarnej ..... a podaż coraz większa . O co chodzi ? Z czego wynika tak śmieszny kurs i to pomimo że spółka zarabia coraz więcej ? Mi przychodzi do głowy tylko jeden powód . Ja sądzę , że będzie wezwanie . Oczywiście to tylko moje zdanie i proszę się tym wpisem nie sugerować podejmując decyzje inwestycyjne . Panie Lisie możliwe ? Pozdro !
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [94.254.133.*]
    A kto by wzywał?

Poteoretyzujmy : Może się tak zdarzyć , że wzywający nie musi mieć obecnie żadnej akcji . Taka sytuacja zdarzyła się na spółce torpol gdzie spółka zależna marvipolu jeśli się nie mylę zrobiła wezwanie od razu na 33% akcji nie mając przed wezwaniem nawet sztuki . Wezwanie na torpol się nie powiodło ze względu na niską cenę .Tutaj akcje są w rękach funduszy inwestycyjnych głównie więc jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację , że jakiś polski lub zagraniczny podmiot z branży dogaduje się z funduszami i przejmuje kontrolę nad spółką . To tylko jakiś tam bardziej lub mniej prawdopodobny scenariusz . To tylko moje zdanie bo próbuję sobie uzasadnić jakoś tą blokadę na niskim kursie . Jeszcze raz napiszę : PROSZĘ SIĘ TYM WPISEM NIE KIEROWAĆ PODEJMUJĄC DECYZJE INWESTYCYJNE . WPIS TEN NIE STANOWI REKOMENDACJI DO KUPNA , LUB SPRZEDAŻY AKCJI . WPIS TEN JEST SUBIEKTYWNĄ OCENĄ AUTORA .
  • Re: super wyniki Autor: ~X-Man [88.135.161.*]
    Skoro firmę można kupić za mniej niż 5-krotność zysku netto i osoby najlepiej poinformowane tego nie robią to chyba  wymaga to refleksji
    Popatrz na free float . Ja trochę podkupuję bo uważam , że jest tanio . Wesołych Świąt .
    Panowie wszystkiego dobrego w 2016 roku . Zdrowia i pomyślności dla wszystkich .
  • Re: super wyniki Autor: ~desperado [174.44.58.*]
    ALBO LUDZIE SA SLEPI ALBO GLUPI ZE NI WIDZA TAK DOBREJ SPULKI
    Jak tam Panowie i Panie ? Spółka rzucona niczym mała łódź w oceaniczną otchłań musi sobie radzić z gigantycznymi falami ,które przelewają się przez pokład naszego rynku ."Fluctuat nec mergitur" aż chce się powiedzieć . Masz rację Panie Lisie spółka powinna dokonać wysiłku i pojawić się w mediach . Bez tego nawet najlepsze chęci prezesa lecz skrywane w duchu niewyartykułowane w żadnej gazecie nie przyniosą rezultatu bo mnóstwo na rynku spółek małych i dużych , które coś robią . Pozdro Panie Lisie !
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [94.254.133.*]
    Leci na 11,50
  • Re: super wyniki Autor: ~Profos [159.89.27.*]
    Zleciało poniżej piątki. To nie są już śmieciowe akcje. To szlam.
    Panie Lisie czy może mi Pan powiedzieć co się na tej spółce wyrabia ? Jak Pan myśli ?
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [82.214.136.*]
    Nie mam zdania Panie GMBH, rynek leci to i Arteria leci. Spółki bez płynności lecą szybciej niż te płynne. Myślę, ze to cała filozofia. A brak marketingu spycha spółkę do wycenianych na poziomie 5 P/E.

Może biznes model jest za trudny dla inwestorów oportunistycznych? Może struktura kapitałowa grupy jest mało czytelna. Nie mam pojęcia.
    Co się dzieje z kursem na tej spółce do jasnej anielki !? Panie Prezesie Marzec jeśli Pan czyta to forum niech Pan wreszcie da jakieś oznaki życia !!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.28.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie Panie Lisie myślę , że dno zostało osiągnięte . Oczywiście to tylko moje zdanie . Naprawdę nie wiem kto w ogóle sprzedaje akcje po takiej cenie ale cóż . Giełda jest nieobliczalna .
    a kto sprzedawal akcje KGHM w 2009 po 21-22 zl. to byl jakis smiech na sali
    No widzi Pan Panie GMBH, że to jeszcze nie było dno. Dzisiaj mamy nowe - 12,5 zł. Moim zdaniem kurs jedzie na 11,5 w perspektywie miesiąca, chyba, że rynek pojedzie do góry, to wróci na 13,5
    Przykład nie jest dobry z tym kghm bo wtedy ceny miedzi były bardzo nisko i trochę uzasadniały wycenę miedziaka . Tutaj właściwie nie wiadomo o co chodzi spółka się rozwija , dokonała 2 akwizycji wyniki z roku na rok stabilne a kurs w drugą stronę . O co chodzi ? :/ . Kurs jest na jakimś pasku trzymanym przez kogoś tyle , że nie wiemy z jakiego powodu ? Panie Prezesie Marzec co się dzieje ?!
    Dnia 2016-01-29 o godz. 10:37 ~GMBH napisał(a):
    > Przykład nie jest dobry z tym kghm bo wtedy ceny miedzi były bardzo nisko i trochę uzasadniały wycenę miedziaka . Tutaj właściwie nie wiadomo o co chodzi spółka się rozwija , dokonała 2 akwizycji wyniki z roku na rok stabilne a kurs w drugą stronę . O co chodzi ? :/ . Kurs jest na jakimś pasku trzymanym przez kogoś tyle , że nie wiemy z jakiego powodu ? Panie Prezesie Marzec co się dzieje ?!

albo trzymaja nisko kurs po to aby oglosic wezwanie po jak najnizszej cenie tak mysle
  • Re: super wyniki Autor: ~Obserwator [185.28.191.*]
    Ten pasek nazywa się Google
    Tu info: https://support.google.com/adwords/answer/86173?hl=pl
    Panie Lisie sądzę , że wszystko po trochu wpływa na taki stan rzeczy że akcje są tam gdzie są . Czy my w tej chwili na wykresie nie mamy do czynienia z trendem zniżkującym ? Teraz tak patrzę , że jest to możliwe . Jak myślicie ?
  • Re: super wyniki Autor: ~Stary_Lis [94.254.163.*]
    Panie GMBH, duża podaż sie pojawiła na 12.25 dzisiaj zostało 3 tys, a wcześnie 3 tys poszło, wiec raczej większa paczka wisi. Czyli 11.5 moze juz na koniec tygodnia być. A analitycy o rynku mowia, ze wanna sie jeszcze krwią nie napełniła.
    Panie Lisie szykuje się Pan do odkupu akcji ? "Fenomen" tej spółki polega na tym , że mając coraz lepsze wyniki kurs jest coraz niżej . Tak zachowującej się spółki to na giełdzie jeszcze nie widziałem . Przecież powinno być odwrotnie . Czyż nie ?
    No to warto poczekać na wyniki 2015, wtedy powinniśmy brać po 10,5 jeżeli wyniki rok do roku będą lepsze:))
    Chyba tak Panie Lisie :) . Ale może idzie gorsza informacja bo kurs rośnie :) . Skoro dobre informacje nie powodują poprawy nastrojów to może gorsze albo zupełnie złe infa spowodują euforię ? Chyba tak to zaczniemy interpretować . Dobra pożartowaliśmy , a teraz proszę sternika o mocny rajd na północ .
    juz chyba wybrali od drobnych wszystkie akcje to teraz powinno rosnac tak mysle nie inaczej pozdro
    Ale cisza jak na środku oceanu bez wiatru dryfujemy .
  • Re: super wyniki Autor: ~wtajemniczony [37.47.17.*]
    Czekamy na 5zl za akcję. Niebawem to nastąpi
  • Re: super wyniki Autor: ~Obserwator [79.184.197.*]
    No proszę. A Janusze parkietu Ci nie wierzyli.
  • Re: super wyniki Autor: ~Profos [159.89.27.*]
    Ciekawi mnie ilu straciło na tym forum skoro uprzedzałeś rok temu że spadnie poniżej 5zł.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.47.201.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zbysiu [5.173.32.*]
    Ta firma jeszcze istnieje?
[x]
ARTERIA 0,00% 9,40 2023-04-20 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.